Jump to content
Dogomania

Szpice wilcze : UNGA Tulas i AURA Logones

Recommended Posts

Posted

Część naszych psików poszło do rodzin z domkiem i ogrodem. Większość z tych psów przebywa na dworze - nawet zimą - ale mają też możliwość wejścia do mieszkania.
Jest to rasa lubiąca kontakt z człowiekiem, więc spacery też warto tym psom zapewnić. Poza tym jeśli pies będzie nauczony spacerów, to czyściej będzie na placu ( oczywiście na spacerach sprzątamy po własnym psie - jeśli wychodzimy na tereny miejskie ).

Michał

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tulasy napisał(a):
Część naszych psików poszło do rodzin z domkiem i ogrodem. Większość z tych psów przebywa na dworze - nawet zimą - ale mają też możliwość wejścia do mieszkania.
Jest to rasa lubiąca kontakt z człowiekiem, więc spacery też warto tym psom zapewnić. Poza tym jeśli pies będzie nauczony spacerów, to czyściej będzie na placu ( oczywiście na spacerach sprzątamy po własnym psie - jeśli wychodzimy na tereny miejskie ).

Michał

jak ładnie poukłądane info o rasie :D Może w przyszłości będe mieć takiego pieska...ale i tak narazie marze o Siberianie husky-m...nie tylko z wyglądu, ale takrze podoba mi się charakter i myślę, że bym sobie poradziła z takim rozrabiaką...choć szpice też są cudowne, bo są chyba do siebie podobne :p Nie będe robić tu więcej off-a ;> Mam jeszcze dużo czasu na przemyślenie :)

Posted

tulasy napisał(a):
Husky i szpic wilczy z charakteru to jak ogień i woda. Ten pierwszy musi mieć więcej ruchu od szpica wilczego.

Michał

Tyle to też wiem :D Ale łączy je grupa FCI przynajmniej o ile się nie mylę...:p

Posted

justys95 napisał(a):
Tyle to też wiem :D Ale łączy je grupa FCI przynajmniej o ile się nie mylę...:p

I tu mogę tylko potwierdzić ten stan rzeczy.

Michał

• 4 weeks later...
Posted

Przodem AURA, bokiem UNGA
Szaleństwa UNGI

UNGA - gdzie by tu pobiec
AURA leży, UNGA stoi
Matka szaleje, córka na straży
Ale ciekawie jest pod śniegiem

Posted

tulasy napisał(a):
Unga to ta w głębi, Aura bliżej. Czy ktoś znajdzie jakieś różnice ?

Unga ma ciemniejsze podgardle? :lol: nie wiem...:roll:

Posted

Zgadza się.
[quote name='tulasy']
Przodem AURA, bokiem UNGA

A po uwzględnieniu tej fotki- i poprzedniej - czy można jeszcze jakieś różnice wyłapać ?
Michał

Posted

Dzięki Klaudia za wstawienie zdjęć. Ja mam problem z kompem ( niechce wstawiać fotek oraz nie pokazuje wcześniejszych wstawionych przezemnie). Michał

Posted

Zaraz będą kolejne fotki tylko muszę je wrzucić na serwer:-) Michał na górze nad zdjęciami są róznice między Ungą i Aurą tylko nie wiem czy wszystkie są poprawne:-)

Unga na kamieniu,Aura na dole

Aura

Aura po lewej i Unga po prawej

Aura
Więcej zdjeć u nas w galerii

Posted

Nie mogłam się powstrzymać, żeby nie skomentować tego zdjęcia :lol: zdjęcie super...a modele jeszcze bardziej! :) Ta mina Ungi...a Aura też ma mine niczego sobie :p

Posted

No to wreszcie mogę wstawić zdjęcia ze spaceru łódzkiego z 03.02.07 :

Co prawda Aura i Unga na fotkę się niezałapały zachowując bezpieczną odległość, ale spotkanie z nowofunlandem zaliczone.

Unga z przodu, Aura z tyłu. A między nimi Mika Klaudii

Na pierwszym planie Unga. Przysłonięty ręką to Amigo. Za Ungą Fanta i Kesi.

Z tyłu Mika. Przed Miką Unga, a z boku Aura.

Aura pierwsza, Unga druga.

AURA na kamieniu. Z tyłu Mika, z boku Amigo.

Szybka Unga - ledwo weszłam, już schodzę.

Co prawda brakuje Miki, za co przepraszam, ale reszta spacerowiczów jest.
Aura, Unga, Kesi i Mika

Posted

Ale fajną tworzycie paczke...paczke psów oczywiście :D Masz fotogeniczne pieski :p są śliczne :) tylko mały ruch w galerii jest...zaraz będzie duży :diabloti:

Posted

Kolejna porcja fotek spacerowych :

Unga, szczekająca Aura i Mika.
- jak wyżej, lecz Aura nie szczeka

Na pierwszym planie Imbir, za nim Aura. Z boku beagle i Mika.
Aura i Kesi

V grupa FCI podczas łódzkiego spaceru.
AURA w pełnej klasie.

Na pierwszym planie Mika. Z tyłu od lewej : Imbir, Kesi, Amigo.

A to fotka dla Klaudii i Miki. Z tyłu Amigo i Fanta.

Michał

Posted

justys95 napisał(a):
Ale fajną tworzycie paczke...paczke psów oczywiście :D Masz fotogeniczne pieski :p są śliczne :) tylko mały ruch w galerii jest...zaraz będzie duży :diabloti:

Gdyby nie kłopoty wcześniejsze z wklejaniem fotek to może ruch w mojej / naszej galerii byłby większy.
Teraz przed nami Bydgoszcz. Postaram się też fotki wstawić.

Michał

Posted

sliczne pieski :loveu::loveu::loveu: ja lubie szpicki ale nie chcialabym miec :cool3: moze tu taki maly ruch dlatego bo Michal nie odwiedza innych galerii i sie nie rozslawnia :p :eviltong::eviltong: