Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pralinka94']Ale ładna firmówka! :) Już wiem, do kogo mogę zgłaszać moich podopiecznych :loveu:, bo mam zawsze z tym duży problem... :oops:[/QUOTE]

No trzeba przyznać Magda ma talent :)

Posted

[quote name='pralinka94']Ale ładna firmówka! :) Już wiem, do kogo mogę zgłaszać moich podopiecznych :loveu:, bo mam zawsze z tym duży problem... :oops:[/QUOTE]

[quote name='kimiji']No trzeba przyznać Magda ma talent [/QUOTE]

Dziękuje, jestem chętna do pomocy :)

Posted

Dzisiaj zaczęło się troszkę inaczej. Wyjście z boksu czyli to co zwykle, ale potem powrót: Puszkowi uszko krwawi,włoski na główce miał czerwone. Porozmawiałam z pracownikami schroniska i powiedzieli, że to nic poważnego, jakiś pies Puszka ugryzł w ucho. Teraz ma taką dziurkę w uszku :placz: To potwierdza, że schronisko to nie miejsce dla niego. Potem poszliśmy Puszka troszkę obciąć, z tyłu pod ogonkiem, troszkę na tułowiu i skróciliśmy mu odrobinkę grzywkę, ale to nie koniec, dokończymy w sobotę :)

Na jego lewym uszku, czyli jak patrzymy to na prawym widać, ze włoski na samiutkim końcu są jakby mokre z wody, ale to niestety ta rana z krwi:

Potem poćwiczyliśmy troszkę agiliti:

Na tym zdjęciu widać ta dziurkę :(

Nauczył się też komendy zdechł pies, może nie końca, ale co jakiś czas mu wychodzi:

Posted

Dziś przyznaję sie, pierwszy raz widziałam jak Puszek ćwiczy agility, ale jeszcze nie widziłam żeby pies tak bardzo lubił robić to co robi:loveu:.Sam bez zachęty wchodził na huśtawkę i stał sobie, potem znowu się troche poprzechadzał po niej w tę i z powrotem:evil_lol:.I co chwile do tunelu:loveu:
Uroczy psiak chociaż troche zadziorny, jak zaczął na Cole warczeć to ta tylko stała i się na niego patrzyła z pytaniem "O co Ci kurde chodzi?":evil_lol:

Posted

Dziękuje za zdjęcia obciętego Puszka :) Są śliczne :)

Wczorajszy spacer: Poszliśmy troszkę poćwiczyć agiliti, a potem na strzyrzonko :) Pusio troszkę się wyrywał, zbytnio mu się nie podobało :) Potem troszkę po spacerowaliśmy, poćwiczyliśmy komendy. Następnie przesiedzieliśmy na kanapie słuchając wykładu :)

Puszkowi się troszke nudziło, więc p. Bożena wzięła go na spacer. Gdy wykład się skończył to znowu troszkę pospacerowaliśmy i poćwiczyliśmy reagowanie na imię. Tutaj jeszcze parę zdjęć :)

Do domciu Pusio :)

Posted

Biedny Puszek, zdolny, grzeczny, a jednak nadal bez domku :(.
Może trzeba go ogłaszać ? Dać na fb ?
A czy on jest tam w schroniskowym boksie bezpieczny, a co będzie jak go tam psy więcej pogryzą ?!

Posted

[quote name='Dogo07']Biedny Puszek, zdolny, grzeczny, a jednak nadal bez domku :(.
Może trzeba go ogłaszać ? Dać na fb ?
A czy on jest tam w schroniskowym boksie bezpieczny, a co będzie jak go tam psy więcej pogryzą ?![/QUOTE]

W boksie to niestety nie wiem, w sumie to za bezpieczny nie jest... :( Ostatnio (już wspominałam), że pies z boksu ugryzł mu uszko i ma taką dziurkę :( Ale teraz w boksie z nim jest chyba tylko jeden malutki, spokojny psiaczek, wydaję mi się, że z nim akurat się nie pokłóci :)

Posted

Dzisiejszy spacer - trenowanie agiliti :) Swietnie, coraz lepiej mu wychodzi slalom :)
Nowy układ przeszkód - Puszek poradził sobie doskonale :)

Komendy: siad, waruj, zdechł pies i nauka nowej: Obrót (zobaczymy co z tego wyjdzie)
Ręka w prawo ze smakołykiem, mówię Puszek ona patrzy na mnie: czasami wychodzi, czasami nie :) Ale będziemy ćwiczyć :)

Czesanko - Tego Puszek bardzo nie lubi :( Ogólnie: Nie podobało mu się, ale dałam radę go wyczesać na brzuszku, tułowiu, łapkach i na mordce :)

Cały spacer: Sama przyjemność, Puszek jak ciagnie to zbytnio nie czuć, a teraz często się nawet zdarza, że nie ciągnie. Nie skacze, przy wyciąganiu parówek siada - pies bardzo spokojny :)

To chyba tyle, do domku Puszku :)

Posted

Trzy zdjęcia Puszka a dzisiejszego spacerku:

Puszkiem zainteresowało sie jedno małzeństwo, chcieli wziąśc go dla swojej matki. Byli już pewni i powiedzieli, ze pojada do sklepu i wróca po nie go. Niestety nie przyjechali a czekałam do 14:00. Może musza jeszcze przemyśleć. Po za tym Puszek ćwiczył na agiliti, spacerował, ćwiczył komendy i uczestniczył w szkoleniu (skupienie uwagi, przejście na podeście). Po za tym jeszcze leniuchował na fotelu ;)