Asia_M Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Przedstawiam Wam Dosię. Dosia to młodziutka, około roczna sunieczka ze schroniska w Kłomnicach pod Częstochową. Milutka i grzeczna. Przebywa tam już od marca tego roku. Jak widać mała jest bardzo zaniedbana i szybko potrzebuje dobrego domku... Adres schroniska: Schronisko dla Zwierząt "As", Jamrozowizna 1, 42-270 Kłomnice, Tel. (0-34) 3215987, Kierownik schroniska: tech. wet. Dariusz Kaczmarek tel: 668117536, E-mail: schronisko@klomnice.pl , http://www.schronisko.klomnice.pl/index.html Quote
Paola06 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Ale cudowna malusia:):):) Może ktos szuka małego,niekonfliktowego psiulka:) To przeciez prawdziwa elegantka:):):) Quote
Paola06 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Dosia-piękna elegantka też chce być zauważona.Taka jest malutka:):) Quote
-Martyna- Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 wow matko...jaka ona sliczniutka... zebys ty w tym schronie jak najkrocej byla !... Quote
Paola06 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Dosiu,napewno któraś z Cioteczek cię zauwazy:):):):):) Quote
beka Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 O rany prawie jak Puszek z mojego banerka :( Quote
Paola06 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Do góry, ślicznotko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Asia_M Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 Dziewczyny, załamuje mnie to, że Kłomnice to taka wioska, gdzie rzadko ktoś zagląda do schroniska. Na wsi psy rozmnażają się w zastraszającym tempie. Nikt nie myśli żeby iść do schronu po psa, bo zawsze moze dostać szczeniaka od sąsiada. I dlatego tez w tym schronie przebywa tak wiele pięknych psów, które gdyby były w innym azylu już dawno miałyby domy. Quote
Paola06 Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Moja malutka ,napewno zauważą cię ciotki-smaruj na górę!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
-Martyna- Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 no to jak domek nie przychodzi to trzeba go poszukac :mad: oglaszana byla ?... ona jest przeurocza , ktos sie musi zakochac ... Quote
Paola06 Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Na górę,malutka:):):):) Co by cię Ciotki w końcu zauważyły i zaradziły:):):):) Quote
Paola06 Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Nikt do malutkiej Dosieńki nie zagląda???? Dlaczego:(:(:(:( Quote
Asia_M Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Ja zaglądam, a w sobotę zobaczę osobiście. Quote
Paola06 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Hoopsia do gory:):):):) Napewno zmieścisz się pod choinkę:lol::lol::lol: Quote
Paola06 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Maleńka,roczna Dosia szuka domku:(:(:( Quote
-Martyna- Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 tak daleko to jej nikt nie wypatrzy ... Quote
Paola06 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Były odwiedzinki u Dosi????????? Jakie wiesci u tej kruszynki??????? Quote
Paola06 Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Piękna , elegantka Dosia czeka na swoją szansę:(:(:( Quote
Paola06 Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Jeżeli ktoś ma chwilkę czasu-to bardzo proszę o umieszczenie jej gdzie się da.Nikt do biedulki nie zagląda,a ona taka malutka-tez potrzebuje naszej pomocy:(:(:(:( Quote
Paola06 Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Oczywiście chodzi o umieszczenie informacji o niej:) Quote
