pralinka94 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ale ładna firmówka! :) Już wiem, do kogo mogę zgłaszać moich podopiecznych :loveu:, bo mam zawsze z tym duży problem... :oops: Quote
kimiji Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='pralinka94']Ale ładna firmówka! :) Już wiem, do kogo mogę zgłaszać moich podopiecznych :loveu:, bo mam zawsze z tym duży problem... :oops:[/QUOTE] No trzeba przyznać Magda ma talent :) Quote
miudzioszka Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='pralinka94']Ale ładna firmówka! :) Już wiem, do kogo mogę zgłaszać moich podopiecznych :loveu:, bo mam zawsze z tym duży problem... :oops:[/QUOTE] [quote name='kimiji']No trzeba przyznać Magda ma talent [/QUOTE] Dziękuje, jestem chętna do pomocy :) Quote
miudzioszka Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Dzisiaj zaczęło się troszkę inaczej. Wyjście z boksu czyli to co zwykle, ale potem powrót: Puszkowi uszko krwawi,włoski na główce miał czerwone. Porozmawiałam z pracownikami schroniska i powiedzieli, że to nic poważnego, jakiś pies Puszka ugryzł w ucho. Teraz ma taką dziurkę w uszku :placz: To potwierdza, że schronisko to nie miejsce dla niego. Potem poszliśmy Puszka troszkę obciąć, z tyłu pod ogonkiem, troszkę na tułowiu i skróciliśmy mu odrobinkę grzywkę, ale to nie koniec, dokończymy w sobotę :) Na jego lewym uszku, czyli jak patrzymy to na prawym widać, ze włoski na samiutkim końcu są jakby mokre z wody, ale to niestety ta rana z krwi: Potem poćwiczyliśmy troszkę agiliti: Na tym zdjęciu widać ta dziurkę :( Nauczył się też komendy zdechł pies, może nie końca, ale co jakiś czas mu wychodzi: Quote
madzia.uje93 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Dziś przyznaję sie, pierwszy raz widziałam jak Puszek ćwiczy agility, ale jeszcze nie widziłam żeby pies tak bardzo lubił robić to co robi:loveu:.Sam bez zachęty wchodził na huśtawkę i stał sobie, potem znowu się troche poprzechadzał po niej w tę i z powrotem:evil_lol:.I co chwile do tunelu:loveu: Uroczy psiak chociaż troche zadziorny, jak zaczął na Cole warczeć to ta tylko stała i się na niego patrzyła z pytaniem "O co Ci kurde chodzi?":evil_lol: Quote
ewes Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 bo Cola pewnie wiedziała, że Puszek nie jest aż tak groźny... pogada, pogada i przestanie ;) Quote
kimiji Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Pewnie chciał jej powidzieć jaka jest śliczna, ale tak się speszył, że warkot wyszedł:lol: Quote
kimiji Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 allegro Puszka :) http://allegro.pl/maly-mlody-posluszny-lagodny-pies-mix-york-puszek-i1863221569.html Quote
soboz4 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Puszek jest zazdrosny o Magdzię, w końcu ona jest tylko jego... Quote
miudzioszka Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 [quote name='kimiji']allegro Puszka :) http://allegro.pl/maly-mlody-posluszny-lagodny-pies-mix-york-puszek-i1863221569.html Bardzo dziękuje ;) Quote
miudzioszka Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Dziękuje za zdjęcia obciętego Puszka :) Są śliczne :) Wczorajszy spacer: Poszliśmy troszkę poćwiczyć agiliti, a potem na strzyrzonko :) Pusio troszkę się wyrywał, zbytnio mu się nie podobało :) Potem troszkę po spacerowaliśmy, poćwiczyliśmy komendy. Następnie przesiedzieliśmy na kanapie słuchając wykładu :) Puszkowi się troszke nudziło, więc p. Bożena wzięła go na spacer. Gdy wykład się skończył to znowu troszkę pospacerowaliśmy i poćwiczyliśmy reagowanie na imię. Tutaj jeszcze parę zdjęć :) Do domciu Pusio :) Quote
Elza22 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Śliczny chłopaczek i taki bardzo w typie yorka lada dzień pewnie pojedzie do domu:-) Quote
Onaa Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Biedny Puszek, zdolny, grzeczny, a jednak nadal bez domku :(. Może trzeba go ogłaszać ? Dać na fb ? A czy on jest tam w schroniskowym boksie bezpieczny, a co będzie jak go tam psy więcej pogryzą ?! Quote
miudzioszka Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='Dogo07']Biedny Puszek, zdolny, grzeczny, a jednak nadal bez domku :(. Może trzeba go ogłaszać ? Dać na fb ? A czy on jest tam w schroniskowym boksie bezpieczny, a co będzie jak go tam psy więcej pogryzą ?![/QUOTE] W boksie to niestety nie wiem, w sumie to za bezpieczny nie jest... :( Ostatnio (już wspominałam), że pies z boksu ugryzł mu uszko i ma taką dziurkę :( Ale teraz w boksie z nim jest chyba tylko jeden malutki, spokojny psiaczek, wydaję mi się, że z nim akurat się nie pokłóci :) Quote
miudzioszka Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Dzisiejszy spacer - trenowanie agiliti :) Swietnie, coraz lepiej mu wychodzi slalom :) Nowy układ przeszkód - Puszek poradził sobie doskonale :) Komendy: siad, waruj, zdechł pies i nauka nowej: Obrót (zobaczymy co z tego wyjdzie) Ręka w prawo ze smakołykiem, mówię Puszek ona patrzy na mnie: czasami wychodzi, czasami nie :) Ale będziemy ćwiczyć :) Czesanko - Tego Puszek bardzo nie lubi :( Ogólnie: Nie podobało mu się, ale dałam radę go wyczesać na brzuszku, tułowiu, łapkach i na mordce :) Cały spacer: Sama przyjemność, Puszek jak ciagnie to zbytnio nie czuć, a teraz często się nawet zdarza, że nie ciągnie. Nie skacze, przy wyciąganiu parówek siada - pies bardzo spokojny :) To chyba tyle, do domku Puszku :) Quote
wieso Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 sliczny maluch, zapisuje i nie rozumiem ze go nikt nie chce :( Quote
miudzioszka Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Trzy zdjecia z czwartkowego spacerku: Quote
miudzioszka Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='Dogo07']A ma jakieś ogłoszenia ?[/QUOTE] Niestety nie :( Ale postaram mu się w tym tygodniu parę zrobić. Quote
miudzioszka Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 Trzy zdjęcia Puszka a dzisiejszego spacerku: Puszkiem zainteresowało sie jedno małzeństwo, chcieli wziąśc go dla swojej matki. Byli już pewni i powiedzieli, ze pojada do sklepu i wróca po nie go. Niestety nie przyjechali a czekałam do 14:00. Może musza jeszcze przemyśleć. Po za tym Puszek ćwiczył na agiliti, spacerował, ćwiczył komendy i uczestniczył w szkoleniu (skupienie uwagi, przejście na podeście). Po za tym jeszcze leniuchował na fotelu ;) Quote
Recommended Posts