M&S Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Fajne foty :) a ja znalazłam swoją ulubienicę http://lh6.ggpht.com/_upPPR6_ouxA/S3qgnVf-vMI/AAAAAAAAGR4/ilTWSFxW8ck/s512/75.jpg A. Quote
NATKA Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='michal_unga']no to chwalimy się. dziś yankes zdobył cwc i res. Cacib u pana jakubowskiego w rzeszowie. Pies który dostał jest już interem, więc yanki ma pierwszego cacib'a:multi::multi::multi::multi::multi::multi: [FONT=Arial Black]Gratulacje dla Jankesika :cool2: [/FONT] Quote
tulasy Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Maks i Spark napisał(a):.....to przy okazji (ale też się liczy):eviltong: Dla jasności ten doskonały handler to Agata, a groomerki to Agata z mamą. Faktycznie uczesanie a raczej dogłębne wyczesanie Jankesa to trudna sprawa, bo ma bardzo gęsty podszerstek. Włos zewnętrzny jest za to sztywny i szorstki (podobał sie p sędziemu Jakubowskiemu) W ocenie Malutkiego napisane jest "wyraziste oczy",bo sędziemu podobały sie jego okularki Quote
Mudik Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Potwierdzam, wyczesanie Yankesa to wyzwanie, jak dojde do siebie to bede mogla znow go czesac. Quote
M&S Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 tulasy napisał(a):Dla jasności ten doskonały handler to Agata, a groomerki to Agata z mamą. Faktycznie uczesanie a raczej dogłębne wyczesanie Jankesa to trudna sprawa, bo ma bardzo gęsty podszerstek. Włos zewnętrzny jest za to sztywny i szorstki (podobał sie p sędziemu Jakubowskiemu) W ocenie Malutkiego napisane jest "wyraziste oczy",bo sędziemu podobały sie jego okularki ... no przecież mówiłam "moja krew"!!!!! :):):):);) A. Quote
tulasy Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Z wielkim bólem informuję, że nasza Aurunia odeszła dzis w nocy o 1.50 Dostała zapaści, poszło krażenie i nerki.Pomimo podania tlenu i kroplówek odeszła . Na razie nie mam siły psać o szczegółach. Może kiedyś indziej Basia Quote
M&S Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Dla Aury [*] [*] [*] [*] Quote
Mudik Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Aurunia [*] [*] [*] [*] Byla miziasta kochana starsza pania, nie zapomnimy o Tobie Quote
Asiaczek Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Dla Aury ["], niech sobie biega za TM spokojna, wesoła i zdrowa... Pzdr. Quote
Mudik Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Wątek Aury na Tęczowym Moście http://www.dogomania.pl/threads/180221-AURA-Logones-Aurunia-sA-odka-miziasta-szpicka-wilcza-14-11-1998-19-02-2010?p=14141868 Quote
Atrisko Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Basiu...takie przykre wieści...współczuję z całego serca... Aura na zawsze zostanie w naszych sercach jako stateczna starsza pani...tolerancyjna, spokojna o wspaniałej obfitej kryzie i nieprzeciętnym charakterze...zostanie w naszej pamięci jako wspaniała Tulasowa dama. [*] Quote
M&S Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Maks i Spark napisał(a):Przyszłam do Was....... Dzis też jestem Quote
tulasy Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Dziękuję Wam kochani serdecznie za ciepłe słowa współczucia i otuchy. Bardzo mi ciężko ,bo stało sie to tak nagle. Na popołudniowym spacerku były psiska w lesie, potem Aura bawiła się trochę z Jankesem, zjadła swoje żarełko całkiem chętnie (jak to ona)Na wieczorny spacer wyszła chętnie, ale szła bardzo wolno (łapa za łapą) Pomyślałam, że zaczynają dokuczać jej stawy i trzeba znów dać jej Arthrofoss. Po spacerku pomogłam jej wejść na jej kanapę i leżała dysząc. Ok północy Rysiek obudził sie ,bo Aura zeszła z kanapy i stała ciężko oddychając. Natychmiast ubraliśmy sie i pojechaliśmy do naszej lecznicy, ale to z Tuszyna ok. pół godziny jazdy. Pani vetka powiedziała,że jest bardzo blada,spadło ciśnienie,coś się dzieje z krążeniem a i serce bardzo wolno bije (określiła to jako zapaść/wstrząs). Nie mogła znaleźć żyły ,żeby założyć welflon, ale wreszcie się udało. Dostała kroplówkę, tlen, zastrzyk przeciwbólowy.Siedzieliśmy przy niej podając tlen i wygladało na to,że sie trochę lepiej czuje,bo zaczęła się poprawiać na macie.Serce było juz lepiej wyczuwalne i zaczęliśmy się umawiać na szczegółowe badania na rano, gdy nagle przestała oddychać. Pani doktor próbowała ją pobudzić sztucznym oddychaniem, zastrzykiem (bodaj atropiny), ale nie zadziałało. Zasneła spokojnie, po prostu przestała oddychać. Nie mogliśmy w to uwierzyć, wyglądała jakby spokojnie spała, tylko oddechu nie było Basia Quote
Mudik Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Cały czas łapie sie na tym,że myślę jakby była z nami... krótko ją znałam,ale mi jej też brakuje... To boli także mnie. Quote
Atrisko Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 ...chyba nieśmiało, ale wszyscy myślimy o niej "nasza Aurunia"... a myśl,że odeszła, że jej już nie ma jakoś nierzeczywista się wydaje... Quote
Mudik Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Atrisko napisał(a):...chyba nieśmiało, ale wszyscy myślimy o niej "nasza Aurunia"... a myśl,że odeszła, że jej już nie ma jakoś nierzeczywista się wydaje... Właśnie nierzeczywista myśl, doskonale to ujęłaś. Quote
M&S Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dzień dobry Tulaski:) ..u nas pochmurno i deszczowo Quote
Asiaczek Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Zawsze kiedys jest ten pierwszy pies, który odchodzi... I to wtedy wydaje się nierzeczywiste... Dla Aury ["]... Pzdr. Quote
tulasy Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Witajcie! Muszę znów popisać i podesłać trochę zdjęć - co się stało to już się nie cofnie, ale boli. Żal i poczucie straty łagodnieją z czasem , a zostają wspomnienia i zdjęcia. Mnie jeszcze potrzeba czasu !!! Aura była psem bezkonfliktowym i przyjaznym dla wszystkich i przecież nie była ani taka stara ani schorowana. Asiu to nie był pierwszy nasz pies, który odszedł, ale wszyskie przezywa sie tak samo Zeby nie zapomniec o zimie wrzucam zdjecia z 14 lutego z Rzeszowa - pod hala wystawową Rozrabiają Unga z Jankesem i Deli Quote
Recommended Posts