Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wedle zyczen...

Ale z nieukrywana niechecia jak mowi moj TZ ukochany, bo po pierwsze jeszcze operacja, po drugie duzo pracy Ksieciunia kosztowalo dogrywanie z naszym stadem, po trzecie bo tak...:mad:

Ksiaze Rugolf pokazuje, ze i tak panuje nad sytuacja :-)

Bez poduszeczki nie lubie spac..

Jak na goscia z depresja - podejrzanie komfortowo sie czuje :-)

Lubie przy nodze, ale niekoniecznie warowac ;-)

A tu z Rakieta czekamy grzecznie na jakis smakolyk...

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lara, jesli bedzie decyzja, ze ciachamy zebra (sa polamane w dwoch miejscach - stad "guz" - stan zapalny bylna fragmencie "odszczypanej"kosci) - to ciachniemy jajka..
ale troche sie boje, ze trzeba jeszcze mu dac czas na dogadanie z towarzystwem ostateczne - bo bez jajek to juz w ogole bedzie sie czolgal przed Rakieta ;-)

Posted

Lara napisał(a):
no nie, moze to za duzo tego ciachania jak na raz :cool1: ;)

Zdrówka Książuniu :loveu:

No dobra, było nie było, ksiąze odkarmiony, podleczony, przebadany,
Rugolf gotowy do wyadoptowania, preferowany dom raczej bez psow, koty moga byc. Przyszli właściciele powinni sie nastawis na duzo ruchu i konsekwencje w prowadzeniu psiaka, bo mimo tego ze spokojny to charakter ma silny.

Posted

gemsi napisał(a):
No dobra, było nie było, ksiąze odkarmiony, podleczony, przebadany,
Rugolf gotowy do wyadoptowania, preferowany dom raczej bez psow, koty moga byc. Przyszli właściciele powinni sie nastawis na duzo ruchu i konsekwencje w prowadzeniu psiaka, bo mimo tego ze spokojny to charakter ma silny.

Rugolf gotowy do adopcji????

Posted

joaaa napisał(a):
Rugolf gotowy do adopcji????

Rugolf tak, ja mniej :/,
Zebra połamane, ale opuchlizna zeszla, Pani doktor powiedziala ze jest ok i na razie nie ma potrzeby nic z tym robic

g.

Posted

esperanza napisał(a):
Gemsi gratuluję decyzji. Wiem, że nie była łatwa.
Skoro można już, to zaraz wystawiam go na allegro.
A jak jego żebra?

Nie wiem czy jest czego gratulowac , z tym allegro to bym sie tak nie specjalnie spieszyl... moze jednak nie... :placz:

Posted

Misiu..... bardzo:loveu: :loveu: :loveu:

Ciotki, dajcie nam jeszcze chwile na decyzje - bo jak oddamy Ksieciunia w jeszcze mniej wlasciwe rece niz nasze - to ja sie juz pochlastam..

Jeszcze ze dwa tygodnie na testy, akurat szczeniory podleczymy i stres zmaleje :-)

• 3 weeks later...
Posted

bardzo prosze o kontakt! Mialam takiego samego czarnego setera mix Gordona i Irlandzkiego przez 17 lat. Od 5 juz go nie ma i caly czas za nim tesknie. Mam 7-letnia corke i biegajacego meza, wiec pies wybiega sie na calego! Podejmiemy sie oczywiscie kontynuacji leczenia. mieszkamy w Warszawie.

Posted

kalin napisał(a):
bardzo prosze o kontakt! Mialam takiego samego czarnego setera mix Gordona i Irlandzkiego przez 17 lat. Od 5 juz go nie ma i caly czas za nim tesknie. Mam 7-letnia corke i biegajacego meza, wiec pies wybiega sie na calego! Podejmiemy sie oczywiscie kontynuacji leczenia. mieszkamy w Warszawie.

