Zuk Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 witam "maly aparat" ma 4 miesiace i nie wiem dlaczego gryzie ogon i lapki? prosze o odpowiedz dziekuje i pozdrawiam Quote
Zuk Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 on krzywdy sobie nie robi.ale troche to dziwne ma przyzwyczajenie.zabawa jest caly czas,rozszarpal juz wiele zabawek,mam nadzieje,ze nie rozslosci sie tak samo na swoj ogon ;-) Quote
Berek Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 To może być początek nerwicy. Ile razy zaobserwujesz takie zachowanie - to zaoferuj pieskowi jakąś fajną zabawę (ZABAWĘ, nie zabawkę jedynie - chodzi o to, żeby mu pozajmować czas, a więc zainicjować wspólne bieganie, grę w piłkę, szarpanie aporcikiem itd). Takie zachowanie należy przerwać ale tylko w ten sposób, że zajmujesz pieska czymś innym, ciekawszym. Quote
Zuk Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 naszly mnie dwie tresci:1.optymistyczna,dlatego,ze jest po prostu niesforny i gryzie co mu wpadnie w "rece",to i moze nie wie za co sie zlapac i tarmosi ogon.2.mniej fajna-ze "aparat" ma jakie robale albo cos tam,trzeba tu dolozyc,ze pigulke na robaki dostal. Quote
Magdalena1 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 a może trzeba opróżnić gruczoły odbytu, piesek wtedy często się interesuje swoją tylną częścią. Quote
Zuk Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 nie bardzo rozumiem:gruczoly odbytu Quote
Burchardt Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Oczyszczanie gruczołu wykonuje weterynarz, ale to on sam powinien na to wpaść przy okazji wizyty. Myslę, że nie będę tu specjalnie odkrywcza, ale moim zdaniem trzeba iść do weta. Może ta jakaś alergia na przykład w skutek zmiany menu. Może ta jakiś pasożyt skóry. Moja wyżlica kiedyś miała podobny problem i maść od weta poradziła sobie z tym. Ponieważ to było bardzo dawno nie pamiętam nazwy specyfiku. Pozdrawiamy Kasia i Typek Quote
lady87 Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Kurde, ja mam ten sam problem - mój maluch gryzie sobie ogonek i łapki.. Robię właśnie tak jak napisała Berek - próbuję go zająć czymś ciekawszym no i udaje się, ale po jakimś czasie znowu zaczyna.. Quote
Recommended Posts