Camara Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Duży, czarny i bardzo piękny! Pies jest zadbany, czysty, dobrze ułożony, przyjazny do ludzi i innych psów. Nie lubi kotów. Ma ok. 4 lat. Znaleziony w gm. Kocmyrzów-Luborzyca ok. Krakowa. Pilnie szukamy właściciela, mam nadzieję, że się znajdzie. Jest w awaryjnym DT i długo tam zostać nie może. Jeżeli ktoś natknie się na ogłoszenia o jego poszukiwaniu proszę o kontakt (.......) Quote
Jagienka Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Faktycznie piękne bydlątko. Będę mieć uszy o oczy otwarte. Quote
Asior Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 to "moje" rejony, będę mieć na uwadze Quote
Evelka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Piękny pies! Trzymam kciuki za odnalezienie właściciela:) Quote
Camara Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Kinga, chcesz go :loveu: ja ci go przywiozę :p Gwarantuję, że nie będziesz żałowała... no może troszkę kotów, jak je zje :roll: Quote
kinga Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Camara napisał(a):Kinga, chcesz go :loveu: ja ci go przywiozę :p oll: jak go zobaczyłam - nawet przez moment o tym pomyślałam :-P ale blizny na lewej ręce - pamiatka po konfrontacjach TAKIEGO SAMEGO cudownego psa Merlina z TAKIM SAMYM cudownym moim osobistym Liptonem - wybiły mi ten pomysł z głowy :-( ...ale napatrzeć się nie mogę, o rany... Quote
Camara Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Coraz bardziej skłaniam się do wniosku, że Hovi stracił dom... umyślnie. Nikt go nie szuka, nie ma żadnych ogłoszeń, nie ma zgłoszenia w gminie, nie ma odzewu na plakaty w okolicy :shake: A jestem pewna, że nie błąkał się długo - w sierści nie było liści i trawy, w ogóle wyglądał tak, jakby przed chwilą opuścił salon piękności. Poduszki na łapach delikatne, nawet nieubłocone. Pies siada na komendę, waruje, chodzi przy nodze, podaje łapę, potrafi korzystać z samochodu - wsiada po haśle "wskakuj" i na dodatek wie, że trzeba wejść od strony bagażnika. Koniecznie chce wchodzić do domu. I jest bystrzak z niego - już na drugi dzień wiedział, że dzionki spędza w ogrodzie a noc na ganku i o odpowiedniej godzinie domaga się "noclegu" ;) Jest ufny jak dzieciak. chyba trzeba zacząć szukać mu nowego domu :roll: Quote
kinga Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Julian napisał(a):Podfarbować i do domu. NIE farbować! Czarne - bez strzałek i innych niepotrzebnych rzeczy :-P - jest najpiękniejsze!!! Quote
Camara Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Kinga, to się decyduj, zanim przefarbuję lub namoczę w wybielaczu :cool3: smoluch miał ogłoszenia w Wyborczej i Krakowskiej - odzewu brak nie ma na co czekać, widocznie teraz wyrzuca się z domu także całkiem dobre psy :razz:, a przed wyrzuceniem kąpie, czesze, czyści uszy, przycina pazurki i uczy dobrych manier - jako posag na bezdomność :shake: Quote
lapinporokoira Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 nie farbować, czarne jest piękne!!!!! :) w dzieciństwie miałam takiego prawdziwego przyjaciela Ajaksa i sentyment do czarnuchów mam niejako we krwi i do końca życia mi to zostanie ;) Quote
Camara Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Nie farbowałam, nie moczyłam w bielince. W ogłoszonym przetargu na opiekuna czarnucha zwyciężyła rodzina z Katowic. Przyjechali całą rodziną, oniemieli z zachwytu, zapakowali i zabrali. Teraz piszą, że to cud, że spotkali psa ze swoich marzeń. I niech tak zostanie :p Quote
Evelka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Camara']Nie farbowałam, nie moczyłam w bielince. W ogłoszonym przetargu na opiekuna czarnucha zwyciężyła rodzina z Katowic. Przyjechali całą rodziną, oniemieli z zachwytu, zapakowali i zabrali. Teraz piszą, że to cud, że spotkali psa ze swoich marzeń. I niech tak zostanie :p[/QUOTE] Wspaniałe wieści:) Quote
ani@ Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 a ja myślałam że na niufo-hovek nie ma wątku ;) na naszej stronie na facebooku "Fundacja Pasterze" znajdziecie filmik jak Charlie vel GP (czyt. dżip) pływa w jeziorku Quote
Recommended Posts