Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W ciąży jednak nie była, ale miała lekkie zapalenie gruczołów mlekowych, co by wskazywało na np. ciążę urojoną. Sterylka przebiegła pomyślnie, kiedy po nią pojechałam była już wybudzona i kiedy mnie zobaczyła chciała im klatkę rozwalić ;) Czuje się chyba dobrze, spała z nami w pokoju, nad ranem weszła na wersalkę (na szczęście dosyć niską) to jej nie ruszałam. Dzisiaj ma mi trochę za złe, że nie puszczam jej na podwórko, tylko wyprowadzam na smyczy, że nie może biegać z rudaskami. W nocy za to szczeniuch mi płakał, bo on wielka przylepa i zawsze z Nirą chodził spać, po moich kilkukrotnych wstawaniach, aby go uspokoić w końcu przytulił się do Theriona i spali do rana. Nirka dostała gustowne ubranko w modne grochy, ma piękne kokardki na grzbiecie, dostaliśmy też dwa zastrzyki, które mam robić co trzy dni, a pokazać mam się za kilka dni, no chyba, że tfu, tfu coś się będzie działo z szwami. Jak mi czas pozwoli to później Wam fotę wrzucę. A i w wszyscy w przychodni stwierdzili, że wielka jest i dużo ładniej wygląda jak za czasów szczenięcych. :D

Posted

Piękna Nira chciala by już iść do swojego domku, a domku nie widać, adopcji prawie niema dla żadnego psiaka, ciekawe jak dlugo potrwa taka sytuacja, a miejsca na inne psiaki brak.

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkich
Dawno się nie odzywałam, brak czasu, wyjazd. Daszeńka ma się wspaniale. Blizna po operacji znikła, waży już 25 kg. Daszeńka to są cztery łapy miłości do całego świata. Jest chyba najbardziej radosnym psem na świecie. Uwielbia pływać, znalazła sobie mnóstwo psich przyjaciół. Niestety jest bardzo wybredna jeśli chodzi o jedzonko, tylko surowa wołowinka, ale cóż, widocznie nie potrafię odpowiednio wychować psiaka. Jest dominująca, uparta, rozrabia, niestety jeszcze siusia na pieluchy, pomimo, że pół dnia spędza na spacerach. Ale bardzo ją kocham.
Pozdrawiamy Dasza i Grażyna

Posted

Super wieści, dziękujemy! Oj, jakby było cudownie jakby i Nira znalazła taki dom :roll:

Przy okazji bardzo prosimy o głos na Znajdki w ankiecie na dogo: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226833-KrakVet-wybierzmy-razem-kandydata-na-maj!-%29[/url]
Jeśli wygramy tu na dogo, będziemy mieć szansę zawalczyć o karmę w krakvecie, to by była duża pomoc dla przytuliskowych zwierząt.

Posted

Bardzo miło si czyta wieści od p. Grażynki, jak ja bym chciała aby takich osób było wiecej. ech...
tymczasem po awarii kompa nawa fota, gotowej aby iśc do nowego domku Nirki:

Posted

wczoraj miałam telefon w sprawie suni, z tym, że nie wiem skąd kobieta wzieła info, że Nira ma 4 miesiące. Pani ma kota i chciała szczeniaka, aby sie przyzwyczaili do siebie. Troche sie boi, że weźmie psa na koty nie sprawdzonego i że dojdzie do tragedii. Mówiłam, że Nira jest łagodnym i pozytywnie do świata nastawionym psem, wiec nie powinno by problemu, ale cóż, pani ma przemyslec.
Natomiast Beka dała mi dwa namiary na osoby, które chciały adoptowac Kiare, która jest już w DS, napisałam, wysłałam zdjcia i odezwała sie pani, że jest jak najbardziej zainteresowana adopcją suni, czekam na telefon, aby sie umówic, poznac, najpierw u nas. Warunki adopcji są pani znane, wiec prosze o kciukanie, a może Nirka wreszcie znajdzie wymarzony dom.

Posted

i mam zagwozdke. Jak DS nie było to nie było teraz mam dwa do wyboru, jeden na pradze północ, z dwoma bolończykami i kotem w małym mieszkaniu (ta pani, która była wczoraj), drugi natomiast na Ursynowie w dwupoziomowym mieszkaniu z dziecmi 3 i 16 lat i w domu są dwie świnki morskie. Dzisiaj ma nas odwiedzi pani z Ursynowa, trzeba dobrze wybrac, aby zwrotów znów nie było.

Posted

[quote name='paula82']wczoraj miałam telefon w sprawie suni, z tym, że nie wiem skąd kobieta wzieła info, że Nira ma 4 miesiące. Pani ma kota i chciała szczeniaka, aby sie przyzwyczaili do siebie. Troche sie boi, że weźmie psa na koty nie sprawdzonego i że dojdzie do tragedii. Mówiłam, że Nira jest łagodnym i pozytywnie do świata nastawionym psem, wiec nie powinno by problemu, ale cóż, pani ma przemyslec.
Natomiast Beka dała mi dwa namiary na osoby, które chciały adoptowac Kiare, która jest już w DS, napisałam, wysłałam zdjcia i odezwała sie pani, że jest jak najbardziej zainteresowana adopcją suni, czekam na telefon, aby sie umówic, poznac, najpierw u nas. Warunki adopcji są pani znane, wiec prosze o kciukanie, a może Nirka wreszcie znajdzie wymarzony dom.

skąd? Paula sama tak kiedyś tak napisałaś :evil_lol: np. http://owczarki.eu/psiak/1230 i w necie są jeszcze inne stare ogłoszenia umieszczane przez kilka osób.

Trzymam kciuki, :thumbs::thumbs: chyba lepszy ten domek na Ursynowie, bo mieszkanie większe....