Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety pani wyjechała od nas bez psa. Gabi nawet nie chciała poznać,Mrówka jej się nie spodobała. Oglądała jeszcze foksiowatą suczkę (nr 400) i z jej psem ta suczka złapała fajny kontakt,bawiły się razem itd. Niestety pani stwierdziła,że między nią (panią) i foksią "nie zaiskrzyło" i była nie zadowolona kiedy pracownik nie chciał spuścić suczki na otwartym terenie koło lasu (co jest oczywiście normalne bo nikt nie będzie się narażał na to,że sunia zwieje bo nie koniecznie musi być nauczona przychodzenia na zawołanie).
Pani powiedziała,że być może jeszcze do nas wróci po foksie ale wątpię.
Ehhh... :shake::-(:angryy::roll:

Posted

Wielka szkoda...:-(
Swoją drogą to dziwne, jechać tyle kilometrów i nie chcieć zobaczyć nawet innych suczek. Gdybym ja się decydowała na kolejnego psa to bym pooglądała wszystkie jakie są w schronisku. Dla mnie takie zachowanie jest niepojęte. No i kazać spuszczać foksię! Cóż za wymagania!

Posted

[LEFT]Pani nie oglądała więcej suk,tylko te 3 bo już wcześniej widziała na stronie i te sobie wybrała. Najbardziej mi żal foksi,tak sie fajnie dogadała z pani psem,nawet mąż,który był ogólnie sceptycznie nastawiony do adopcji psa zaaprobował foksie i kiedy była odprowadzana do boksu było mu jej żal. No ale to pani decydowała jej się nasze psy nie spodobały,"nie zaiskrzyło". Cóż,jej prawo.

Mrówa i tak by nie pojechała z tą panią bo niestety się nie dogadała z psem pani,jedyne szanse miała foksia,już się wydawało,że pani ja zabierze ale nagle zmieniła zdanie:-(
[/LEFT]

Posted

Widzę Fiziu, że się zgadzamy co do wrażenia jakie ta wizyta pozostawiła po sobie. Może ta pani była pierwszy raz w jakimkolwiek schronisku i to co zobaczyła po prostu ją przerosło. Wielka szkoda, że tak się stało, no ale na siłę nic się nie da zrobić.

Posted

[LEFT]Pani z tego co opowiadała odwiedziła już wiele schronisk na śląsku ale nie znalazła "odpowiedniego" pieska, w kilku schroniskach została źle potraktowana,była ze swoim psem wiec nikt tam nie chciał jej wpuścić ani zabrać wypatrzonych przez nią psów za bramę,w celach zapoznawczych. My się zgodziliśmy na to bez problemu bo wychodzimy z założenia,że od tego jesteśmy żeby ludzie mogli łatwiej dotrzeć do psów. Dlatego pomagamy w transporcie,umożliwiamy adopcje praktycznie 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu. W innych schroniska z wybiciem godziny zamknięcia nikt nie zostanie wpuszczony, u nas nie ma z tym problemu bo chcemy żeby nasze psy trafiały do domów a nie siedziały za kratami.
[/LEFT]

Posted

Qrcze, nerwy mi puściły i się zryczłam normalnie :placz:
Od początku miałam przeczucie, ze bajki ze szczęśliwym zakończeniem nie będzie :shake:, choć mocno chciałam w to wierzyć!
Czuję, że u tej Pani, nigdy nie zaiskrzy z żadną inną sunią...

Posted

[LEFT]Roxano podzielam Twoje odczucie. Poza tym skoro pani chce towarzyski dla swojego psa to chyba najbardziej między psami powinno "zaiskrzyć". Poza tym foksia jest przekochana i dziwię się jak pani mogła się w niej nie zakochać.
[/LEFT]

Posted

[LEFT]Dokładnie. Poza tym pani była w wielu schroniskach i to aż dziwne,że w żadnym nie znalazła psa.
Ostatnio w Tv pokazywali psy ze schroniska w Sosnowcu (gdzie ta pani mieszka) kilka wprost przecudnych,u nas by nie siedziały tygodnia. Nie wierze,że tylko te co pokazali były tam piękne i ,że nic by tam dla siebie nie znalazła. Ale skoro była już w kilku...
Może pani ma takie pseudo romantyczne wyobrażenie,że ktoś jej psa wyprowadzi z boksu a pies rzuci się jej - swojej wybawicielce w ramiona i zacznie ją lizać po policzku:evil_lol: Tylko życzyć powodzenia...:roll:
[/LEFT]