Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

26.11.2011
Zira wróciła z adopcji - powód- niszczy w domu ucieka
opis:
Zira, to młoda, ok. 2 letnia suczka w typie husky. Ma piękne, czarno-białe futerko, które wymaga częstego czesania w okresie linienia. Ma typowy charakter wzorowany dla tej rasy, dlatego suczka poszukuje doświadczonego domu, który zna się na rasie i w którym stale ktoś przebywa, gdyż sunia szybko sie nudzi i podczas nieobecności właściciela niszczy i szuka wszelkich sposobów na ucieczkę. Bardzo ładnie wykonuje komendy "siad", "waruj", "łapa". Zira jest przyjaźnie nastawiona do wszystkich psów, jedynie sprowokowana zaczyna się bronić. Nie powinna trafić do domu z małymi dziećmi, ponieważ broni jedzenia i swoich zabawek, mozna ją jednak tego oduczyć. Potrzebuje bardzo duzej ilości ruchu, co najmniej 3h godzin spaceru dziennie, nie wystarczy jej wybieganie się na ogródku. Bardzo lubi podróżować samochodem.
Kontakt:
ewes0@wp.pl
608-231-275

23.09.2011
Zira to 2 letnia suczka w typie husky, która przebywa w jednym ze śląskich schronisk. Sunia jest dość mocno wychudzona, waży ok. 15 kg. W pierwszym kontakcie jest nieufna, dopiero po godzinnym spacerze, zawraca uwagę na opiekuna. Widać, że bardzo tęskni za domem, na spacerze, przy pierwszych napotkanych drzwiach do bloku, zaczęła skakać i drapać po nich, weszłam z nią na klatkę schodową, obwąchała wszystkie wycieraczki i zrezygnowana wróciła się do wyjścia... :-( Sunia pięknie wykonuje komendę "siad", oraz "łapa". Bez problemu dała się wyczesać, widać, że to lubi.
Suczka jest przyjaźnie nastawiona do psów, była też delikatna w stosunku do szczeniaka.

Sunia szuka domu, który zapewni jej dużą ilość ruchu, oraz który ma jakieś pojęcie o rasie. Schronisko, to zdecydowanie nie miejsce dla haszczaka, biedna siedzi w ciasnym boksie, ja mogę jej jedynie zapewnić spacery 2 razy w tyg :shake:

A tutaj zdjęcia pięknookiej :)

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Istar19 napisał(a):
zapisuje :) zrobić banerek? choć pewnie nie posiedzi długo..u nas w schronie haszczaki są bardzo rzadko i siedzą dwa miesiące góra^^

Bardzo proszę o banerek :) Zobaczymy, mam nadzieję, że jak zrobię dziś ogłoszenia, to odezwie się ktoś zaraz, bo wolę, żeby trafiła do sprawdzonego domu :)

A i wieczorkiem relacja z dzisiejszego spaceru! :D

Posted

to na jutro zrobię ;)

dodam jeszcze że Zira jak każdy haszczak ma pełna gamę dźwięków, pięknie dziś rozmawiała przy czesaniu...kocham te burczenie północniaków :D

Posted

Istar19 napisał(a):
to na jutro zrobię ;)

dodam jeszcze że Zira jak każdy haszczak ma pełna gamę dźwięków, pięknie dziś rozmawiała przy czesaniu...kocham te burczenie północniaków :D

Heheh, no ja również się przekonałam, że husky, tak jak mówiłaś, uwielbiają rozmawiać... :roll: nawet moja Mama się w niej zakochała i powiedziała, że mogłabym ją wziąć, jak się przeprowadzimy do domu... ale pewnie do tego czasu będzie już w u siebie :)

Posted

Zira dzisiaj bardzo się ucieszyła na mój widok, a raczej, że znów będzie mogła opuścić boks :) Sunia uwielbia spacerować po lesie, najlepiej po największych krzakach i wysokich trawach :D tam czuje się najlepiej. Dzisiaj dałam jej kostkę, bardzo jej pilnowała i nie pozwalała sobie jej odebrać... później ją zakopała w piasku i nie pozwalała, się zbliżyć do tego miejsca. Zira nie powinna trafić do domu z małymi dziećmi... ale dzieci starsze bardzo lubi! Sama się zdziwiłam, gdy podeszła do chłopaka w wieku ok. 13 lat i zaczęła go trącać nosem, aby ją pogłaskał :crazyeye: nawet do mnie tak nie podchodziła, ale zmieniło się to, gdy poszłyśmy na wybieg :cool3: Tam Zira chyba po raz pierwszy podeszła do mnie i prosiła się o pieszczoty :lol: nie trwało to długo, ale jednak :razz:
Zira jak to większość husky, nie lubi kotów... chętnie jednego by pogoniła.

Dzisiaj wezmę się za ogłoszenia, mam nadzieję, że ktoś się zgłosi :roll:
Wybieg :)

Spacer... to co lubi najbardziej ;D

Zira z Hugo(już w domu :D) pięknie wykonują siad :D

Kość zakopana, ale czujności nigdy za wiele :diabloti: