Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sara została przywieziona do schroniska dla bezdomnych zwierząt w Jastrzębiu Zdroju jakieś dwa miesiące temu. Do tej pory właściciel się niestety po nią nie zgłosił.

Była na początku bardzo przerażona, zdezorientowana.

Kilka dni po jej przybyciu zabrałam ją na spacer. Zobaczyła otwarte drzwi mojego samochodu - wskoczyła , usiadła i patrzyła na mnie wzrokiem pełnym nadziei, wzrokiem, który mówił: " ZABIERZ MNIE STĄD SZYBKO, ...NA CO CZEKAMY I DLACZEGO NIE JEDZIEMY ".

Nie wiem jak nazywać ludzi, którzy doprowadzili do tego, że teraz jest w schronisku.

Sara jest inteligentną, piękną suką. Nie ma w niej agresji w stosunku do ludzi. Zna wiele komend - myślę, że kiedyś była dobrze wyszkolonym psem. Kocha wodę - uwielbia włazić do niej z zabawkami i moczyć je. Im bardziej ociekające tym większa frajda. Bardzo nastawiona na współpracę . Uwielbia jazdę samochodem.

Jest jeszcze jedna rzecz, której żaden pies prócz niej nie robi w schronisku.

Wraca do swojego boksu - bez smyczy, bez niczego, wbiega sama i czeka tam aż przyjdę i ją w nim zamknę.
Za każdym razem, kiedy to widzę mam łzy w oczach i zamiera mi serce.:-(

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chyba by mnie z domu prędzej wyrzucili, a owczarkowaty to jedno z moich marzeń, jeszcze mówisz, że taka mądra... szkoda, ale będę piękną podnosić ;) chociaż tyle mogę dla niej zrobić :)

Posted

Kto mógł porzucić takie cudo? Nie rozumiem czasami ludzi :shake:...

szafra, ile sunia może mieć lat? Bo na zdjęciach widać, że taka zabawowa i pełna życia... musi się znaleźć ktoś, kto ją pokocha... ja jej nie znam, a już czuję się z nią jakoś związana... chyba dlatego, że to pies moich marzeń, a do tego tak wychowany... ahhh

Posted

Sara ma jakieś 8 lat, ale jest pełna życia, energiczna, biega, węszy, aportuje, do wody wskakuje i wszystko obserwuje. Lubi biegać! Tatuażu nie ma, więc nie jest to Wapi zaginiona. Szkoda.
Sara goni koty. Na dzieci jakoś specjalnie nie reaguje - są bo są i tyle.
Dzisiaj przyleciała do mnie cała utytłana w jakimś błocie - ale jaka szczęśliwa !

Posted

Do dzieci nie jest ani agresywna ani napastliwa po prostu są dla niej częścią świata.
Jest bardzo fajnym psem.
Szafra a może moze ? ?
Wrzuciałam ją na miau do działu zwierzyniec.

Posted

aganela napisał(a):
hmmm jak ona taka wyszkolona to może się komuś zgubiła??

Tylko nikt jej nie szuka :shake::shake::shake:. Ona kiedyś była szkolona - to widać. Trochę pewnie już zapomniała z tego co się nauczyła. W każdym razie zna komendy. Ale widzisz - na smyczy ciągnie. I tak jakoś dziwnie w kółko biega - jakby była później przy budzie lub długo w kojcu siedziała...