Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malina98, wspaniala robote wykonalas uczac Puszka agillity, szkoda ze jest tak daleko, bylby dobrym partnerem do naszej Kredki :), czy on jest wykastrowany :) , moze niedoczytalam ?

Posted

[quote name='wieso']Malina98, wspaniala robote wykonalas uczac Puszka agillity, szkoda ze jest tak daleko, bylby dobrym partnerem do naszej Kredki :), czy on jest wykastrowany :) , moze niedoczytalam ?[/QUOTE]
Puszek nie jest kastrowany, ale przy adopcji dostaje się kupon na darmową sterylizację/kastrację.

Posted

[quote name='Malina98']Puszek nie jest kastrowany, ale przy adopcji dostaje się kupon na darmową sterylizację/kastrację.[/QUOTE]
to dobrze ze bedzie ......piszac o partnerze mialam na mysli agillity......

Posted

Witam, to mój pierwszy post tutaj. Poszukuję maleńkiego psa w typie maltańczyka czy yorka.
Niedawno dałam odpowiednie ogłoszenie na Dogomanii.

http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/2421/

Wczoraj odebrałam telefon od prawdopodobnie Pani o takim nicku: TERESA BORCZ, gdzie w wątku
http://www.dogomania.pl/threads/197999-Yorki-do-adopcji-wątek-zgłoszeniowy-i-dyskusyjny/page51
pisze chyba o mnie. Wieczorem odnalazłam na dogomanii ten wątek i serce mam zbolałe. Co pomyślę o Puszku łzy cisną się do oczu. Chcę wyć. To nie duży piesek i taki mądry i przecudny a ja muszę znaleźć jeszcze mniejszego aby dać radę znosić z czwartego piętra niewidomego Snupiego i jego kolegę, którego szukam. Ktoś pomyśli, że przecież drugi pies może zejść sam, ale u mnie nie może gdyż niżej mieszka mężczyzna mający dwa olbrzymie i groźne psy jak doberman i rodwailer. Fakt, wychodzi z nimi na smyczy lecz psy są mocne i zawsze mogą szarpnąć a co to jest złąpać zębami takie go małego puszka schodzącego ze schodów. Na samą myśl mam stracha w oczach. Do tego mam astmę i muszę mieć jak najlżejszego psa. Ale co tu o mnie. Snupi jest drobinką 20 cm w kłębie, waga nie całe trzy kg. Jest ciągle w traumie chociaż teraz jest ociupinkę lepiej. Jest tak delikatny, że musi mieć kolegę w podobnym guście.
Przeszłam się troszkę po forum i serce krwawi na to co tu czytam oglądam. Powiedzieć "brak słów", to tak mało, ale kiedy pod słowami człowiek zaciska pazury i czuje żelazna obręcz na gardle to tak wiele, bo co można wtedy powiedzieć kiedy mowy nie staje.
I co ja mam robić kiedy kocham już tego Puszka, a z drugiej strony muszę zrobić tak aby dwa pieski były szczęśliwe (no i trzy koty). Zresztą każdy na tym forum ma wiele blizn na sercu drapanym codziennie jakimś okropnym psim losem.

Posted

[quote name='Yoork']Witam, to mój pierwszy post tutaj. Poszukuję maleńkiego psa w typie maltańczyka czy yorka.
Niedawno dałam odpowiednie ogłoszenie na Dogomanii.

http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/2421/

Wczoraj odebrałam telefon od prawdopodobnie Pani o takim nicku: TERESA BORCZ, gdzie w wątku
http://www.dogomania.pl/threads/197999-Yorki-do-adopcji-wątek-zgłoszeniowy-i-dyskusyjny/page51
pisze chyba o mnie. Wieczorem odnalazłam na dogomanii ten wątek i serce mam zbolałe. Co pomyślę o Puszku łzy cisną się do oczu. Chcę wyć. To nie duży piesek i taki mądry i przecudny a ja muszę znaleźć jeszcze mniejszego aby dać radę znosić z czwartego piętra niewidomego Snupiego i jego kolegę, którego szukam. Ktoś pomyśli, że przecież drugi pies może zejść sam, ale u mnie nie może gdyż niżej mieszka mężczyzna mający dwa olbrzymie i groźne psy jak doberman i rodwailer. Fakt, wychodzi z nimi na smyczy lecz psy są mocne i zawsze mogą szarpnąć a co to jest złąpać zębami takie go małego puszka schodzącego ze schodów. Na samą myśl mam stracha w oczach. Do tego mam astmę i muszę mieć jak najlżejszego psa. Ale co tu o mnie. Snupi jest drobinką 20 cm w kłębie, waga nie całe trzy kg. Jest ciągle w traumie chociaż teraz jest ociupinkę lepiej. Jest tak delikatny, że musi mieć kolegę w podobnym guście.
Przeszłam się troszkę po forum i serce krwawi na to co tu czytam oglądam. Powiedzieć "brak słów", to tak mało, ale kiedy pod słowami człowiek zaciska pazury i czuje żelazna obręcz na gardle to tak wiele, bo co można wtedy powiedzieć kiedy mowy nie staje.
I co ja mam robić kiedy kocham już tego Puszka, a z drugiej strony muszę zrobić tak aby dwa pieski były szczęśliwe (no i trzy koty). Zresztą każdy na tym forum ma wiele blizn na sercu drapanym codziennie jakimś okropnym psim losem.

Bardzo się cieszę, że Puszek się komuś spodobał, martwią mnie jednak te dwa psy. Z jednej strony Puszka normalnie można nosić na rękach, tylko zdarza mu się wyrywać, więc ryzyko by było tym bardziej, ze w drugiej ręce drugi pies. On jest drobniutki tak jak zapewne pani pies, Puszkowi jak się przejedzie po tułowiu to czuć wszystkie kości :( Jest bardzo leciutki, ja na rękach go rzadko noszę, ale wiem, ponieważ jak wkładam o do boksu, to czuję różnicę między nim a między np. psem identycznej wielkości tylko bardziej masywnym (nawet nie widać tego po wyglądzie, ponieważ Puszka zasłania jego futerko)

Bardzo dziękujemy za odwiedziny, jeżeli nawet pani nie udało by się zabrać Puszka do domu to w sobotę mięli po niego przyjechać państwo (niestety nie przyjechali), ale może musieli to przemyśleć i kto wie, może na wolontariacie w czwartek już go nie dostanę :)

Także będę trzymać kciuki, za dom dla Puszka i aby pani piesek także znalazł sobie fajnego kolegę :)

Pozdrawiam

Posted

saphira18 napisał(a):
pochwal się Magda więcej:) jakie ogłoszenie taki skutek przyniosło?

Niestety nie wiem, p.Ania powiedziała, ze powiedzieli po prostu, ze zobaczyli ją w ogłoszeniu :( Ale może w biurze będzie numer właścicieli i wtedy można by było zadzwonić, może nawet zgodziliby się na wizytę po adopcyjna :) Chciałabym zobaczyć Puszka wykąpanego i wyczesanego :)