Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To był już 1,5 roku temu. Do schroniska przyszła dziadyga. Z reklamówką w ręku,gdzie leżał zwiniety mały,czarny pies,chudy i przestraszony. Cóż,moze dziadyga nie byla wcale taka dziadygą,tylko z powodu wieku jej sie w głowie poprzestawiało...ale skoro potrafiła dotrzec do schroniska i domagac się uspienia swojego psa...a za powód podał,że pies śmierdzi.

Oczywiście pieska nikt nie zamierzał pozbawiac życia,tylko dac mu jeść. W końcu.

I tak został Gacek w schronie. Czarne,gładkowłose psiątko ,z leciutkimi humorami (nie lubi brania na ręce). Mam wrażenie,że dużo pije,ale uważam,że gdyby to było coś poważnego...dawno by go nie było. Lat około 10-12. Łakomy,szybko nadrobił wagę,zreszta duzo mu nie potrzeba.Problem w tym,że senior.
Innych psow nie lubi,ale akceptuje gdy musi.

tu jest fotka 2010 rok,zima

piesek jest nieduzo większy od pinczerka,waga królicza.

wiosna 2010

Posted

rudakacha,dlatego ciągle mam nadzieję,ze sie dziadowi w głowie poprzestawiało.

Pamietam obrazek u weta. Czekam z psem,czeka rowniez starszy człowiek z grubą ,krzepka około 10 lat suczką,wpatrzona w właściciela jak w obrazek. Wychodzi wet i słyszy,że ona do uśpienia,bo ma mocz we krwi "i juz po niej".Mina tego weta,który wie,że moze leczyc te suke i sobie pożyje,a teraz bedzie musiał zabić sprawnego,silnego psa,który chce zyć.Ludzie uwazają wetów za cudotwórców,ma pomóc jedna wizyta i jeden lek. Nie wymagaja od lekarza ,że od jednej wizyty uzdrowi ich dziecko,ale wet-musi.

Myślę,ze Gackowi po prostu za bardzo smierdziało z pyska.

• 2 months later...
Posted

Najsmutniejsze są takie historie, gdy pojawia się starszy piesek, w zasadzie zainteresowania żadnego i odchodzi taki niezauważony :( choć jeszcze gorzej, gdy kroi się domek, a pies nagle odchodzi :(
Smutna ta świąteczna wiadomość :(

Posted

brazowa1 napisał(a):
Miał jedzenie,to fakt,ale był bardzo samotny.

:placz: dobijasz zupełnie :placz: :placz: :placz:
Niestety w schroniskach jest pełno takich psów ... jak i dzieci w domach dziecka :placz:

Posted

[quote name='brazowa1']
w jego boksie został Mikutek,może jemu sie uda.

czasem jest tak,jakby musiala zostac zachowana równowaga. Gdy odszedł Kapselek,Piko z jego boksu poszedł do domu.. Teraz,gdy odszedł Gacek,Mikutek,mimo,że przez ponad rok niezauwazony i starszy,został adoptowany.

Oto Mikutek

Posted

Odwiedziłam wczoraj Mikutka (mieszka u sąsiadów mojego chłopaka). Najpierw wyszedł Pan, a za nim drepczący mały Mopi (bo tak się teraz nazywa). Wpatrzony w Pana jak w obrazek. Uśmiechnięty i przejęty wszystkim wokół. Przywitał się wesoło i pobiegł po plastikową butelkę, którą sam się bawił. Pies ma niesamowite szczęście, bo sąsiad traktuje psy jak dzieci. Wszędzie je z nimi zabiera. Mówił mi nawet - nooo, jak Mopi przestanie tak śmierdzieć ( :D :D ) wpakuję go do samochodu - oczywiście z przodu jak Mopi I (nieżyjący już poprzednik Mikutka) i ruszymy w Polskę. Zabiorę go do rodziny do lubelskiego, nad morze, do lasu, na zakupy. Będę go zabierał wszędzie. Bo on wszędzie za mną chodzi :)

Łezka mi się w oku kręci jak sobie przypomnę ten widok. Zdjęcia zrobię następnym razem. Mopi dostanie ode mnie prezent - obróżkę z adresatką http://allegro.pl/show_item.php?item=2024195619. Myślę, że będzie ok, moja sucza taką ma i jak dotąd nie zgubiła (gorzej było z takimi wiszącymi :)

Gacek teraz może spokojnie spać, bo jego przyjaciel, którego zostawił ma dom.

Posted

[quote name='Nazwabez']Odwiedziłam wczoraj Mikutka (mieszka u sąsiadów mojego chłopaka). Najpierw wyszedł Pan, a za nim drepczący mały Mopi (bo tak się teraz nazywa). Wpatrzony w Pana jak w obrazek. Uśmiechnięty i przejęty wszystkim wokół. Przywitał się wesoło i pobiegł po plastikową butelkę, którą sam się bawił.

Wzruszyłam się,bo on był taki smutny bez swojego pana,nigdy sie nie bawił,najwięcej leżał i jadł. Cudownie,że trafił do właściwych ludzi. Jak napisałaś o jego dreptaniu za panem,normalnie to zobaczyłam-jak kaczym krokiem,lekko kolebiąc sie na boki dryp-dryp-dryp u nogi swojego ludzia.

Tu był wątek Mikutka,zaraz zmieniam tytuł.
http://www.dogomania.pl/threads/203273-Pracujesz-masz-obowiązki-i-marzysz-o-psie.Tu-są-dwa-pieski-dla-Ciebie.

Posted

[quote name='Nazwabez']Odwiedziłam wczoraj Mikutka (mieszka u sąsiadów mojego chłopaka). Najpierw wyszedł Pan, a za nim drepczący mały Mopi (bo tak się teraz nazywa). Wpatrzony w Pana jak w obrazek. Uśmiechnięty i przejęty wszystkim wokół. Przywitał się wesoło i pobiegł po plastikową butelkę, którą sam się bawił. Pies ma niesamowite szczęście, bo sąsiad traktuje psy jak dzieci. Wszędzie je z nimi zabiera. Mówił mi nawet - nooo, jak Mopi przestanie tak śmierdzieć ( :D :D ) wpakuję go do samochodu - oczywiście z przodu jak Mopi I (nieżyjący już poprzednik Mikutka) i ruszymy w Polskę. Zabiorę go do rodziny do lubelskiego, nad morze, do lasu, na zakupy. Będę go zabierał wszędzie. Bo on wszędzie za mną chodzi :)

Łezka mi się w oku kręci jak sobie przypomnę ten widok. Zdjęcia zrobię następnym razem. Mopi dostanie ode mnie prezent - obróżkę z adresatką http://allegro.pl/show_item.php?item=2024195619. Myślę, że będzie ok, moja sucza taką ma i jak dotąd nie zgubiła (gorzej było z takimi wiszącymi :)

Gacek teraz może spokojnie spać, bo jego przyjaciel, którego zostawił ma dom.

Cudownie czyta się takie wiadomości.....:multi:
Każdy pies zasługuje na taki dom i takie podejście swojego Pana!