Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Idź do weta niech obejrzy ząb, ale prawdopodobnie będzie on ( to co zostało z zęba ) do usunięcia. Mojemu psu przytrafiło się dokładnie to samo, początkowo było odłamane 2/3 zęby, ale w krótkim czasie poleciała reszta, mój wet usnął tą pozostałość zęba bo powiedział, że wcześniej lub później powoduje to stany zapalne i różne inne nieprzyjemne historie. Bez jednego siekacza psu kompletnie nic nie będzie:loveu:

• 4 months later...
Posted

Weterynarz powinien wystawić zaświadczenie, ze zab został usuniety z powodu.... i taki świstek pokazujesz sędziemu.

Jeśli zęba nie usuniesz to nie ma problemu bo przecież jest:evil_lol: a to, że złamany... cóż wypadki się zdarzają;)

Posted

a jak mojej ze starosci zęby niektóre juz sie starły,szczególnie siekacze te przednie,a jeden to taki juz prawie tylko przy dziąsle to co z ty moge zrobic??

Posted

Ja nie wymagam żeby miała piękne zęby,tylko nie wiem czy nie wyjdzie z tego jakies zapalenie albo cos takiego,bo ma naprawde taka ze dwa tak ostro starte

Posted

Zapalenia powstają na skutek namnożenia się zbyt dużej ilości bakterii a nie starcia się zębów.
Kształt, wielkość czy ustawienie zębów nie ma wiekszego wpływu na to czy będą z nimi w przyszłości problemy ;)

Posted

A co jeśli psu ukruszył się sam koniec kła. Czym to można zabezpieczyć?
Pies duży, kły duże, ukruszył się około milimetr.