Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lolek do góry wskakuj :)

pokazuj się, może jeszcze ktoś przyjdzie tutaj na wątek.

Z dobrych wieści:
na konto Lolusia wpłynęło 500 zł od p. Sławka (DS, który miał Lolusia przez tydzień).
ślicznie dziękujemy

ze złych wieści - wczoraj dostałam informacje, że w drugim przytulisku, w którym też pomagamy - przebywa sunia bokserka, która została odebrana właścicielce, która psa głodziła. Suka jest ponoć łagodna, ale wychudzona mocno i była bardzo słaba, teraz już po kilku dniach ponoć jest lepiej.
jutro mam nadzieję, że uda nam się pojechać do Opalenicy, to zobaczymy co i jak i zdjęcia porobimy.

Posted

Doszedl kubraczek, dziekujemy :)

Lolus sie zaaklimatyzowal, jest znacznie spokojniejszy. Nie kreci sie nerwowo, i nie widac innych oznak stresu.
Dalej niechetnie wracamy do kojca ale juz bez takich dramatycznych protestow jak na poczatku.
Stara sie wymuszac rozne rzeczy, nie prowokowany nie podgryza, niezadowolenie okazuje poprzez proby kopulacji najczesciej.
Trzeba popracowac nad podstawiami: siad, zostan, miejsce, pusc itp.

Posted

Kubraczek dotarł? Super, teraz juz Loluś na bank nie będzie marznął w nocy (jeśli oczywiście kubraka nie ściągnie :evil_lol:).

Dziękujemy Yana

W końcu chłopak się przyzwyczaił do miejsca i zrozumiał, że tu jest bezpieczny, że nic mu nie grozi.
Ma dzienna dawkę spacerów, biegania, rozładuje nadmiar energii.
Najważniejsze, że jest podatny na szkolenie, mam nadzieję, że szybko załapie o co chodzi z komendami i będzie się coraz lepiej zachowywał.

Posted

Loluś, jak ci się chodzi w ciepłym kubraczku??

Coś nowego u Lolusia słychać??

Edit: furciaczek, najprawdopodobniej bedzie dzwoniła do Ciebie p. z Lubonia - jeśli dobrze pamiętam.
Jest zainteresowana adopcją Lolka, ale ja nie umiałam jej powiedziec, czy Loluś do domu z dziećmi się nadaje, czy nie. W domu jest też sunia-bokserka.

Posted

I ja jestem tego ciekawa... czy jeśli się już przeniósł do nowych apartamentów, to czy mu się podoba i czy jest zadowolony i w ogóle - co u niego słychać??

Posted

Tak, juz po przeprowadzce :) Wyglada na zadowolonego.
Jesli chodzi o zachowanie to jest zdecydowanie spokojniejszy i bardziej zrelaksowany. Za jedzenie zrobi wszystko:evil_lol: jest jeszcze chudzinka wiec mozemy sobie poszalec w tej kwestii:lol:
Przy zostawianiu w boksie chce kopulowac, utrudnia jak moze opuszczenie boksu przez czlowieka i jest bardzo nie zadowolony jak musi sam zostac.
Martwi mnie to jego drapanie, siersc robi sie tlusta miejscami i widac lupiez (glownie na zdaku w okolicy starej blizny). Wykapie go jutro w Hexodermie, jak dalej bedzie sie tak drapal to chyba czeka nas wizyta u weterynarza:shake:
Dzwonila Pani z okolic Poznania, bedzie dzwonila do Agi w sprawie wizyty PA. Trzeba sie jej dokladnie zapytac czy zdaje sobie sprawe z problemow jakie moga ja spotkac po adopcji Lolka, mialam wrazenie ze troche bagatelizowala opisywane przezemnie zachowania. No i jeszcze brak spacerow smyczowych, tez mozna te kwestie obgadac bo takie wiecznie bieganie po ogrodzie bez zadnych wycieczek to takie nudnawe dla psa raczej.
(fotasy wieczorem;) )

PS. Moze ten kubraczek wyslac jakiemus potrzebujacemu boksowi?

Posted

w takim razie czekamy na fotki z niecierpliwością :)

a co do zainteresowanej Pani... zobaczymy, czy się jeszcze odezwie.
do mnie jakoś Pani nie przemawiała, no ale.. mogę się przecież mylić :)

Posted

Bardzo się cieszę, że u Lolusia coraz lesze zachowanie i że już w ciepełku siedzi!!!! :multi::multi::multi:
A kubraczek może przyda się Zefirkowi? Musze zapytać się Michała :roll:

Posted

No w ciepelku w koncu:loveu: Nie moge zniesc psow z taka okrywa wlosowa w kojcu przy niskich temperaturach:shake:
Dostal tez swoje lozko (takie normalne, ludzka jedynke) i sobie tam cwiczymy schodzenie na komende zeby cyrkow w nowym domu nie bylo przy probach sciagniecia gada na podloge:p Utuczyc jeszcze trzeba bo dalej taki szczuplaczek, dostaje dodatkowo gotowany ryzyk z miaskiem, jajeczkiem i oliwa z oliwek. Mam jeszcze jakies suplementy na siersc to mu zaczne podawac. Mam nadzieje ze po kapieli w tym leczniczym szamponie to drapanie minie.

Posted

super, że Loluś już w takich superackich warunkach mieszka :)
i nawet własny tapczan ma?? no proszę, takich luksusów to ja się nie spodziewałam :lol::lol::lol:

Posted

ale Lolus ma warunki :-) super wypas haha :-)
co do nowego domu to mi się wydaje, że on powinien iśc do ludzi, którzy będą aktywnie się nim zajmowac, długie spacery, szkolenie itp. inaczej jak się zacznie nudzić, to moga znowu jakies problemy się pojawić...

Posted

też mi się tak właśnie wydaje - do domu z małymi dziećmi - chyba się nie nadaje, prawda??
on musi mieć dużo zajęć, musi mieć gdzie wyładować swoją energię...

Posted

Napewno nie moze isc do domu gdzie na samym poczatku ludzie bagatelizuja pewne zachowania i wychodza z zalozenia ze jakos to bedzie. To musi byc ktos z pasja, zamilowaniem do boksiow jako psow aktywnych i nie najlatwiejszych w prowadzeniu. Pani z ktora rozmawialam nie przemawia jakos do mnie...u niej to jakis boksio na emeryturze, ktoremu nie potrzebne sa aktywne spacery, taki ktory zadowoli sie hasaniem w ogrodzie i wylegiwaniem na sloneczku calymi dniami w okresie letnim, pies nie sprawiajacy wiekszych problemow z zachowaniem. Byla tam tez mowa o budzie, ale nie sadze zeby w zimie tam psiaki trzymali.
Lolek zasikal wyro po raz kolejny, dobrze ze mam pare materacy na wymiane to moze nadaze prac:lol:
Macie w planach kastracje?