szafra Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Sara została przywieziona do schroniska dla bezdomnych zwierząt w Jastrzębiu Zdroju jakieś dwa miesiące temu. Do tej pory właściciel się niestety po nią nie zgłosił. Była na początku bardzo przerażona, zdezorientowana. Kilka dni po jej przybyciu zabrałam ją na spacer. Zobaczyła otwarte drzwi mojego samochodu - wskoczyła , usiadła i patrzyła na mnie wzrokiem pełnym nadziei, wzrokiem, który mówił: " ZABIERZ MNIE STĄD SZYBKO, ...NA CO CZEKAMY I DLACZEGO NIE JEDZIEMY ". Nie wiem jak nazywać ludzi, którzy doprowadzili do tego, że teraz jest w schronisku. Sara jest inteligentną, piękną suką. Nie ma w niej agresji w stosunku do ludzi. Zna wiele komend - myślę, że kiedyś była dobrze wyszkolonym psem. Kocha wodę - uwielbia włazić do niej z zabawkami i moczyć je. Im bardziej ociekające tym większa frajda. Bardzo nastawiona na współpracę . Uwielbia jazdę samochodem. Jest jeszcze jedna rzecz, której żaden pies prócz niej nie robi w schronisku. Wraca do swojego boksu - bez smyczy, bez niczego, wbiega sama i czeka tam aż przyjdę i ją w nim zamknę. Za każdym razem, kiedy to widzę mam łzy w oczach i zamiera mi serce.:-( Quote
ewes Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 piękna sunia... z Twojego opisu zaraz bym ją brała :) niestety nie mogę :(.... Quote
ewes Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 chyba by mnie z domu prędzej wyrzucili, a owczarkowaty to jedno z moich marzeń, jeszcze mówisz, że taka mądra... szkoda, ale będę piękną podnosić ;) chociaż tyle mogę dla niej zrobić :) Quote
szafra Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Dziękuję ! To dla Ciebie jeszcze jedna fotka: Quote
kimiji Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 jestem :) Bidna sunia, sama wraca do boksu...pewnie myśli, że to jej dom :( Biedna sunia Quote
szafra Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Nauczona posłuszeństwa... aż do granic albo posłuszeństwa bez granic... Quote
ewes Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Kto mógł porzucić takie cudo? Nie rozumiem czasami ludzi :shake:... szafra, ile sunia może mieć lat? Bo na zdjęciach widać, że taka zabawowa i pełna życia... musi się znaleźć ktoś, kto ją pokocha... ja jej nie znam, a już czuję się z nią jakoś związana... chyba dlatego, że to pies moich marzeń, a do tego tak wychowany... ahhh Quote
szafra Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Sara ma jakieś 8 lat, ale jest pełna życia, energiczna, biega, węszy, aportuje, do wody wskakuje i wszystko obserwuje. Lubi biegać! Tatuażu nie ma, więc nie jest to Wapi zaginiona. Szkoda. Sara goni koty. Na dzieci jakoś specjalnie nie reaguje - są bo są i tyle. Dzisiaj przyleciała do mnie cała utytłana w jakimś błocie - ale jaka szczęśliwa ! Quote
ewes Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 widać woda to jej żywioł :) szkoda, że nikt jej nie szuka... ale jak ktos będzie szukał ONka to wszystkim będę ją polecać Quote
szafra Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Dziękuję Ci bardzo Ewes. Wrzucę ją na wątek onków na dogo - może kogoś zauroczy ! Quote
monika55 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Przyszłam i ja do Sary. Może ona jednak młodsza?;) Quote
szafra Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 monika55 napisał(a):Przyszłam i ja do Sary. Może ona jednak młodsza?;) Ja sama już nie wiem - zachowuje się jak młodsza ale kto to wie ... Quote
alina71 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Do dzieci nie jest ani agresywna ani napastliwa po prostu są dla niej częścią świata. Jest bardzo fajnym psem. Szafra a może moze ? ? Wrzuciałam ją na miau do działu zwierzyniec. Quote
szafra Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Super Alinko ! Dzięki... Wrzuciłam Sarę na wątek ONków http://www.dogomania.pl/threads/8669-Owczarki-Niemieckie-do-adopcji.-Og%C5%82aszajcie-te%C5%BC-ONki-na-www.owczarki.eu!?p=17696449&viewfull=1#post17696449 Quote
szafra Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Sarcia pobiegała dzisiaj też. Ta piękność ma jeszcze bardzo dobry wzrok. Chodziłam dzisiaj z psiakami na tą większa polanę na sam koniec pod płotem - ona to widziała, zaglądała, obserwowała, nastawiała te swoje uszyska i poszczekiwała na mnie z kojca. Wszystkie zdjęcia są w moim albumie na FB : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.290729704275669.88774.100000159246771&type=1 Quote
monika55 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 To może z lekka odmłodzić ją. Nie zeby kłamać, ale przecież dokładnie trudno określić. Quote
szafra Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Może zapytamy o wiek weta. Później się zobaczy...Ona przecież taka ruchliwa i energiczna ! Jedno wstawię : Quote
aganela Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 hmmm jak ona taka wyszkolona to może się komuś zgubiła?? Quote
szafra Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 aganela napisał(a):hmmm jak ona taka wyszkolona to może się komuś zgubiła?? Tylko nikt jej nie szuka :shake::shake::shake:. Ona kiedyś była szkolona - to widać. Trochę pewnie już zapomniała z tego co się nauczyła. W każdym razie zna komendy. Ale widzisz - na smyczy ciągnie. I tak jakoś dziwnie w kółko biega - jakby była później przy budzie lub długo w kojcu siedziała... Quote
szafra Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 aganela napisał(a):może miała wiecej niż 1 dom:( Tak właśnie też pomyślałam ! Quote
alina71 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Fakt biega w kółko tak specyficznie trochę jak z cyrku albo łańcucha ale sympatyczna radosna suczka takie kochane adhd ;) ;) Quote
Recommended Posts