Seter ma juz dom :), ale szukamy domu dla dwoch szczeniakow -> stopka ,

pozdrawiam

Posted

Lara, to proste!!!
"palanciowa" = pomaranczowa :lol: :lol: :lol: :lol:
(tlumaczenie z doroslego na nasz dzieciecy)

Ksiaze dostal pomaranczowa piekna obroze i z daleka go widac :-)
I ma na imie Rugolf - nie Rudolf :-)
Oficjalnie wypowiedzial sie juz Jego Wlasciciel. Poprosze Go ponownie o jasny komunikat.

Posted

[quote name='jayo']I ma na imie Rugolf - nie Rudolf :-)
Oficjalnie wypowiedzial sie juz Jego Wlasciciel. Poprosze Go ponownie o jasny komunikat.

Uwaga , Uwaga,

oficjalny komunilkat specjalny,

Książe Rugolf Piekny, ma wlasna kanapę, wlasną nowa obroże i wlasnego Pana, ma rowniez wlasne legowisko w ksztalcie pontonu oraz trzy koty ktorym wyzera jedzenie. Aha, ma tez dwa szczeniaki na tymczasie ktore szukaja domu :diabloti:

Posted

Lara napisał(a):
:BIG: :BIG: :BIG: :laola: :BIG: :BIG: :BIG: ze tak oficjalnie dam wyraz swojej radosci!!!! Zapraszamy do nas na rowerowa wycieczke :p laskiem, laskiem i juz jestescie u nas :loveu:

laskiem , laskiem... ale chyba na rowerkach snieznych :), poki co mamy problem z transportem, bo sie zwierzyniec z dziecińcem w standardowym pojezdzie nie mieści, ale zproszenie przyjmujemy :diabloti:, wiec nie zdziw sie jak pewnego dzionka zjawi sie powóz ze zwirzyńcem i rozwrzeszczanymi dzieciorami :D

g. i j.

• 2 weeks later...
Posted

Ksiaze Rugolf to terrorysta, Tomek sie poddal...
Juz nie biega, tylko jezdzi z Ksieciem na rowerze - a jutro idzie na pierwszy trening z wozkami .. Ksiaze bedzie koniem pociagowym.....bosz :razz:
Jak widzi szelki to sie cieszy - jak glupi conajmniej :p

Jak mi sie udaich przylapac w ciagu dnia - zrobie fotki :-)

Posted

jayo napisał(a):
Ksiaze Rugolf to terrorysta, Tomek sie poddal...
Juz nie biega, tylko jezdzi z Ksieciem na rowerze - a jutro idzie na pierwszy trening z wozkami .. Ksiaze bedzie koniem pociagowym.....bosz :razz:
Jak widzi szelki to sie cieszy - jak glupi conajmniej :p

Jak mi sie udaich przylapac w ciagu dnia - zrobie fotki :-)

boszzz, ale mnie dzisiaj przeciągnąl, ledwo zipię, za to Rugolf we wspaniałej formie, przez godzinę ciągał mnie po polach w sniegu i błocie, a po powrocie wystarczyło mu 20 minut relaksu i był juz gotowy do wyjscia, jak tak dalej pojdzie to bedzie sie sam zaprzegal do roweru :D,
Psiak jest super super super, reaguje na komendy jak zawodowy pies zaprzegowy. Jak widzi rower i szelki to sie chce zapalic ze szczęścia :D, a jutro bedzie miał debiut w zaprzęgu, może zrobimy pare fotek :diabloti:

Posted

A mi się śnił, że znalazłam psa o jego wyglądzie wśród ras o niemiecko brzmiącej nazwie i stwierdziałm we śnie, że koniecznie muszę Wam o tym powiedzieć, więc mówię :lol:

Posted

esperanza napisał(a):
A mi się śnił, że znalazłam psa o jego wyglądzie wśród ras o niemiecko brzmiącej nazwie i stwierdziałm we śnie, że koniecznie muszę Wam o tym powiedzieć, więc mówię :lol:

Miło że się z nami tym podzieliłaś :D