Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oto cennik :
pies mały (do ok. 10kg) 10zł/doba
pies średni (do ok. 25 kg) 12zł/doba
pies duży 15 zł/doba
To z karmą już.

do ktorej grupy ona sie kwalifikuje? co z deklaracjami? to cudna sunia szybko domek znajdzie a szkoda zeby miejsce u Murki przepadlo

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a co z Ruda? ma juz dom?
czarna jest zjawiskowa i gdyby nie to ze ciagle wyjezdzam wzielabym ja na DT bo w wawie znajdzie dom w sekunde jestem pewna

Posted

Czy już coś wiadomo, Taygo?... Zmieńcie może tytuł, bo trudno się połapać komu jeszcze trzeba pomóc i jak szybko? Czy ta ciąża mocno zaawansowana? Nasz Doktor sterylizował sunię jakieś 2-3 dni przed rozwiązaniem... Więc jeśli to jest stan nie tak bardzo zaawansowany, może jeszcze chwilę poczekać? Może znajdzie się DT? Co z rudą, bo wtedy można rozważać czarną?... Tylko to czarne maleństwo samo zostanie:shake:

Posted

[quote name='emilia2280']Kurka, Kastor pokryje te sterylki, tylko tayga szuka DT na kilka dni po zabiegu, chociaz dla czarnej narazie...[/QUOTE]
W czwartek sterylizacja czarnej w Gubinie, za ok 2 tygodnie Vivki (jasnej) w Warszawie.

[quote name='Selenga']na allegro jest 9 obserwatorów
mogliby się namyślić a tak to tylko denerwują człowieka[/QUOTE]
Nie denerwuj się, dzwonią :)
Co prawda wszystkim się marzy jasny psiak, który juz w DS. Ale z Allegro jasna dorosła znalazła domek :)

[quote name='Justyna Lipicka']a reszta maluchów już poszła do DS czy do tymczasów jakieś??[/QUOTE]
Za chwilę zrobię podsumowanie

[quote name='Nutusia']Czy już coś wiadomo, Taygo?... Zmieńcie może tytuł, bo trudno się połapać komu jeszcze trzeba pomóc i jak szybko?[/QUOTE]
Coś namieszam zaraz z tytułem i pierwszym postem.
[quote name='Nutusia'] Czy ta ciąża mocno zaawansowana? [/QUOTE]
A skąd mogę wiedzieć :( U nas nawet USG nie ma... Obawiam się, że tak...
[quote name='Nutusia']Nasz Doktor sterylizował sunię jakieś 2-3 dni przed rozwiązaniem... Więc jeśli to jest stan nie tak bardzo zaawansowany, może jeszcze chwilę poczekać? Może znajdzie się DT? Co z rudą, bo wtedy można rozważać czarną?... Tylko to czarne maleństwo samo zostanie:shake:[/QUOTE]
Chyba nie ma na co czekać.

Posted

PODSUMOWANIE

1. Czarna dorosła sunia - ciężarna! Sterylizacja zaplanowana na 13.10 PILNIE potrzebny DT lub DS

2. Czarny maluszek, piesek - PILNIE potrzebny DT lub DS

3. Biszkoptowa malutka sunia - od 12.10 DT w Warszawie DS poszukiwany!

4. Biszkoptowa malutka sunia - od 12.10 DT w Warszawie DS poszukiwany!

5. Biszkoptowa malutka sunia - od 12.10 DS w Warszawie

6. TILA Biszkoptowa malutka sunia - od 04.10 DS w Warszawie

7. AKSEL Biszkoptowy maluszek, piesek - od 06.10 DS w Gubinie

8. VIVKA - jasna dorosła sunia - od 12.10 DS w Warszawie

Posted

ZMIANY!!!!!!!

PODSUMOWANIE

1. Czarna dorosła sunia - ciężarna! Sterylizacja zaplanowana na 13.10 od 12.10 DT w Warszawie DS poszukiwany!

2. Czarny maluszek, piesek - PILNIE potrzebny DT lub DS został sam na świecie :)

Posted

ZMIANY!!!!!!!

PODSUMOWANIE

1. Czarna dorosła sunia - ciężarna! Sterylizacja zaplanowana na 13.10 od 12.10 DT w Warszawie DS poszukiwany!

2. Czarny maluszek, piesek - PILNIE potrzebny DT lub DS został sam na świecie :)

Posted

czyli hotel u Murki odpada? prosze o jasna odpowiedz bo tam sa kolejki i jesli jest opcja DT dla czarnej w Wawie to innego psiaka bede do Murki podsylac

Posted

[quote name='Panca']czyli hotel u Murki odpada? prosze o jasna odpowiedz bo tam sa kolejki i jesli jest opcja DT dla czarnej w Wawie to innego psiaka bede do Murki podsylac[/QUOTE]

W tej sytuacji odpada. Bardzo Ci dziękuję za pomoc :)

Pojechały...
Z dorosłymi suczkami nie było problemu, dwie małe też spokojnie zapakowałam. Jak sięgałam po trzecią to mnie dziabnęła ząbkami. Ząbki jak szpilki, krew się polała...
Oczywiście rozumiem malutką :( Noc... latarką po oczach i jeszcze wywlekają nie wiadomo dokąd.
Wszystkie są bardzo wystraszone :(

Posted

Chciałabym podziękować wszystkim darczyńcom za wpłaty i paczuszki dla rodzinki. Jesteście wspaniali i jak zwykle niezawodni :)
Bez Was nie dałabym sobie rady. To dzięku Wam psiaki są bezpieczne, nie trafiły do schroniska...
Jeden jest jeszcze pod moją opieką, trzy we wspaniałych domkach tymczasowych, cztery we własnych rodzinach :)

