Isabel Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Bardzo dziękujemy za propozycję!:lol: Decyzja zależy od tego, ile osób mogłoby się złożyć na pobyt Mróweczki u Ciebie. Ja mam od wczoraj parkę tymczasowiczów (koty), razem z moimi zwierzakami jest to 7 sztuk, a jestem sama. Tak więc z finansami u mnie krucho. Ale tak jak mówię, zależy ile osób by się złożyło. Quote
Inkaa Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Rozumiem ;) Tylko chciałabym się jeszcze dowiedzieć jakiej wielkości jest Mrówa. Tak strzeliłam z tym tymczasem bo psiak mi się bardzo spodobał z mordki a nie wiem czy jest mały/średni tak jak chcę , czy duży co wyklucza tymczas ... :shake:. Zima już niedługo może się rozpocząć ( został cały styczen i luty ! ) a te biedne psiaczki siedzą w tym schronisku :shake:. Mam paru wybrańców na DT u mnie ale nie każdy psiak może sobie pozwolić na taki luksus. :( Quote
Isabel Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Ja Mrówki osobiście nie widziałam, ale to jest mała sunia, nie miniaturowa, ale na pewno nie średnia ani duża. A z jakiego jesteś miasta Enchantress? Quote
Inkaa Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Isabel napisał(a):Ja Mrówki osobiście nie widziałam, ale to jest mała sunia, nie miniaturowa, ale na pewno nie średnia ani duża. A z jakiego jesteś miasta Enchantress? Aha ;). To super ! Bo niestety małe mieszkanie + pies + siostra 2 latka + rodzice = mały pies do DT ;). Muszę na 10000000000000% wiedzieć jakiej wielkości jest pies. A z jakiego miasta jestem to wole nie mówić :eviltong:. Daleeeeko. Ale myślę że transport by się znalazł ;) . Wydaje mi się że jeśli osoby z dogomanii dowiedziały się że zbieramy na DT u mnie to na pewno by się zadeklarowały z bazarkami/wpłatami ;) ! A to nie będą aż takie duże koszty w porównaniu z niektórymi dogomaniackimi psiakami znajdującymi się w hotelikach ;) Bo hotelik to są zwykle bardzo wysokie koszty. Przejrzałam. Psy male to około 30 zł. 30 zł * miesiąc ( 30 dni ) = 900 zł. Wow. Niezła sumka .... ;) Quote
fizia Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Z tego, co pisała wcześniej Truskawa, to Mrówka jest średnia. Oj przydałby się taki DT - nie wiem czy doczytałaś, że Mrówka ma alergię najprawdopodobniej na jedzenie, które dostaje. Quote
Inkaa Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Właśnie wacham się między połroczną sunią a Mrówką. Ale czarna sunia jest młoda i może gorzej zareagować na zimę niż Mrówka :shake:. U mnie jedzenia będzie wliczone do kosztów dziennych ( Royal Canin ). Do tego 3x dziennie spacery w tym jeden około dwugodzinny do parku wraz z moją drugą suczką. Raz w tygodniu wypad za miasto. Możliwe ćwiczenie dogfirsbee + podstawowe komedy. Quote
fizia Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Ja nie wiem tylko jak będzie ze sprawami finansowymi... Niestety nie jestem w stanie w jakimś znaczącym stopniu pomóc... Niewiele osób interesuje się psiakami ze Schroniska "As"... Quote
Isabel Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Trzeba by najpierw dojść od czego jest ta alergia i dostosować pożywienie. Co do wielkości Mrówki, to można by dyskutować czy ona jest średnia czy mała. Może przyjmijmy, że jest średniomała. Co do kwestii finansowej, to musimy zrobić rozpoznanie. Suni bardzo przydałby się DT, bo przy alergii sierść wypada i zimę trudniej przeżyć. Quote
