martaipieski Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 TINA Dzisiaj z Magda79 zabrałyśmy ze schroniska szczeniaka niespełna 2 miesięczna maleńka suczka, nie miała rodzeństwa i piszczała z samotności,w schronisku takie maluchy szybko załapuja wirusówki i maja małe szanse na przeżycie, zwłaszcza takie samotne malizny. Wzięła ja na 2tyg. tymczas nasza znajoma Dorota której bardzo dziękujemy i prosimy o szukanie domku dla suni i ogłaszanie jej, w transporcie możliwa pomoc. Dorota ma już własną gromadkę psów więc sunia długo zabawić u niej nie może. kontakt na mnie 668432511 suczka będzie docelowo mała Więcej jej zdjęć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://imageshack.us/g/202/dsc09528x.jpg/ Quote
aganela Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 podnosimy!!gdzie ona teraz przebywa?Można prosić o szerszy opis jej charakteru i zachowania względem ludzi,psów ,kotów itp.? I musicie jej nadać jakieś tymczasowe imię. Może Akira,Sara,Zuzia,Lili,Sarenka,Czoko? Quote
martaipieski Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 właśnie byłam w odwiedzinkach u sunieczki tymczasowa opiekunka nazwała ją Tina suczka jest wesolutka bardzo garnie sie do ludzi, uwielbia sie bawić cieszy sie do innych piesków tych duzych i małych, nawet gdy sie troszkę boi to z ciekawości podchodzi merdając nieśmiało ogonkiem, do kotków ok do nich również się cieszy. wczoraj została odrobaczona i dzisiaj załatwiała sie robalami, w schronisku nie przeszła jeszcze zadnych szczepien ani odrobaczenia, ale mimo to zgodzono się nam ją wydać ,,na naszą odpowiedzialność" umowy nie podpisałysmy więc nowy opiekun podpisze umowę schroniskową. Suczka jest między Tucznem a Trzcianka ale w promieniu 100km od trzcianki mogę ja dowieść do nowego domku, a jesli domek bedzie super to moze i dalej:) Quote
martaipieski Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 podnosimy bo na znalezienie domku czasu jest nie wiele Quote
martaipieski Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 jest domek chetny w Grzybowie nad morzem koło kołobrzegu szukamy osoby do wizyty PA Quote
farmerka63 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Może zadzwoń do Kingi... Kinga mieszka w pięknym Koszalinie - Kołobrzeg niedaleczko.... Quote
martaipieski Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 nadal Szukamy osoby do wizyty PA!!!!!!!! Quote
Magda79 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Martusia jak malutka?? Byłaś u niej zobaczyć?? Kurcze trzeba jakoś sprawdzić ten domek w Kołobrzegu. A jak się będziemy widziały we wtorek to dam Tobie Martusia karmę dla malutkiej. Quote
farmerka63 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Dzwoniłam do Kingi wczoraj - ma do Kołobrzegu ponad 50 km . Na dodatek w domu małego kociego tymczasowicza - nie dość, że koleś zasmarkany to karmiony pipetką ... Nie obiecywała mi tej PA :( Quote
martaipieski Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Dziękuje Farmerko (juz rozmawiałysmy tel.) zobaczymy moze jakoś uda sie spr. ten domek a jak nie to spr. go zawożąc mała, na morzem bywa sie praktycznie co roku zawsze bedzie mozna ja odwiedzić:) Madziu byłam u małej tylko raz ma sie dobrze robale z niej wylazły, jest wesoła ma kumpla kociaka:)dziękuje za karemke na pewnoe dorocie sie przyda Quote
aganela Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 ja zrobiłam małej parę dni temu allegro,jest dość dużo wyświetleń,do mnie pisała jakaś Pani Kasia,która niestety dopiero za 3 tyg.może wziąźć(przeprowadzają się lub coś w tym stylu)ale jej odpisała właśnie by kontaktowała sie na podane nr.na aukcji,także dobrze ,że jest zainteresowanie!Jednak ludzie bardziej wolą brać dt,niż ze schronu,jednak jest warto choć na trochę wziąźć psa do dt/hoteliku,by zobaczyć jego zachowanie itp. Quote
martaipieski Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 dziękuję ja ją dałam na tablica.pl ogolnie miałam 2 tel :) Quote
martaipieski Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 nadal nie mamy nikogo do wizyty PA :( w kołobrzegu, dzis dostała maila od zainteresowanej Pani ze szczecina. Quote
aganela Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 a szukałaś na mapie dogo?To może porozmawiajcie sensownie z ludźmi i gdy bedziecie tam zawozić małą sprawdzicie wszystko?Bo ona jest śliczna i wiecej domów bedzie dobrych potencjalnych,ciezko potem wybrać,no i szkoda robić innym domom potem niepotrzebnych nadziei.. Quote
martaipieski Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Dzisiaj dostała telefon że mała od rana ma rozwolnienie, i mniejszy apetyt, nie miałam wyjścia rzuciłam wszytko i pognałam do weta oddalonego o prawie 50km w jedna strone. Wet podejrzewa 2 opcje mozliwa jest parwo ale szczeniak jest wesoły i nie ma bolacego brzuszka więc jeszcze raz go odrobaczylismy i dostał leki(paste) by kupka sie unormowala, zobaczymy do jutra jesli nic sie nie poprawi znowu jedziemy do weta, dzisijszy rachunek to 35zł wet. plus 30zł dojazd Ogolnie sa juz 3 chetn osoby, kołobrzeg szczecin i świnoujście rozmawiałam dzisiaj z Pania z kołobrzegu pierwsza zadzwoniła w sprawie adopcji umowiłam sie na jutro ze zawieziemy suczke i spr przy okazji domek, ale niestety muszę odwołać to ze względu na stan zdrowia suni:( Quote
aganela Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 to lepiej poczekać parę dni,zobaczyć jaki będzie stan sunia,czy bedzie się czułą lepiej,czy gorzej../ Quote
martaipieski Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 tak koniecznie, mam nadzieje że to wina robali, była raz odrobaczona 22.09 br. więc mozliwe że to robale......oby nie parwo:( Pani z kołobrzegu powiedziała że poczeka i trzyma kciuki za małą Quote
Magda79 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 I jak Marta wiesz już coś??? Byłaś u małej zawiozłaś karmę, jak ona się czuje??? Quote
martaipieski Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Madziu Doroty nie było w domu była jej teściowa która srednio zadowolona jest z tymczasowiczów:( więc tylko zostawiłam karmę, mysle że jest lepiej bo gdyby było gorzej bylibysmy juz u weta. Quote
Magda79 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Średnio zadowolona z tymczasowiczów, zabrzmiało nieciekawie :-( Trzeba szybciutko malutką dostarczyć do nowego domku, żeby nie nadużywać dobroci. Quote
Recommended Posts