Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paula82 napisał(a):
to "okno życia" totalny niewypał. Tak i ustawa zrobiona dla ustawy, nie dla zwierząt, tak i to okno sprawi, że bezdomnych tylko będzie przybywać.

świete słowa paula, zresztą okienko chyba już zamkniete bo sie zapchało...:shake:

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Okno życia to nie był zły pomysł tylko okazało się jakie ludzie w naszym kraju mają podejście do zwierząt.Smieci do lasu,trawy mimo apeli i tragedii wypalają,psy,koty na bruk a dzieci do zsypu.O koniach i innych zwierzakach nawet nie wspomnę.Temat rzeka.

Posted

Dzisiaj byłyśmy zabezpieczyć się od kleszczy i odebrałyśmy wyniki badań histopatologicznych. To była histocytoma, nowotwór łagodny. Miejscowe wznowy są bardzo rzadko obserwowane. UFF> Dziekuję wszystkim za wsparcie. Dasia czuje się śiwtnie, ma cieczkę i niestety chodzi w bluzeczkach, ponieważ była sobie uprzejma wyjąć wszystkie szwy i teraz ranka na łapce się ziarninuje. Ale wygląda to coraz lepiej. Pozdrawiamy wszystkich, specjalne całust dla was od Daszki.

Posted

To świetne wiadomości,dobrze,że to już jest wycięte.Nie chciała Daszeńka kołnierza to ma ...bluzeczki:lol::lol::lol:Głaski dla psiny i pozdrowienia;)

Posted

O Nirę, ani pół telefonu nie było :shake: a ona sama czuje się świetnie, biega, szczeka, bawi się z rudasami i mamy nowego kolegę. Później wrzucę jakieś fotki.
Ona uwielbia być na podwórku i bawić się z psami. Jak ja bym chciała, aby poszła do domu gdzie są inne psy, ale oczywiście nie do budy. Śpi na łóżku z Erykiem, Eryk zadowolony, bo jak Sonia (niektórzy kojarzą) poszła do DS, później Nira, Erykowi było bardzo smutno, mimo, że psów jeszcze innych było on chciał takiego co by z nim spał. Głupawka szczenięca mija, zostaje w domu i nie demoluje, nie niszczy, czasem łapkami na parapet się pcha, ale spokojnieje ;) nawet prania wczoraj mi nie ściągnęła na podwórku :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

We wtorek Nirka będzie wysterylizowana, trochę szybko, ale mamy pewne podejrzenia, że ona w ciąży wróciła :angryy: . Po sterylce oczywiście będzie u mnie, nie chcę, aby siedziała w lecznicy sama po zabiegu. Damy radę, tylko szczyla trzeba będzie pilnować co by jej nie męczył, no i na podwórku nie będzie mogła biegać przez kilka dni. Trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze.

Posted

Daszka ma ogromne szczęście, że trafiła na taką osobę jak p. Grażynka, szkoda, że Nira takiego szczęścia nie ma niestety. Z jednego domu musiała wrócić, wróciła w czasie cieczki. Drugi dom, który w pierwszym kontakcie stwarzał wrażenie domu idealnego, okazał się totalnym niewypałem, ludzie kłamali, aby tylko dostać psa. Szczęście w nieszczęściu, że sunia u nich nie została, bo byłaby to kolejna trauma. Tracę wiarę w dobrych ludzi. :(

Posted

Czyli ten dom "od budy" taki "fajny" się jednak okazał?:angryy:
Trzymam kciuki,by sunia jednak doczekała prawdziwej dobrej przystani i za sterylkę szczęśliwą oczywiście:thumbs:.

Posted

Dzisiaj sterylka na 14, wiem, że będzie w dobrej przychodni, u dobrych lekarzy, do których mam zaufanie (zresztą tam im obu życie uratowali), mimo to boję się chyba bardziej jak ona. Dzieciaków pouczyłam, że sunia jedzie na operację, że trzeba będzie szczeniucha pilnować, aby jej nie męczył i żeby jej samej na podwórko nie wypuszczali. Kciukajcie wszyscy, żeby szybko do siebie doszła; no i dzisiaj tak naprawdę się okaże, czy dom, z którego wróciła był odpowiedzialny puszczając ją ze smyczy w parku podczas kiedy miała cieczkę.