Posted

Czarna zamieszka u mnie - pod Warszawą, a nie w Warszawie ;) Odbieram ją po południu. Rozmawiałam właśnie z naszym Doktorem. Dyżuruje dziś do wieczora, więc jeśli moja sąsiadka mnie podrzuci (bo nie będę miała samochodu do późnego wieczora), od razu bym podjechała na USG, żeby ocenić stan ciąży. I gdyby nie było przeciwwskazań, jutro na 17-tą mamy umówiony zabieg. Boję się jak cholera, bo w domu 3 psiaki (w tym dwie postrzelone torpedy), a my jutro oboje musimy jechać do pracy, 10 godzin nas nie będzie w domu... Ale jakoś damy radę! Tylko nie mogę przestać myśleć o tym maleńkim czarnym Okruszku :( Dogomanio - LITOŚCI!

Posted

[quote name='malagos']Nutusia, a jakoś mnie nie dziwi ten Twój dt dla suni :evil_lol: :multi::multi:

kochana osoba z Ciebie :)[/QUOTE]
Dokladnie tak:)

Posted

[quote name='malagos']Nutusia, a jakoś mnie nie dziwi ten Twój dt dla suni :evil_lol: :multi::multi:

kochana osoba z Ciebie :)[/QUOTE]

Tak Cioteczka jest baaardzo kochaną i wspaniałą osobą :)

Posted

[quote name='Nutusia']Czarna zamieszka u mnie - pod Warszawą, a nie w Warszawie ;) Odbieram ją po południu. Rozmawiałam właśnie z naszym Doktorem. Dyżuruje dziś do wieczora, więc jeśli moja sąsiadka mnie podrzuci (bo nie będę miała samochodu do późnego wieczora), od razu bym podjechała na USG, żeby ocenić stan ciąży. I gdyby nie było przeciwwskazań, jutro na 17-tą mamy umówiony zabieg. Boję się jak cholera, bo w domu 3 psiaki (w tym dwie postrzelone torpedy), a my jutro oboje musimy jechać do pracy, 10 godzin nas nie będzie w domu... Ale jakoś damy radę! Tylko nie mogę przestać myśleć o tym maleńkim czarnym Okruszku :( Dogomanio - LITOŚCI![/QUOTE]

a jednek wziélas sunié na DT. gratulujé! od jutra Kastor ma miec NIP, wiéc bédzie mozna faktury wystawiac :>

Posted

Ano wzięłam - bo o "akcji" się dowiedziałam trochę wcześniej niż na parę godzin wcześniej niż godzina "zero" ;) Jak już będą wszystkie dane, bardzo poproszę o pełny zestaw do faktury. Szczególnie jeśli sterylka nam jutro wypali... Zobaczymy też ile wyskoczy za dzisiejszą wizytę. Od razu dodam, że jeśli nie będzie potrzeby żadnych dodatkowych badań czy leków, mamy szansę na gratis ;)
Aha, i żeby była oficjalnie jasność w temacie: ja nie biorę pieniędzy za tymczasowanie psiaków, ale muszę prosić o zwrot kosztów karmy, weta i dojazdów do lecznicy (czyli 10 zł, bo w obie strony to ponad 30 km). Wiem od Taygi, że sunię odbiorę z zapasem karmy (15 kg) - bardzo dziękuję!

Posted

[quote name='edek']Tak Cioteczka jest baaardzo kochaną i wspaniałą osobą :)[/QUOTE]
Jestem dokładnie tego samego zdania :loveu:

[quote name='Nutusia'] ja nie biorę pieniędzy za tymczasowanie psiaków, ale muszę prosić o zwrot kosztów karmy, weta i dojazdów do lecznicy (czyli 10 zł, bo w obie strony to ponad 30 km). Wiem od Taygi, że sunię odbiorę z zapasem karmy (15 kg) - bardzo dziękuję![/QUOTE]
A dlaczego dziękujesz za karmę? Była taka umowa... potrzeba karmy, mam to daję :)
Z kosztami sobie poradzimy :) Podaj mi tylko dane do przelewu no i kwotę jaką trzeba będzie wpacać.

Twoja "paczuszka" już u Moniki :) - wiadomość sprzed kilku sekund :)
Imię nadaj ślicznotce :evil_lol:

Posted

Ale mi sie pychol usmiechnal ,jak przeczytalam o tymczasie suni u Natusi :lol::lol:.Ten pies jest szczesciarzem;) ..Natusia ma serducho na dloni i jak sobie przypomne ,ile milosci dala Lunecie i jak dobrze jej pozniej domek wybrala to mozna spac spokojnie .Natusiu jestes najlepsza ciotka balonowa .:kciuki:...(tylko pokryj dobrze klapki ..hihi :diabloti::diabloti:....i koszule nocne :evil_lol:....bo moze Lunetkowa kleptomanska energia jeszcze gdzies wisi ..w powietrzu ..)

Posted

Wiem tylko od Moniki, że jest bardzo ładna i wcale nie taki strachulec, jak ją malują ;) Samochód załatwiony z sąsiadką, Doktor w blokach startowych (był czas przywyknąć... ;)). Imię będzie na "K". Jest w domu Lili i Lesio - czyli dwoje na "L" oraz Kreska i Kimi - czyli dwie na "K". Kimi w sobotę wpada w objęcia swoich Ludzi, więc będzie wakat na "K". No i OBOWIĄZKOWO musi się zdrabniać na milion sposobów :)
Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe słowa, ale BEZ PRZESADY!!!!! ;)