truskawa144 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Ja finansowo też nie bardzo jestem w stanie coś zrobić,mnie same koszty dojazdu do schroniska dobijają (wychodzi ok 300km miesięcznie),do tego opłacam allegro co miesiąc (jakieś 50 zł) i telefony w sprawach psiaków,których wykonuje wiele (kolejne z 50 zł lekko licząc) a w domu mam 11 kotów,psa i fretkę i nie rzadko "coś" na tymczasie co też musi jeść i przeważnie się leczyć. A mieszkam sama i sama się utrzymuję. Wracając do Mrówki: ona jest raczej średnia ale na pewno nie mała. W miarę wysoka ale szczupła. Poza tym nie wiem jak ona się dogada z Twoim pieskiem bo ostatnio jej delikatnie mówiąc odbiło i ustawia inne psy w boksie i bardzo się zazdrosna zrobiła. Jak się podchodzi do jej boksu to tylko do niej można mówić bo jak się ktoś zwróci (a nie daj boże pogłaszcze) do innego psa to jest bardzo zazdrosna. O Mrówkę zimą to się aż tak bardzo nie martwię bo to jej nie pierwsza zima w schronisku. Ona sobie świetnie daje radę. Gorzej mają zupełnie małe pieski jak np Kapselek: http://www.allegro.pl/item287671965_maly_piesek_skrzywdzony_przez_los_czeka_na_ciebie.html http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68556 Ma ponad 6 lat i zawsze mieszkał w domu,to jego pierwsza zima w schronisku i jest mu ciężko. On jest bezkonfliktowy i na pewno się z Twoim pieskiem dogada. Poza tym to przekochany pieszczoch. Może przemyślisz jego "kandydaturę". Wydaje mi się,że on jednak bardziej (szybciej) potrzebuje domu/DT niż Mrówka. Ile u Ciebie kosztuje hotelowanie pieska? Może udało by się coś załatwić ( w sensie pieniędzy). Quote
Inkaa Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Myślałam o szczeniaczku - półrocznej suni z wątku Fizi ;). Jej szybciej znalazlybyśmy dom a potem kolej na mrowkę. ;) [quote name='fizia']Ja nie wiem tylko jak będzie ze sprawami finansowymi... Niestety nie jestem w stanie w jakimś znaczącym stopniu pomóc... Niewiele osób interesuje się psiakami ze Schroniska "As"... To trzeba schronisko wypromować ! Poprzez bazarki :eviltong:. Truskawa - na twoją wypowiedź odpowiem jutro. Ja teraz lecę spać. ;) Quote
truskawa144 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 [LEFT]Ok,pogubiłam się:evil_lol: Tak czy inaczej wątpię,że uda się taką sumę uzbierać czy to dla Mrówki czy dla Kapsla. Zwłaszcza,że tymczas może potrwać. W każdym razie dzięki za dobre chęci. [/LEFT] Quote
Inkaa Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Truskawa ! Jeśli Mrówa ustawia inne psy w boksie i bardzo się zazdrosna zrobiła to obawiam sie że raczej ona odpada :roll:. Ale taka młoda czarna półroczna sunia - czemu nie ;) Ona szybko znajdzie dom. Samców nie chce i nie mogę wziąć :roll:. Ja mam dużoooooo rzeczy na bazarki. Jeszcze otrzymuje od różnych firm psie akcesoria. W tym miesiącu zebrałam około 150 zł. A specjalnie siędo tego nie przykładałam ;) . Nawet jedna dogomaniaczka 14-letnia ( Rybc!a) opłaca jeden tyczas płatny , psa ze swojego schroniska w Elblągu. Więcej wiary w siebie :evil_lol:. Quote
Roxana Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 W kwestiach finansowania kolejnych psiaków na Dogomanii coraz trudniej. Praktycznie wszyscy, którzy mogą, sporo już finansują. Ja sama dokładam się do 4 hotelików dla psiaków i na 2 tymczasy, mam też swoje stadko w domu i dokarmiam sama masę miejskich kotów. Autentycznie pracuję na zwierzęta a mój mąż na rodzinę. Nie podołam chwilowo finansować już nic więcej. Jedyne co pozostaje to bazarki. Ja po fotce odnoszę wrażenie, że Mrówcia taka mała nie jeste chyba coś taka jak mój Chojrak, łapki wysokie a chude. No i w przypadku Mrówki konieczne jest dokładne zdiagnozowanie tej alergii i konkretne sprecyzowanie jak ma być i czym odżywiana. Quote
Inkaa Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 [quote name='Roxana']W kwestiach finansowania kolejnych psiaków na Dogomanii coraz trudniej. Praktycznie wszyscy, którzy mogą, sporo już finansują. Ja sama dokładam się do 4 hotelików dla psiaków i na 2 tymczasy, mam też swoje stadko w domu i dokarmiam sama masę miejskich kotów. Autentycznie pracuję na zwierzęta a mój mąż na rodzinę. Nie podołam chwilowo finansować już nic więcej. Jedyne co pozostaje to bazarki. Ja po fotce odnoszę wrażenie, że Mrówcia taka mała nie jeste chyba coś taka jak mój Chojrak, łapki wysokie a chude. No i w przypadku Mrówki konieczne jest dokładne zdiagnozowanie tej alergii i konkretne sprecyzowanie jak ma być i czym odżywiana. Łoooł. Cztery hoteliki to bardzo dużo ! Nie