AnnaEwa Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Docha, świetnie to ujęłaś. Stosunek do nas naszej suni jest identyczny. Dobrze, że Kacpra traktuje jak młodsze rodzeństwo, bo inaczej chodziłby cały poobijany:) Quote
MiliVanili Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 tu_ania_tu napisał(a):bardzo to przykre gdy pies nieszczęśliwy w hotelu siedzi :( "Dobrze, ze nie w schronisku" - ktoś by powiedział... pewnie że dobrze ale serce się kroi gdy się pomyśli jakie to dla psa nieszczęście tak siedzieć i nie mieć swojego człowieka dokładnie tak, choćby to był najlepszy hotel to nie zastąpi nigdy własnego kąta. Sara wyjątkowo bardzo odczuwa tą samotność i brak swojego człowieka, to strasznie przykre gdy pies powoli zamyka się w sobie tracąc nadzieję na lepsze życie :( Quote
Glutofia Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Olu z kolejnego domu nici.. Państwo doszli do wniosku że będa im przeszkadzac białe włosy na podłodze bo...są przyzwyczajeni do czarnych:hmmmm: Quote
jofracy Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Glutofia napisał(a):Olu z kolejnego domu nici.. Państwo doszli do wniosku że będa im przeszkadzac białe włosy na podłodze bo...są przyzwyczajeni do czarnych:hmmmm: Nie wierzę! :turn-l: Quote
_Dunaj_ Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Glutofia napisał(a):Olu z kolejnego domu nici.. Państwo doszli do wniosku że będa im przeszkadzac białe włosy na podłodze bo...są przyzwyczajeni do czarnych:hmmmm: A co zrobią ze swoimi włosami jak zaczną siwieć, rety miałam już dobermana bo schody zadeptywała, podhalanczyka bo kwiatki deptał, jamnika bo kury dusił, ale jeszcze nikt nie stwierdził, że mu biła sierść przeszkadza a czarna nie, bzdura sierść to sierść Quote
Glutofia Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 No właśnie też byłam zaskoczona bo państwo naprawdę dobrze się zapowiadali. Byli w hoteliku poznać się z Sarą itd. Popołudniu dzwonił do mnie ten facet, z ogłoszenia merlaczki -chciał adoptować Gretę, nie wiedział chyba że dodzwonił się do mnie. Powiedziałam mu że umaszczenie merle też ma białe włosy tym samym nie sądzę by sunia spełniła ich oczekiwania. Sądzę że Sara jest za mało doża i dlatego jej nie chcą. Uważam jednak że jak ma się w domu małe dziecko i już jednego psa to trzeba kierować się czymś innym niż kolor futerka , dlatego odmówiłam wyadoptowania jakiegokolwiek psa. Quote
Maryna Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Pretekst po prostu ..rewelacja,powiedziec,że infantylni to mało......... Mam nadzieję,że ktoś mądry zakocha się w Sarze Quote
Glutofia Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 zapraszam serdecznie piękne kalendarze z dogami: http://www.dogomania.pl/threads/217841-Kalendarze-z-dogami.-Edycja-limitowana-do-31.12-lub-wyczerpania-F.-Ratujemy-dogi Quote
MiliVanili Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Z jednej strony się cieszę, a z drugiej wyć mi się chce :( Nawet nie wiem co napisać, takie stwierdzenia zabijają po prostu Quote
AnnaEwa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Mnie to, że ona nieco mało dozia zupełnie nie przeszkadza. Mam do niej jakąś potworną słabość od samego początku, gdy przeczytałam o niej na dogo... Przeszkadza mi sytuacja, w której od jakiegoś czasu jestem. Ale jeśli z niej wybrnę w najbliższym czasie (a są na to szanse), a Sara wciąż nie znajdzie swojego domu, porozmawiam poważnie z TZ-tem i zgłoszę się jako chętna. Oczywiście cały czas trzymam kciuki za dziewczynę, bo może dobry dom jednak szybko jej się trafi.... Quote
