Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest aniapiotrek
Posted

Już dziś czuję się troszkę lepiej, jutro wybieramy się w odwiedzinki do Babci Celinki. Gniewko coraz bardziej oswaja się z nami, już nie ma problemu z wchodzeniem do windy, codziennie rano odprowadza Nikodema i Nikolę do szkoły, po południu Piotr zabiera Go na długi spacer. Chętnie je, wczoraj dostał w prezencie wielką kośc, na którą odziwo szczekał, ale wieczorkiem przekonał się do niej i do północy nie dał nam spać. Czas szybko leci już niedługo minie tydzień jak u nas jest, dał nam tyle radości i szczęścia. Naprawdę nigdy nie myślałam że jakiś psiak może tak uszczęśliwić. a zapomniałam dodać że na spacerkach chodzi już bez smyczy i mimo tego że tak krótko nas zna zawsze kiedy Go zawołamy w podskokach do nas wraca. Rano wystarczy podnieść głowę z poduszki i już jest w łóżku, niczym kangur skacze do na ( niestety ja musze odrazu przybierać pozycję obronną bo już zdarzyło mu się skoczyć na mój nie mały brzuszek)

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest aniapiotrek
Posted

Gniewko odpoczywa a ja z Nikusiem szykujemy się do zbiórki dla potzrebujących zwierząt, jak mi sie uda to wkleję wzór plakatu jaki będzie rozklejany po naszej szkole oraz ulotki. Mamy nadzieję, że chociaż w taki sposób uda się jeszce pomóc jakimś biednym pieskom i kotkom. Akcja będzie trwała pod hasłem: Przybij łapę

Guest aniapiotrek
Posted

Mi sie nie udało ale Teściowej tak, pomysłowa jest:)

Guest aniapiotrek
Posted

w przyszłym tygodniu rozklejamy plakaty i rozdajemy ulotki wszystkim dzieciakom ze szkoły, a Wy trzymajcie kciuki aby nasza akcja się powiodła, aby wiecej ludzi a zwłaszcza dzieci miało tak wrażliwe serducha ja Wy wszyscy:)

Guest aniapiotrek
Posted

Dawno nie odzywaliśmy się ale w ciągu najbliższych dni postaramy się to nadrobić i wszystko uzupełnić. Weekend spędziliśmy u Babci, była to duża atrakcja zarówno dla samego Gniewka jak i dla nas. Zaczęło się od podróży pociągiem, dzieci wsumie pewnie jak i Gniewko jechały pierwszy raz, Pe obiecał że kelnerka poda nam coś do picia, ale neistety nie dotarła, być może odległość jaką mieliśmy do pokonania była zbyt krótka i poprostu nie dotarła do nas. Na "dworcu " cierpliwie czekała na nas Babcia z Tomkiem, wszyscy zadowoleni z naszymi ciężkimi bagażami przebiegliśmy przez tory i pędem pobiegliśmy do domu. Tam oczekiwali naszego przyjazdu pozostali domownicy a w śród nich Trzej Muszkieterowie, baliśmy się pierwszego spotkania Gniewka z pozostałą trójką, a raczej z Fokusem ale naszczęście pokochali się od pierwszego wejrzenia. Dumka jak przystało na gospodyni ę domu wyszczekała kilka słów i jak dama panoszyła się wśród mężczyzn. Pirat chyba troszkę się załąmał bo ta pozostałą dwójka od samego początku szalała i co za tym idzie zaburzyła spokój w całym domu.

Guest aniapiotrek
Posted

ale frajda...........:diabloti:

co te małolaty robią, już brak mi sił

Guest aniapiotrek
Posted

.....i tak całe popołudnie. W końcu nastał wieczór i wszyscy mieliśmy nadzieję, że i Gniewko i Fokus wezmą przykład z Dumisi i Pirata i grzecznie pójdą spać. A tym czasem zaczęła się pogoń po wszystkich pokojach, kiedy już z Pe położyliśmy się do łóżka, ta nasza dwójka najpierw zawędrowała do łóżka dzieci a póżniej znalazła się u nas. To była długa i męcząca noc, te wędrówki Gniewka i Fokusa nie miały końca, a rano wypoczęci od nowa zaczli swe zabawy:)

a ja potrafię kopać piłkę........

:diabloti:

wkońcu dołaczył ktoś do Gniewka, teraz Pe z Nikuśiem grają przeciwko Fokusowi i Gniewko

a teraz Pe....

a teraz czas na najlepszą fotkę zeszłego weekendu, latający Fokus w akcji

Guest aniapiotrek
Posted

po zaciekłej i odstrej walce czas coś przekąsić, dziadek Krzysiu urządził nam ognisko, a cała czwórka zastanawiała się jakby tu zjeść pyszną kiełbaskę

a tu głodny Gniewko:loveu:

Fokus i Dumka

no i najdostojniejszy Jamnior - Pirat

a teraz czas na ognisko

Guest aniapiotrek
Posted

tak nam się udał weekend, Gniewko gdy wrócił do domu spał jak zabity. Widać dużo wrażeń i musiał to wszystko na spokojnie przetrawić, a my razem z nim. Ciągle nas zaskakuje, już nie piszczy jak chce iść na dwór tylko w zębach smycz przynosi, jest niesamowicie grzeczny i całuśny, a śpioch z niego.

Posted

Tak weekend był udany...no i to ognisko wieczorne....nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam kiełbaski z ogniska a nie z grilla :diabloti:.

Nasz Foksum-Dyrdum szukał dzieci....obraził się i nie spał z nami w niedzielę mimo iż Was już nie było

Guest aniapiotrek
Posted

Maleńka niczemu winna istotka - PIPI została podrzucona pod drzwi Sabiny 2, dziś perzyjeżdza do nas na DT, proszę pomóżcie znaleźć jej stały dom, takie maleństwo potrzebuje ciepła domowego.

Guest aniapiotrek
Posted

Mamy w domu już małą PIPI, Gniewko na początku poczuł się chyba zagrożony, warczał na nią, później ją obwąchiwał, a teraz oboje biegają jak szaleni po całym mieszkaniu. Niestety nie mamay jak umieścić zdjęć, bo Pe zostawił kabel u mamy. Ale postaramy się coś wymyślić.