Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od niecałego tygodnia w schronisku w Ostrowi Maz przebywa taki pies:

Pies ma dokładnie takie umaszczenie, jak na zdjeciu. Przybłąkał sie do jakiegoś zakładu, skąd trafił do schroniska. Podejrzewano, ze jest chory, ale miejscowy wet powiedział, ze to tylko depresja. Nie wiem, ile w tym prawdy.
Ma około 5-6 lat i nie chce wychodzić do części zewnętrznej swojego boksu.
Jeśli ktoś zna kogoś, kto chciałby takiego psa, proszę o kontakt.
Tymczasu dla niego nie mamy (obecnie mamy 12 szczeniąt i 6 psów dorosłych w domach tymczasowych)

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zakochalam sie :loveu:
najprawdopodobniej w sobote jade do schronu,to mu sie przyjze, cykne fotki i rozpuszcze info po znajomych (mam nadzieje,ze nie wymiekne.. :flaming:)

co do depresji,to baaardzo mozliwe-seterki strasznie potrzebuja kontaktu z ludzmi i jesli sie zgubil lub zostal wyrzucony,to pewno koszmarnie teskni :-(

Posted

pati-c napisał(a):
zakochalam sie :loveu:
najprawdopodobniej w sobote jade do schronu,to mu sie przyjze, cykne fotki i rozpuszcze info po znajomych (mam nadzieje,ze nie wymiekne.. :flaming:)

pati: a ja mam nadzieję, że "wymiękniesz"..Gordony to cudowne psiaki, ale rasa mało modna więc nie tak łatwo znaleźć dom, tym bardziej psu ok. 5 letniemu. Potrzebna osoba której nie przestraszy zywiołowość takiego pieska. Mam nadzieję, że to rzeczywiście depresja. Od dwóch miesięcy mieszka u nas ok. 12 letnia seterka zabrana ze schroniska..tam się już prawie nie ruszała z depresji wyglądając na cięzko chorą. Okazało się później że to okaz zdrowia, energii ..i..pieszczoch jakich mało.

Zrób ładne fotki ;)

Posted

Nom, to piękny (jeszcze) Gordon seter! TYMCZAS PILNIE POTRZEBNY!!!
Trzeba go wyciągnąć! Dopiszcie w temacie że Tymczas pilnie potrzebny dla SETERA GORDONA! Czasu do zimy mało a zimą pies stanie sie zniszczony i bardzo załamany! Ten pies szybko znajdzie domek ale TYMCZAS pilnie potrzebny! RATUJMY GO!!!
Ja mam teraz dobermana na tymczasie (no nie wiem nie wiem...:evil_lol:) więc nie moge wziąć 2 dużego psa! POMOCY!!!

Posted

Nor(a)-strasznie bym chciala,ale mam 16m-cznego laveraka i 5,5letnia duza sunie-mieszanca,wiec.. :shake:
jesli okazaloby sie,ze z psem jest naprawde kiepsko,to w ostatecznosci wzielabym go na tymczas- ale to juz naprawde w ostatecznosci,bo jestem wlasnie na "malym zakrecie zyciowym" :roll:
a watek o Twojej seterce sledzilam z wielkim zainteresowaniem i ciesze sie,ze wszystko pomyslnie sie zakonczylo :lol:

mam nadzieje,ze taki piekny psiak szybko znajdzie docelowy domek..

a co do fotek- postaram sie ;)

Posted

pati-c napisał(a):
Nor(a)-strasznie bym chciala,ale mam 16m-cznego laveraka i 5,5letnia duza sunie-mieszanca,wiec.. :shake:

No mało nie masz..rozumiem.... O te fotki będę marudzić ;) , bo jak zauwazyłam to bardzo ułatwia znalezienie domu. Porozsyłam wieści o psie, tyle że mnie się już trochę źródła wyczerpały, a chodzi o to żeby pies miał ten właściwy dom a nie przypadkowy.
Ale będziemy myślec co i jak.

Póki co tymczas byłby dla tego psa wybawieniem, bo kazdy jeden dzien w schronisku to dla niego prawdziwa klęska.

Posted

One umieraja z tesknoty za człowiekiem mój morus pierwsze dni chodził za mną jak cien nie było mowy o wyjsciu gdziekolwiek był urlop ale i on się skonczył pies do tej pory tęskni zamną jak idę do pracy to jest ciężki wydech a potem kładzie sie przy drzwiach słyszę jak zamykam drzwi. /Ostatnio syna męza sie spytał czy mu daje cos na sen bo pies wstaje dopiero wtedy jak wracam z pracy.Teraz tez pisze ze mną czyli traca mnie przepraszam z będy piszemy razem . Niech ktos tego psa zauważy błagam. To chyba jest mój tak wielki pies do tych psow trzeba byc młodym ja już nie będę miala sił na nasępnego za 20 lat bo przynajmniej tyle lat chce byc razem z morusem i reszą psiarni ale wszystkim polecam gordony . moima marzeniem byl labrador . To jest to smo serce tyle że silniejsze i kochańsze jeszcz raz przepraszam za byki

Posted

dwa dni temu zaoferowałam na pw dom tymczasowy dla seterka - w domu bardzo sympatycznej osoby, znawczyni rasy. Nie rozumiem - nie dostałam odpowiedzi. Wprawdzie w tej sprawie dzwoniła do mnie Fela, jednak na mój zwrotny telefon i wiadomość wczoraj rano, już nikt do dzis nie odpowiedział....

wydawało mi się, że czas jest istotny....pies od wczoraj mógłby być w domku tymczasowym, dziewczyna nawet byłaby skłonna pojechac po niego do schroniska

nie rozumiem...