Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

niestety Zira robiła demolkę w mieszkaniu, potem trafiła do domku jednorodzinnego, ale nie było na nią sposobu, nawet z zabezpieczonego boksu umie się wydostać spryciula jedna, w schronisku już trzy boksy ma zaliczone z których umie się wydostać...

Jeżeli możesz zrób jej nowy opis z tymi informacjami, najlepiej do domu gdzie ktoś stale przebywa,

Muszę jej na sobotę druknąć wizytówkę na boks, jezeli możesz to zrobić w miarę szybko byłabym wdzięczna (tak do piątku do 20:00)

aha, nie znam jej obecnego numeru!

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak jak kiyoshi powiedziała... najlepiej byłoby gdyby trafiła do wielbiciela rasy, kogoś kto potrafi pracować z tymi psami lub po prostu na człowieka aktywnego... długie spacery jogging, wspólna jazda na rowerze, wycieczki w góry, czy coś takiego... tylko Zire trzeba duuuuuuuuuuużo nauczyć

---------
soboz4, jutro z rana zrobię jej opis... numery też nie znam, trzeba się w czwartek zapytać w biurze bo nie ma go na obroży

Posted

Ręcę załamuję... Przecież, jeśli husky się nie wybiega, to będzie miał tendencje do uciekania. Jak można wziąć psa w typie rasy i nic o nim nie poczytać... Głowa boli.

Posted

Zira, to młoda, ok. 2 letnia suczka w typie husky. Ma piękne, czarno-białe futerko, które wymaga częstego czesania w okresie linienia. Ma typowy charakter wzorowany dla tej rasy, dlatego suczka poszukuje doświadczonego domu, który zna się na rasie i w którym stale ktoś przebywa, gdyż sunia szybko sie nudzi i podczas nieobecności właściciela niszczy i szuka wszelkich sposobów na ucieczkę. Bardzo ładnie wykonuje komendy "siad", "waruj", "łapa". Zira jest przyjaźnie nastawiona do wszystkich psów, jedynie sprowokowana zaczyna się bronić. Nie powinna trafić do domu z małymi dziećmi, ponieważ broni jedzenia i swoich zabawek, mozna ją jednak tego oduczyć. Potrzebuje bardzo duzej ilości ruchu, co najmniej 3h godzin spaceru dziennie, nie wystarczy jej wybieganie się na ogródku. Bardzo lubi podróżować samochodem.

_____

To tak na szybko, mam nadzieję, ze o niczym nie zapomniałam. Napisałam o niej tak, jak ją pamiętam, więc mogło coś ulec zmianie, oczywiście możesz zmieniać opis jak Ci się tylko podoba ^^

Posted

ja naprawdę jej nie poznałam, nie dziwię ci się Paula, trochę się zmieniła, a przede wszytskim wydawała mi się o wiele wyższa wcześniej....

A co do ludzi, to aż żal o nich gadać, niestety na tym świecie są ludzie i bezmózgi...

Posted

Mogłabym się spytać kolegi od mojego trenera czy by nie adoptował ziry , on się bardzo dobrze zna na tej rasie i bardzo je kocha już miał kilka psów tej rasy więc chyba nie było by problemu .

Posted

~_wiki_~ napisał(a):
Mogłabym się spytać kolegi od mojego trenera czy by nie adoptował ziry , on się bardzo dobrze zna na tej rasie i bardzo je kocha już miał kilka psów tej rasy więc chyba nie było by problemu .

Zapytać zawsze można:) 3mam kciuki:)

Posted

Pewnie by podała, gdyby nie była tak roztrzepana...
Zapisałam na wizytówkach w schronisku i pomyślałam, że pewnie Ewelinka na pewno będzie miała i nie zapisałam w swoim kajecie...

Posted

Numer Ziry to 1194/11

Zrobiłam Zirze kilka zdjęć w sobotę, ale tylko jedno wyszło "normalnie":D

W każdym bądź razie jej oczy są bardzo hipnotyzujące :loveu: