paula82 Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 no i było domów dwa, lecz nie ma żadnego, nadal szukamy :( [FONT=Lucida Grande] Jednego dnia radocha bo dwa domy, wydają sie ok. natomiast dnia drugiego nie ma nic i znów od nowa. Dom z Ursynowa wydawał sie byc bardzo zdecydowany, jednak pani wcześniej córce (16 latce) nie pokazała Niry. Kiedy nastpnago dnia mieli przyjechac sie poznac, dziewczyna powiedziała, że Nira sie jej nie podoba i woli innego psa, którego wypatrzyła w schronisku. [/FONT] [FONT=Lucida Grande]A u pani Moniki? No cóż, miec kilka psów na tak małym metrażu to "wyczyn". Nira za dużo przeszła, aby narażac ją na kolejną nieudaną adopcje, a nie wiem, czy na małej powierzchni (pokój z kuchnią w kamienicy) nie było by z kotem zgrzytów. Dac psa bardzo żywiołowego, pełnego energii, który jest przyzwyczajony do biegania po podwórku kiedy sie jej zachce, do dzikich szaleństw z psami i oddac ją do mieszkania, gdzie pewnie i byłaby kochana, głodna by nie chodziła, ale czy szcześliwa? Troche wiem jak to jest. Mam w domu, trzy psy Theriona, Alvina i Nire i kiedy jest dzień, że np. pada, że spacer jest krótki, to w domu nas wszystkich trafia, bo psy nie wybiegane i chcą sie bawic, a miejsca na to nie mam i jest uciążliwe i dla mnie i psów. Nie wyobrażam sobie miec na stałe trzech psów, bo wiem, że nie byłoby to dobre, ani dla nich, ani dla mnie, dlatego też szukamy nadal. Nira z Alvinem byli wczoraj na imprezie na Woli, spacerowali z chustami "szukam domu" zainteresowanie niby było, ale głównie ochy, achy i "czy można pogłaskac?" Rozdanych zostało troche plakatów znajdkowych, ale póki co cisza. :( Alvina niektórzy brali z labka ;) [/FONT] Quote
wolf122 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Czyli sprawdza się,że gdzie kucharek sześć................jeść.Niruniu jeszcze będzie domek...:roll: Quote
paula82 Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 relacja z imprezy na Woli, Nirą i Alvinem była moja znajoma z caviarni Martu.ha, oraz jej koleżanka z Koterii. Kopiuje z forum caviarnia: [FONT=Lucida Grande]Naszymi specjalnymi gośćmi były dwa psiaki, które szukają nowego domu. Chciałam je jakoś zareklamować przy okazji, ale spójrzcie na zdjęcia, a żadna reklama nie będzie potrzebna. One same się reklamują swoimi minami. Próbowałam im zrobić zdjęcie jednocześnie, ale były w ciągłym ruchu i nie było takiej możliwości, aby patrzyły jednocześnie w obiektyw. [/FONT] [FONT=Lucida Grande]Na prawdę trudno mi zrozumieć, czemu te psiaki ciągle czekają na swojego dwunoga. Po dniu spędzonym z Nirą i Alvinem - po prostu zakochałam się w tych małych łobuzach.[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Nira jest niesamowita. Jeszcze szczeniak, ale z jej oczu bije taka mądrość dorosłego psa. Z pewnością ma jakieś wspólne geny z psami pasterskimi, mi się kojarzy z border colie, chociaż oczywiście nie tak umaszczona i nie ta postura, ale te jej czujne uszy. Chociaż jeden pan wziął ją za owczarka... Jest bardzo grzeczna, chociaż musi się jeszcze nauczyć chodzić na smyczy, gdyż absolutnie wszystko ją interesuje i chce powąchać, sprawdzić: inne psy, dzieci, śmietniki - no po prostu wszystko. Bardzo duże zainteresowanie wzbudziły u niej tchórzofretki, aż się trzęsła :) W komunikacji miejskiej (a jechała autobusem, tramwajem i pociągiem) nie sprawiała żadnych problemów, rozumiała, kiedy kazałam się położyć tak, aby pasażerowie mieli przejście. Pozwoliła się głaskać dzieciom, jest bardzo przyjazna. Taki pies to skarb! W odpowiednim domu będzie wierną i kochaną przyjaciółką.[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Alvin to taki ciapciak mały, szczeniul, dzieciak. Ma niesamowity talent do plątania się, innych, smyczy, łap... niezliczoną ilość razy odplątywaliśmy jego, siebie i Nirę ze smyczy, którą sam zaplątał [/FONT][FONT=Lucida Grande] Jest grzeczny, chociaż jak zbyt długo nie dzieje się nic ciekawego, to zaczyna się nudzić - jak to dzieciak - i wyraża dezaprobatę tego stanu rzeczy przez piszczenie. Jest niesamowicie słodki, ma pysio do całowania, zresztą chętnie daje buziaki [/FONT][FONT=Lucida Grande] Chętnie daje do głaskania goły jeszcze brzuszek i jest łasy na smakołyki (a kto nie jest [/FONT][FONT=Lucida Grande]) O dziwo był brany za labradora, chociaż ja bym go raczej skojarzyła z małym Dingo. Sama słodycz![/FONT] [FONT=Lucida Grande]A najlepiej te dwa smarkacze po przejściach dogadują się ze sobą. Oczywiście chciałabym, żeby każde z nich znalazło dobry dom, chociaż szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie rozdzielenia ich. Tylko kto weźmie takie dwa energiczne szczeniaki? Oni nie tylko się ze sobą bawią, ganiają, pilnują wzajemnie - jedno się ciągle ogląda, gdzie jest drugie. Chcą być blisko siebie, robią jednocześnie to samo: jak Nira piła wodę z miseczki to Alvin oczywiście też musi jednocześnie to samo robić. Jak Nira zobaczyła jakiegoś pieska i szczeknęła, to Alvin, chociaż nie wiedział w którą stronę ma się skierować, szczekał razem z nią (chociaż nie wiedział o co chodzi). Podbili serca moje i moich znajomych, chciałabym, żeby znaleźli dobrego człowieka, który da im dom na zawsze. [/FONT] Quote
wolf122 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Ja też nie rozumiem jak takie wspaniałe psiaki mogą nie miec domu:shake:Niestety ale wolny rynek to sprawił,że hodofffffffcy różnej maści "naprodukowali" niesamowite ilości psów i dalej przybywa nowych."Rynek" jest syty i każdy menel może mieć psa jakiego tylko chce.A o losie tych wszystkich biednych psów nie muszę chyba tu pisać:-(Wiem,że Ci niełatwo z kilkoma psami ale z drugiej strony cieszę się,że Nira jest u Ciebie i przez to bezpieczna:oops:wybacz. Quote
bric-a-brac Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Ale śmieszna mina! : http://images50.fotosik.pl/1597/1a919ab704369dcbmed.jpg :lol: Alvin z wywieszonym jęzorem słodki! Oby coś ruszyło, może jakiemuś ludziowi wpadło któreś w serce? Oby. Quote
Annaa4 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Zapraszam na bazar dla Znajdkowych psiaków :smile: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227442-Dla-znajdkowych-psiaków-i-psów-z-Gorzyc-filmy-torby-biżuteria-do-08-06-godz-21 Quote
paula82 Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 i ja zaprosze na bazarek, z którego dochód popłynie m.in. na potrzeby Niry. http://www.dogomania.pl/forum/threads/227445-By-Znajdkom-żyło-sie-lepiej-Różne-różności-Do-20-06 Quote
wolf122 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Ha,ha a co to za rekinki:lol:?Fajne ujęcie:lol: Quote
Aleksa. Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Fajnie się bawią.:) byłoby super gdyby Nira miała w domku psiego towarzysza:) Quote
paula82 Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Nira z pewnością byłaby szczśliwa, z tym, że jak zostają sami w domu to jest masakra, jedno drugie nakreca i prześcigają sie w pomysłach co jeszcze można zbroic, czym tu tą "dużą" zaskoczyc :diabloti: jak zostają osobno to i Alvin i Nira dużo grzeczniejsi są. Quote
wolf122 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Słodkie dzieciaczki po prostu,aniołki:evil_lol:Taki sajgon potem sprzątać to jest chyba...bezcenne;) Quote
paula82 Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 dlaczego nikt normalny sie o Nire nie pyta? Był pan, który jechał zobaczyc Nire do domu psa chciał. Jak przyjechał i ją zobaczył mówi "ale to nie ten pies!" o Viki mu chodziło no jak si okazało ten dom to dom dla niego, a dla psa ogród i buda. Nastepna pani z Krakowa si odezwała, wcześniej chciała adoptowac Kiare ( bardzo w typie rasy), ale Kiara już w DS no i pyta babka "ile Nira ma w kłebie bo w ogłoszeniu, że ona mniejsza troche, wiec z metrówką Nire mierze, pisze, że ma w kłebie 52cm, a kobieta na to, że po rozmowie z rodziną stwierdzili, że Nira za duża bo oni w bloku mieszkaja. :/ ( a ON-ka chcieli). Wariują mi z tym Alvinem bez ustanku, Alvin przejmuje po niej co głupsze pomysły. Ostatnio nauczyli sie, że jak drzwi na klucz zamkne (bo umieją otwierac obydwoje już) i wyjde, aby np. psy z kojca puścic, żeby pobiegały, a Nira z Alvinem oczywiście strasznie by z nimi chciali sie pobawi to najlepiej oknem wyskoczyc, (dom parterowy, okna nisko, wiec co stoi na przeszkodzie? ) :evil_lol: no i jeszcze rude z kojca nie wyjdą, a ta już szaleje po podwórku. Musze kolejnej głupoty zabronic. Quote
Igam Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 oj tak, bo jak zamieszka wyżej to może być kłopot :mad: :razz: Quote
paula82 Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 Alvin znalazł dom, a może dom znalazł Alvina? Wiera również pojechała do swojego domu. I tak mam dwa głupaki mniej ;) Na Nire wpłyneło to uspokajająco. Nie ma z kim głupczy w domu, to jest o niebo grzeczniejsza. Zaczepia Theriona, ale mój staruszek nie zawsze ma ochote sie bawic. Czemu jedne psy przychodzą i odchodzą, a Nira już prawie rok jak dobrego domu znaleźc nie może, czemu tak piekna sunia nie ma jeszcze domu? Przecież o taką śliczną, młodą, zdrową, wyszczepioną, zachipowaną, wysterylizowaną suke to tu kolejki by powinny. Umie podstawowe komendy (siad, leżec, łape daje) i sprawia jej to przyjemnośc, nie jest agresywana, nauczona czystości, chodzi na smyczy, lubi dzieci i inne zwierzta. Nie rozumiem. :( Quote
Aleksa. Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Ta Księżniczka jedzie ze mną w niedzielę na całodniowy spacer na Pola Mokotowskie. :) obróżka mojej suni wyprana-mam nadzieję że Dorcia nie będzie na mnie zła jak pożyczę jej obróżkę innemu psiakowi na jeden dzień. :loveu: szczególnie że to w kwiatki :evil_lol: pewnie troszkę pobłądzę z małą, ale damy radę .:evil_lol: zrobiłam dla Niry zabawkę-szarpak-mam nadzieję, że będzie zadowolona.:lol: Quote
UlaFeta Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Gdzie pojechal Alvin?Cos wiecej poprosze:lol: Quote
paros Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 UlaFeta napisał(a):Gdzie pojechal Alvin?Cos wiecej poprosze:lol: wiem tylko, że Alvin mieszka na Stegnach Quote
Aleksa. Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Nirunia:loveu: jest taka cudowna ! Beata też ma dużo zdjęć, więc Nira została przez cioteczki obfocona. :D Quote
bric-a-brac Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Ola, jak masz jeszcze jakieś foty z tej samej ręki, co wkleiłaś Rudzi (już poszły do nowych ogłoszeń ;) ), to wklejaj koniecznie, bo piękne zdjęcia robi dziewczyna! Quote
Aleksa. Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 bric-a-brac napisał(a):Ola, jak masz jeszcze jakieś foty z tej samej ręki, co wkleiłaś Rudzi (już poszły do nowych ogłoszeń ;) ), to wklejaj koniecznie, bo piękne zdjęcia robi dziewczyna! Tak tak, wiem.:) na razie tylko te dostałam :) od tej dziewczyny będzie Rudzia i Bipek. :) od innej Nira i Max Quote
Recommended Posts