soboz4 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 niestety Zira robiła demolkę w mieszkaniu, potem trafiła do domku jednorodzinnego, ale nie było na nią sposobu, nawet z zabezpieczonego boksu umie się wydostać spryciula jedna, w schronisku już trzy boksy ma zaliczone z których umie się wydostać... Jeżeli możesz zrób jej nowy opis z tymi informacjami, najlepiej do domu gdzie ktoś stale przebywa, Muszę jej na sobotę druknąć wizytówkę na boks, jezeli możesz to zrobić w miarę szybko byłabym wdzięczna (tak do piątku do 20:00) aha, nie znam jej obecnego numeru! Quote
ewes Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 tak jak kiyoshi powiedziała... najlepiej byłoby gdyby trafiła do wielbiciela rasy, kogoś kto potrafi pracować z tymi psami lub po prostu na człowieka aktywnego... długie spacery jogging, wspólna jazda na rowerze, wycieczki w góry, czy coś takiego... tylko Zire trzeba duuuuuuuuuuużo nauczyć --------- soboz4, jutro z rana zrobię jej opis... numery też nie znam, trzeba się w czwartek zapytać w biurze bo nie ma go na obroży Quote
whyou Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ręcę załamuję... Przecież, jeśli husky się nie wybiega, to będzie miał tendencje do uciekania. Jak można wziąć psa w typie rasy i nic o nim nie poczytać... Głowa boli. Quote
Istar19 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 biedna Zira...ucierpiała za to że jest typowym psem swojej rasy :( ps...dobrze ze banerków nie kasuje -.- Quote
pralinka94 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Zira zawsze ładnie podawała łapę i drugą łapkę...:loveu: w dalszym ciągu jestem w szoku, ze jej nie poznałam... Quote
ewes Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 ja też jej nie poznałam... futerko jej się zmieniło ;) Quote
pralinka94 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Jak będziesz robiła opis, to nie zapomnij wspomnieć, ze uwielbia podróżować autem :) Quote
ewes Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 to może Ty zrób opis... trochę lepiej ją znasz :) Quote
pralinka94 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 No na spacerze miałam ją ze 3 razy... ale jak chcesz, to mogę napisać, najwyzej wprowadzisz zmiany :) Quote
ewes Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 ok... to napisz... jednak ja byłam z nią tylko raz i to tylko jakąś godzinkę w ciemnościach Quote
pralinka94 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Zira, to młoda, ok. 2 letnia suczka w typie husky. Ma piękne, czarno-białe futerko, które wymaga częstego czesania w okresie linienia. Ma typowy charakter wzorowany dla tej rasy, dlatego suczka poszukuje doświadczonego domu, który zna się na rasie i w którym stale ktoś przebywa, gdyż sunia szybko sie nudzi i podczas nieobecności właściciela niszczy i szuka wszelkich sposobów na ucieczkę. Bardzo ładnie wykonuje komendy "siad", "waruj", "łapa". Zira jest przyjaźnie nastawiona do wszystkich psów, jedynie sprowokowana zaczyna się bronić. Nie powinna trafić do domu z małymi dziećmi, ponieważ broni jedzenia i swoich zabawek, mozna ją jednak tego oduczyć. Potrzebuje bardzo duzej ilości ruchu, co najmniej 3h godzin spaceru dziennie, nie wystarczy jej wybieganie się na ogródku. Bardzo lubi podróżować samochodem. _____ To tak na szybko, mam nadzieję, ze o niczym nie zapomniałam. Napisałam o niej tak, jak ją pamiętam, więc mogło coś ulec zmianie, oczywiście możesz zmieniać opis jak Ci się tylko podoba ^^ Quote
ewes Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 jest ok... dziękuję Paulina :) może jak w sobotę trochę dłużej z nią pospaceruję to coś dopiszę :) Quote
pralinka94 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 okej, widzę, ze wątek juz przeniesiony i właściciel tez zmieniony :) Quote
kimiji Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 ja naprawdę jej nie poznałam, nie dziwię ci się Paula, trochę się zmieniła, a przede wszytskim wydawała mi się o wiele wyższa wcześniej.... A co do ludzi, to aż żal o nich gadać, niestety na tym świecie są ludzie i bezmózgi... Quote
Nemooo Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 łojjj... Chyba zapeszyłem.. W poprzednią sobotę do Pauliny powiedziałem "Czy to nie Zira?"... SZOKKK Quote
maciaszek Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 soboz4 napisał(a):aha, nie znam jej obecnego numeru!Ja też nie znam. Sprawdźcie. Dodam ją na stronę! Quote
~_wiki_~ Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Mogłabym się spytać kolegi od mojego trenera czy by nie adoptował ziry , on się bardzo dobrze zna na tej rasie i bardzo je kocha już miał kilka psów tej rasy więc chyba nie było by problemu . Quote
saphira18 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 ~_wiki_~ napisał(a):Mogłabym się spytać kolegi od mojego trenera czy by nie adoptował ziry , on się bardzo dobrze zna na tej rasie i bardzo je kocha już miał kilka psów tej rasy więc chyba nie było by problemu . Zapytać zawsze można:) 3mam kciuki:) Quote
Nemooo Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Ehhhh.. A ja cały czas zastanawiam się co taka PIĘKNOŚĆ robi w schronie ??!!??!! Quote
ewes Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 maciaszek napisał(a):Sprawdziliście jaki Zira ma numer? wiem, że Bożena sprawdzała... pewnie poda Quote
soboz4 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Pewnie by podała, gdyby nie była tak roztrzepana... Zapisałam na wizytówkach w schronisku i pomyślałam, że pewnie Ewelinka na pewno będzie miała i nie zapisałam w swoim kajecie... Quote
kimiji Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Numer Ziry to 1194/11 Zrobiłam Zirze kilka zdjęć w sobotę, ale tylko jedno wyszło "normalnie":D W każdym bądź razie jej oczy są bardzo hipnotyzujące :loveu: Quote
ewes Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 świetne foto... takie... inne niż wszystkie ;) dzięki Kamila :) Quote
kimiji Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 ewes napisał(a):świetne foto... takie... inne niż wszystkie ;) dzięki Kamila :) Cel był inny, ale wyszło jak wyszło:D Przy okazji, odnowione allegro Ziry, kontakt za chwilę zmienię, tylko mogłabyś mi podać ewes? http://allegro.pl/duza-lagodna-madra-piekna-sunia-husky-zira-i1963122898.html Quote
Recommended Posts