miudzioszka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 [SIZE="5"]Mały, szczuplutki Puszek znalazł dom!!! Puszek to przeuroczy i bardzo mądry malutki psiaczek o trochę zaniedbanym futerku. Wyjątkowo dobrze sobie radził na przeszkodach agiliti, ma wyraźnie smykałkę do takich ćwiczeń, świetnie dogadał się ze swoja opiekunką, ma bardzo dobry kontakt z człowiekiem. Puszek jest malutki, waży zaledwie 7 kg i 38 cm w kłębie. Inne psy mu nie przeszkadzają, jest nastawiony pozytywnie do innych psów na spacerze. Jego futerko wymaga wyczesania i porządnego umycia, musi tez nabrać blasku. Puszek nie ma ogonka, ma tylko wystającą kosteczkę, nie wiadomo czy taki się urodził czy obcięto mu ogonek gdy był szczeniakiem. Nie wykazywał lęku przy dotykaniu, braniu na ręce, pozwolił sobie obejrzeć ząbki. Tak Pusio się prezentuje: Kontakt w sprawie adopcji: masza20@gmail.com lub soboz4@gmail.com 503-364-290 Quote
miudzioszka Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Dzisiaj Puszek na spacerze zachowywał się bardzo grzecznie. wykonywał komendę siad oraz waruj. Świetnie też skakał przez płotki agiliti: i przechodził na huśtawce: [video=youtube;i3ryy1rAjNU]http://www.youtube.com/watch?v=i3ryy1rAjNU&feature=player_detailpage[/video] Powyżej filmik, akurat na nim Puszek się uczył i w połowie zeskakiwał, ale potem dochodził już do końca. Puszek wszystkim się podobał, dzieci przychodziły do niego, ale jak się tu ma nie spodobać taki śliczny psiak :) Troszkę też wyczesałam mojego nowego podopiecznego, choć nie za bardzo miał głowę do tego typu spraw - Pierwszy spacer, ludzie, psy... wiadomo jak to jest :) więc długo go nie czesałam, choć i tak wyglądał już o niebo lepiej niż na początku. Zdjęcia nie pokazują jaki Puszek jest naprawdę, na żywo dwa razy piękniejszy :)\ Quote
miudzioszka Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Tutaj widać mniej więcej jak Pusio sobie spaceruję ;) [video=youtube;jGy_LVEVu3s]http://www.youtube.com/watch?v=jGy_LVEVu3s&feature=player_detailpage[/video] Filmiki nie są perfekcyjne, ale coś tam widać :D Pusio jest taki śliczny, grzeczny, teraz będę trzymać kciuki za jego domek, mam nadzieję, że go za niedługo znajdzie Quote
soboz4 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 przeuroczy piesek, Magda ma chody u Ani, że takie ślicznotki dostaje! Quote
WolvesLover Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Jestem. Puszek to taki wyższy york bez ogona :mdrmed: na pewno komuś szybko skradnie serce bo jest przeuroczy Quote
Onaa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Ale słodziaczek :loveu:. On jest w schronisku prawda ? A ile ma latek ? Quote
miudzioszka Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Dogo07 napisał(a):Ale słodziaczek :loveu:. On jest w schronisku prawda ? A ile ma latek ? Tak, Puszek obecnie znajduję się w schronisku i ma około dwóch lat. Quote
maciaszek Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Puszek dodany na katowicki wątek. Ma też nową kartę na stronie schroniska. Quote
whyou Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Coś czuję, że długo w schronisku nie posiedzi. Taki malutki i uroczy, że migiem znajdzie dom! Ostatnio zauważyłam, że bardzo dużo ludzi kupuje - niestety - yorki, chyba zrobiła się na nie jakaś mania. Tak czy siak, z tego względu, że Puszek do yorka jest trochę podobny, to może i w nim ktoś się szybko zakocha? O tak, zrobi to na pewno! :) Quote
miudzioszka Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Dzisiaj spacer z Puszkiem... - Świetny, i on i spacer :D Puszek to bardzo, bardzo zdolny psiak :) W ciągu dwóch spacerów opanował komendę "siad" oraz "waruj". Potrafi też przebiec tor agiliti, czyli przeskakiwanie przez płotki, przechodzenie przez tunel, slalom i przejście po huśtawce. Długo ćwiczyliśmy ten tor agiliti, ale nie wyszło na marne - 1 października Puszek występuje przed publicznością w parku i pokazuje co potrafi :) Jestem z niego bardzo dumna, mam nadzieję, że to mu pomoże w znalezieniu nowego domu. Puszek daje się czesać, trzeba mu tylko wyciąć parę kołtunów, których nie da się rozczesać. Spacer z Puszkiem to sama przyjemność, nie dość, że nie jest agresywny, nie ciągnie za mocno to jeszcze tyle potrafi. D Quote
Recommended Posts