Guest takajedna Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Mam 4,5 letniego boksera o imieniu Saba. Nie umiem przekonać rodziców, żeby kupywali jej lepszą jakościowo karmę. A karmią ją gotowanym i chappi :shake: ... teraz zamówiłam próbki karm z acany, eukanuby, royal canin itd. i zobaczymy co z tego będzie. Po chappi wyskakują jej takie bąble jakby ja wszędzie komary pogryzły. Przeliczyłam rodzicom te wszystkie gramy porcje no i wyszlo ze nie opłaca sie kupywac tych tanich karm, jednak moja mam mówi że 250g na dzień jej (psu) nie wystarczy. Powiedzałam, że na pierwszą karme ( 15 kg) już mam i moge ją kupić i tak zrobie :cool3: .... tylko nie wiem jaką. Jakie karmy są najlepsze i albo te lepsze... ? Jak przeknać rodziców żeby nie dawali jej już tego ochydzstwa? codziennie będę wynosić troche karmy, az jej wcale nie zostanie. Quote
Sonika Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Skoro rodzice nie chca sie zgodzic na lepsze karmy, to moze powinnas karmic tylko gotowanym? Na pewno jej to na zdrowie wyjdzie :) Wiecej pracy, ale mysle ze warto ;) Nie musisz rowniez kupowac royala, eukanby, hillsa. Przeciez na rynku jest milion innych karm, tanszych ale rownie dobrych np. Nutra Nuggets, Acana, Brit i wiele innych. One sa w granicach 120 złotych. Quote
potek Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 mówi ze 120zł za 15 kg? czy za ile:P ja kupuje RC mini adult za 120zł 8kg Quote
Sonika Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 potek napisał(a):mówi ze 120zł za 15 kg? czy za ile:P ja kupuje RC mini adult za 120zł 8kg za 15 kg. Nutra Nuggets dokładnie 125 zł( w niektorych miejsach nawet 117) Brit jest jeszcze tanszy, a Acana troche drozsza ;) Quote
sota36 Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Sonika napisał(a):za 15 kg. Nutra Nuggets dokładnie 125 zł( w niektorych miejsach nawet 117) Brit jest jeszcze tanszy, a Acana troche drozsza ;) czyTy kupujesz Lamb&Rice tak tanio? Quote
Sonika Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Nie. Lamb& Rice jest troszke drozsza. Caly czas mowie o maintance(czyli o tej niebeskiej) Wiadomo, ze jak podaje tak niska cene, to chodzi o ten najtanszy rodziaj. takajedna nigdzie nie napisala, ze jej pies jest alergikiem lub typem sportowca. Teraz wszystko jasne? :razz: ;) Quote
Gazuś Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Nutro Choice polecam - 199 zł, za 18 kg, to nie tak drogo ;) (Za Lamb&Rise - Jagnięcina z Ryżem) Ja sie zdecydowałam na tę karmę ze względu na moim zdaniem b dobry i zdrowy dla psa skład. Po za tym je różne miesne rzeczy - przełyki, ozory, ogony, serca wołowe, zwykłą wołowinkę, karkówki, łopatki... Surowe, nie świeże, bo jak kupuje to zamykam na jeden-dwa dni w lodówce (dla psów podobno lepsze takie nieco zalazujące (NIECO!), kiedyś mi wetka tłumaczyła, ze sie wtedy dobre bakterie tworza na florę jelitową, czy coś) :) I najlepiej w duuuzych kawałach, pies sobie wyczyści zeby. Takie przysmaki kosztują grosze zazwyczaj (podroby - serca, ozory, ogonki...) Skoro sunia ma problemy skórne to dobnry jest Royal Canin - ma całą paletę weterynaryjnych karm dla psów z próznymi problemami (droższe, ale i pies ma tego mniej jeść, bo jestg b zbilansowana.) Sama tym karmiłam (RC Intestinal) i wychodziło cenowo znośnie. Quote
Recommended Posts