wiem jak znajdujesz na to wszystko kasę. ;) Bazarki są baaaardzo dobrym sposobem na pieniądze - a ja mam jeszcze troszkę rzeczy od niektórych firm do wystawienia ;). Zaraz zresztą wystawię dwa kalendarze od mampsa.pl na wyróżnione ogłoszenia suni Nutki na allegro. Chyba jednak nie zdecyduje się na tymczas Mrówki - truskawa mnie zniechęciła :mad:. Mówi że suczka ustawia wszystkich i wszystko dookoła i że jej odbiło. Fajne zachęcenie domku tymczasowego , nie ? :eviltong: Jestem na 99 % zdecydowana na Nutkę - półroczną suńskę. Ona wydaje mi się, że szybcutko znajdzie domek. ;) Quote
quasimodo Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Tak czy inaczej my podniesiemy Mróweczkę!!! Inaczej nikt jej nie wypatrzy... Quote
Roxana Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Ja się dokałdam do hotelików- nie płacę całości sama. Na to nie byłoby mnie niestety stać. Parę nas jest i tak co miesiąc się składamy na hotele i tymczasy. Quote
Inkaa Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 [quote name='Roxana']Ja się dokałdam do hotelików- nie płacę całości sama. Na to nie byłoby mnie niestety stać. Parę nas jest i tak co miesiąc się składamy na hotele i tymczasy. Najlepsze dla dogomaniaków byłoby wygrania w Dużym Lotku - jakiejś meeeega kumulacji 20 milionow złotych [FONT=Arial]:razz:. [/FONT] Quote
Isabel Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Oj, przydałaby się taka wygrana w Totka, wiadomo by było co zrobić z tymi milionami! Quote
Inkaa Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Isabel napisał(a):Oj, przydałaby się taka wygrana w Totka, wiadomo by było co zrobić z tymi milionami! Jakbym ja wygrała miliony to bym wydała na : * Ogromną willę z basenem żeby psiaki się w tym domu pomieściły. * Wielkego Jeepa do przewożenia czworonogów. * Kupiłabym sobie schronisko. :cool1: Nierealne - wiem. * Wziełabym 10 psiaków ( w tym 8 na tymczasie ! ) * I gotówka też bylaby potrzebna - wiadomo na co ! :loveu: Quote
truskawa144 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 [LEFT]Ja Cię nie zniechęciłam,mam po prostu obowiązek poinformować Cię o wszystkich zaletach ale i wadach psa więc to zrobiłam. Dla dobra Mrówki,Twojego i Twojej suni. Myślę,że tak jest uczciwie. Decyzja i tak należy do Ciebie. [/LEFT] Quote
Inkaa Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 truskawa144 napisał(a):Ja Cię nie zniechęciłam,mam po prostu obowiązek poinformować Cię o wszystkich zaletach ale i wadach psa więc to zrobiłam. Dla dobra Mrówki,Twojego i Twojej suni. Myślę,że tak jest uczciwie. Decyzja i tak należy do Ciebie. Przecież ja żartowałam ! :eviltong: Wiem że powinnaś mnie poinformować o wszystkich za i przeciw - i bardzo dobrze że to zrobiłaś. Bo co by było gdybym wzięła ją a potem rzucałaby się na mojego psa ? :roll: Quote
truskawa144 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 [LEFT]No było by kiepsko. Ja do swojej schroniskowej pracy podchodzę bardzo serio i zawsze staram się każdego uświadamiać jak sprawa wygląda żeby ani psu ani człowiekowi nie stała się krzywda. Już praktycznie przejęłam wszystkie adopcje w schronisku i staram się żeby to miało ręce i nogi:evil_lol: [/LEFT] Quote
fizia Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 truskawa144 napisał(a):No było by kiepsko. Ja do swojej schroniskowej pracy podchodzę bardzo serio i zawsze staram się każdego uświadamiać jak sprawa wygląda żeby ani psu ani człowiekowi nie stała się krzywda. Już praktycznie przejęłam wszystkie adopcje w schronisku i staram się żeby to miało ręce i nogi:evil_lol: I dlatego właśnie tyle psiaków ma szansę znaleźć fajne domy! Quote
Isabel Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Tak, bo pomagać trzeba z głową, chociaż nieraz uczucia biorą górę... A Mrówcia dalej pnie się do góry!!! Quote
fizia Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Odnowiłam Jej dziś ogłsozenia na alegratka.pl i gumtree.pl Quote
Recommended Posts