marmara_19 Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 moj ONek ma zlamana dolna jedynke.. nie wiem keidy i jak ale ma... co nalezy zrobic?czy w ogole cos trzeba robic?jak widac ni przeszkadza mu to zupelnie.. Quote
jovi Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Idź do weta niech obejrzy ząb, ale prawdopodobnie będzie on ( to co zostało z zęba ) do usunięcia. Mojemu psu przytrafiło się dokładnie to samo, początkowo było odłamane 2/3 zęby, ale w krótkim czasie poleciała reszta, mój wet usnął tą pozostałość zęba bo powiedział, że wcześniej lub później powoduje to stany zapalne i różne inne nieprzyjemne historie. Bez jednego siekacza psu kompletnie nic nie będzie:loveu: Quote
J.J.K. Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 a jak to sie ma do wystaw...? czy zdarzaja sie dyskwalifikacje? Quote
*hania Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Weterynarz powinien wystawić zaświadczenie, ze zab został usuniety z powodu.... i taki świstek pokazujesz sędziemu. Jeśli zęba nie usuniesz to nie ma problemu bo przecież jest:evil_lol: a to, że złamany... cóż wypadki się zdarzają;) Quote
kate89 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 a jak mojej ze starosci zęby niektóre juz sie starły,szczególnie siekacze te przednie,a jeden to taki juz prawie tylko przy dziąsle to co z ty moge zrobic?? Quote
*hania Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Nic. Wszystko jest OK. Nie można wymagać od starszego psa żeby miał zębu jak młodzieniaszek. Sędziowie też o tym wiedzą;) Quote
kate89 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Ja nie wymagam żeby miała piękne zęby,tylko nie wiem czy nie wyjdzie z tego jakies zapalenie albo cos takiego,bo ma naprawde taka ze dwa tak ostro starte Quote
*hania Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Zapalenia powstają na skutek namnożenia się zbyt dużej ilości bakterii a nie starcia się zębów. Kształt, wielkość czy ustawienie zębów nie ma wiekszego wpływu na to czy będą z nimi w przyszłości problemy ;) Quote
kate89 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Acha,to dzieki,bo troche mi sie te ząbki nie podobały ale teraz dam juz jej spokój :) Quote
*hania Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Jeśli pieska nie bolą dziąsła, ząbki się nie ruszają to jest wszystko OK :p Quote
IN_ Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 A co jeśli psu ukruszył się sam koniec kła. Czym to można zabezpieczyć? Pies duży, kły duże, ukruszył się około milimetr. Quote
Recommended Posts