MiliVanili Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 AnnaEwa napisał(a):Mnie to, że ona nieco mało dozia zupełnie nie przeszkadza. Mam do niej jakąś potworną słabość od samego początku, gdy przeczytałam o niej na dogo... Przeszkadza mi sytuacja, w której od jakiegoś czasu jestem. Ale jeśli z niej wybrnę w najbliższym czasie (a są na to szanse), a Sara wciąż nie znajdzie swojego domu, porozmawiam poważnie z TZ-tem i zgłoszę się jako chętna. Oczywiście cały czas trzymam kciuki za dziewczynę, bo może dobry dom jednak szybko jej się trafi.... Aniu mam dokładnie tak samo, od początku biję się z myślami, jednak mam poważną przeszkodę - wet mi odradził drugiego psa przy Nadisiu :( Dodatkowo teraz, gdy zostałam sama, niestety nie byłabym najlepszym chętnym na adopcję :( Quote
_Dunaj_ Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='Glutofia']No właśnie też byłam zaskoczona bo państwo naprawdę dobrze się zapowiadali. Byli w hoteliku poznać się z Sarą itd. Popołudniu dzwonił do mnie ten facet, z ogłoszenia merlaczki -chciał adoptować Gretę, nie wiedział chyba że dodzwonił się do mnie. Powiedziałam mu że umaszczenie merle też ma białe włosy tym samym nie sądzę by sunia spełniła ich oczekiwania. Sądzę że Sara jest za mało doża i dlatego jej nie chcą. Uważam jednak że jak ma się w domu małe dziecko i już jednego psa to trzeba kierować się czymś innym niż kolor futerka , dlatego odmówiłam wyadoptowania jakiegokolwiek psa. Doskonała reakcja, żadnego psa po takiej odpowiedzi bym ludziom nie oddała, a Sara piękna gdyby nie męskie stado to nawet chwili bym się nie zastanawiała, co to znaczy mało dozia to ma byc pies do kochania i tutaj nie liczy sie mało czy dużo, od wczoraj o Geraldzie mówię dok śiętokrzyski, lepiej brzmi niż w typie doga:) [quote name='Glutofia']zapraszam serdecznie piękne kalendarze z dogami: http://www.dogomania.pl/threads/217841-Kalendarze-z-dogami.-Edycja-limitowana-do-31.12-lub-wyczerpania-F.-Ratujemy-dogi Już byłam [quote name='MiliVanili']Z jednej strony się cieszę, a z drugiej wyć mi się chce :( Nawet nie wiem co napisać, takie stwierdzenia zabijają po prostu Mili, fakt tak głupiego stwierdzenia nie słyszałam jeszcze, ale głupota ludzka nie ma granic [quote name='AnnaEwa']Mnie to, że ona nieco mało dozia zupełnie nie przeszkadza. Mam do niej jakąś potworną słabość od samego początku, gdy przeczytałam o niej na dogo... Przeszkadza mi sytuacja, w której od jakiegoś czasu jestem. Ale jeśli z niej wybrnę w najbliższym czasie (a są na to szanse), a Sara wciąż nie znajdzie swojego domu, porozmawiam poważnie z TZ-tem i zgłoszę się jako chętna. Oczywiście cały czas trzymam kciuki za dziewczynę, bo może dobry dom jednak szybko jej się trafi.... Trzymam mocno kciuki za powodzenie, ja też już kiedyś napisała, że jeszcze 2,5 roku kredytu i jednego albo 2 biedaki biore z marszu Quote
AnnaEwa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Wiem Mili, pamiętam. _Dunaj_ napisał(a): Trzymam mocno kciuki za powodzenie, ja też już kiedyś napisała, że jeszcze 2,5 roku kredytu i jednego albo 2 biedaki biore z marszu :cool1: Quote
MiliVanili Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 niestety podejrzewam, że przy obecnej liczbie dogów do adopcji nadzieje dla Sary są bardzo niewielkie :( Quote
2010 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Wspaniały :loveu:psiak.... Trzymam mocno....kciuki .. Quote
AnnaEwa Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Jak tam domek dla Sary? Milli, może jej wątek na molosach jakoś ożywić? Chociaż nie wiem, czy to coś da... Quote
MiliVanili Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 zaraz poszukam jakiś fotek i wstawię coś nowego, domku niestety na horyzoncie nie widać :( Quote
MiliVanili Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 nie mam nic nowego,a te ładniejsze już powrzucałam Quote
Recommended Posts