truskawa144 Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Asia_M napisał(a):Dziewczyny, załamuje mnie to, że Kłomnice to taka wioska, gdzie rzadko ktoś zagląda do schroniska. Na wsi psy rozmnażają się w zastraszającym tempie. Nikt nie myśli żeby iść do schronu po psa, bo zawsze moze dostać szczeniaka od sąsiada. I dlatego tez w tym schronie przebywa tak wiele pięknych psów, które gdyby były w innym azylu już dawno miałyby domy. Asia z tego co wiem to byłaś u nas raz. Nie jest tak źle,na pewno o niebo lepiej niż w Częstochowskim schronisku. Wszyscy dbają o zwierzaki jak się da! Robimy dla nich wszystko co mozliwe! Adopcje nie są może tak częste jak w duzych miastach - to fakt. Ale staram się wystawiać jak najwięcej zwierząt na allegro itd. Udało się znaleźć wiele świetnych domów na terenie całej Polski. Poza tym mam taką zasade,że nie wystawiam zwierząt których nie znam. Najpierw sie zaprzyajźniam,zabieram na spacer,sprawdzam jaki pies(czy kot) ma charakter,czy nadaje sie bardziej do kojca czy może mieszkać w domu,w bloku,czy może mieszkać z innym psem,kotem,dzieckiem itd. To zajmuje troche czasu ale dzięki temu moge odpowiedzieć na niemal każde pytanie dotyczące danego zwierzaka. Osoba która go bierze wie na co sie decyduje,jakie cechy posiada zwierze. Dzięki temu zwierzaki nie wracają do nas. Bo są "przetestowane". Pisałam Ci,że posiadam informacje na temat większości zwierząt,wystarczy zapytać. Udziele Ci wszystkich informacji,żeby tu czy na innych forach lub allegro itd. dany pies miał pełny opis,nie tylko to co znajduje się na naszej stronie. Odezwij się na gg,chętnie udziele Ci wszystkich potrzebnych informacji. Quote
Asia_M Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 truskawa144 napisał(a):Asia z tego co wiem to byłaś u nas raz. Nie jest tak źle,na pewno o niebo lepiej niż w Częstochowskim schronisku. Wszyscy dbają o zwierzaki jak się da! Robimy dla nich wszystko co mozliwe! Adopcje nie są może tak częste jak w duzych miastach - to fakt. Ale staram się wystawiać jak najwięcej zwierząt na allegro itd. Udało się znaleźć wiele świetnych domów na terenie całej Polski. Poza tym mam taką zasade,że nie wystawiam zwierząt których nie znam. Najpierw sie zaprzyajźniam,zabieram na spacer,sprawdzam jaki pies(czy kot) ma charakter,czy nadaje sie bardziej do kojca czy może mieszkać w domu,w bloku,czy może mieszkać z innym psem,kotem,dzieckiem itd. To zajmuje troche czasu ale dzięki temu moge odpowiedzieć na niemal każde pytanie dotyczące danego zwierzaka. Osoba która go bierze wie na co sie decyduje,jakie cechy posiada zwierze. Dzięki temu zwierzaki nie wracają do nas. Bo są "przetestowane". Pisałam Ci,że posiadam informacje na temat większości zwierząt,wystarczy zapytać. Udziele Ci wszystkich informacji,żeby tu czy na innych forach lub allegro itd. dany pies miał pełny opis,nie tylko to co znajduje się na naszej stronie. Odezwij się na gg,chętnie udziele Ci wszystkich potrzebnych informacji. Tak, byłam w Kłomnicach raz i zauważyłam, że to bardzo zadbane schronisko i pracują tam ludzie, którzy naprawdę kochają zwierzaki (nigdzie nie napisałam, że jest inaczej, nigdzie nie napisałam że jest źle, dlatego dziwi mnie troszkę ton Twojej wypowiedzi). Dowiedziałam się jednak od Wolontariusza, że liczba adopcji ostatnio bardzo spadła i to mnie zmartwiło. Założyłam kilku psiakom wątki, chociaż ich nie znam, bo chciałam zwrócić uwagę ludzi że taki schron istnieje. Mam nadziję, że to nie jest przestępstwo :) Chciałabym do Kłomnic przyjeżdżać częściej i pomagać, ale póki nie napiszę magisterki (czyli do czerwca) nie jestem w stanie :(. Daj proszę znać jeśli będę mogła jakoś pomóc, na gg niestety rzadko bywam. Pozdrowionka! Quote
truskawa144 Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Widzę,że się nie rozumiemy. Przenieśmy to na PW bo nie ma sensu zaśmiecać wątku. Asia_M napisał(a):Tak, byłam w Kłomnicach raz i zauważyłam, że to bardzo zadbane schronisko i pracują tam ludzie, którzy naprawdę kochają zwierzaki (nigdzie nie napisałam, że jest inaczej, nigdzie nie napisałam że jest źle, dlatego dziwi mnie troszkę ton Twojej wypowiedzi). Dowiedziałam się jednak od Wolontariusza, że liczba adopcji ostatnio bardzo spadła i to mnie zmartwiło. Założyłam kilku psiakom wątki, chociaż ich nie znam, bo chciałam zwrócić uwagę ludzi że taki schron istnieje. Mam nadziję, że to nie jest przestępstwo :) Chciałabym do Kłomnic przyjeżdżać częściej i pomagać, ale póki nie napiszę magisterki (czyli do czerwca) nie jestem w stanie :(. Daj proszę znać jeśli będę mogła jakoś pomóc, na gg niestety rzadko bywam. Pozdrowionka! Quote
Recommended Posts