Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja sobie kiedyś nogi połamię. Ten charakterystyczny szczek zawsze poznam. Wczoraj bedąc w domu usłyszałam Sambulindkę i puściłam sie biegiem z trzeciego piętra. Nie powiem, owszem ucieszyła się niewdzięcznica jedna na mój widok:mad:, ale tylko chwilkę. Nawet całusa dostałam. W swoją panią wpatrzona jak w obrazek. Po chwili juz maszerowała na długi spacer, nawet się nie obejrzała. Widać,że szczęśliwa, nawet jej sie troszkę przytyło.

Posted

Ale Ci zazdroszczę :)
Widujesz Sambusiola.

Haha, suuuuper że wpatrzona w swoją Pańcie :)

Teraz taki wspaniały domek poproszę dla mojej Lenki :p
Sandra, nie macie gdzieś klona swojej rodziny?? :eviltong:

Posted

megi_winters - pieniążki dotarły, ślicznie dziękuję :)

jak już dogo znów działa - to muszę uaktualnić rozliczenie, może mnie nie wywali z postu rozliczeniowego ;)

Posted

Hahaha :multi::multi::multi:

Wczoraj na wieczornym spacerze spotkałam Sambusiolka :loveu:

Szłam z Pestką, Kropką, Lenką i Borkiem, nagle patrzę a tu Sambusia idzie :)

Śliczna moja, wypiękniała i taka szczęśliwa :)

Gdy podszedł do nas Borek z moim TZ, to trochę na Sambę nawrzeszczał i panna się wkurzyła, warknęła na Lenką :razz:

Ale ogólnie - początkowo chyba mnie nie poznała i dopiero po chwili "zaskoczyła", odstawiała swój taniec, charakterystycznie dla niej popiskiwała i "podszczekiwała" i się ze mną witała :) pamięta mnie jeszcze - mooooja kochana :oops::loveu::loveu::loveu:
Ale mi dużo radości dało to spotkanie :multi:

Posted

sandraNT napisał(a):
hehe no sambusia była wyszolona bo za dużo piesków było:D:D jak się tu wstawia fotki??:D bo mam sambusi zdjęcia:D

żeby wstawić zdjęcie na dogo, musisz najpierw je wgrać na fotosik lub imageshock.
później kopiujesz link do zdjęcia i tu na dogo masz taką ikonkę (kwadrat z drzewkiem), klikasz na to, wstawiasz link, akceptujesz i zdjęcie się ukazuje na wątku :)

jesli będziesz miała problemy, podeślij zdjęcia do mnie na maila (jest podany na umowie adopcyjnej :)).

Posted

już mam i wklejam "moją" ślicznotkę :)

pozbawiła misia nogi i nosa?? biedny misiek ;)

A jak Sambusia znosi burze?? dzisiaj w nocy dość solidnie grzmiało.
nawet mój Borek, którego nigdy burza nie rusza i czasami w burzy potrafi po podwórku chodzić, wpakował dzisiaj głowę pod kołdrę :)

Posted

ona no spała sobie:) ja tylko wstałam i okno zamkłam ale była mocna burza:) tak ma taka ose i dzisiaj 5razy została szyta:D bo wate wyciągała:D a ta kość to żucała dzisiaj bo chciała misia bo jej zabrałam go do szycia:D teraz tak śmiesznie wyglada bez nosa:D ale dostanie nowego misia i wiekszego moze dłużej wytrzymie:D:D:evil_lol:

Posted

A kto to??

SAMBUUUUSIA :multi::multi::multi:

zabawa :)

Sandra, wielkie dzięki za foteczki :)
Kochany Sambusiol, widać tą radość w oczkach :)

Posted

sambusiolka pozdrawia:) co nocy sa burzę ale jakoś ją to nie rusza:) tylko jedna noc to głowe schowała pod prześcieradło:D nie każdego psa lubi..i na nie kazdego człowieka wita merdaniem ogona zdarza sie ze warknie ale koreguje jej zachowanie...a tak to kochana psinka słucha:):loveu:dzisiaj w drodze do sklepu z rodzinka mój tata spuścił ją ze smyczy ale samba przebiegła 3koła i na zawołanie wróciła została pochwalona za to że wróciła na komende:multi:tak to nie spuszczam ją ze smyczy jeszcze za wczesnie chyba ale az ciągnie do tego zeby się wybiegać:)

Posted

Burze ostatnio nawiedzają nas dzień w dzień, raz mocniejsze, raz słabsze.
Dobrze, że Sambusia się nie boi tak, jak moja Kropka.

Ostatnio Was widziałam, akurat jechałam rowerkiem z pracy, ale się dość spieszyłam, więc tylko z daleka na Sambusię popatrzyłam :)
Tak dumnie maszeruje :)

Posted

mała jest kochana:) jak moge załatwić jej paszport albo taką karteczke żeby jechać z nią do niemiec??:) bo brat ma dla swojego psiaka coś takiego:D i chce nas na 2tyg zabrac na wakacje do niemiec:) ale najpierw musze jej załatwić:) a i jak sambusia znosi jazde samochodem??:) ma auto w kombi bo sami maja psiaka i sambus i była by w bagarzniku:) wczoraj sambus lezała w łużku z moim bratem i tv ogladali:) wszyscy ja w domu kochają to nasz skarb:) i ma z nami na wakacje jechać:) ma kolege odi 5miesięcy ma mały tak sie bawia nawet w domu:):loveu:

Posted

Samba ładnie jeździ samochodem, ale zawsze siedziała na tylnym siedzeniu, ale myślę, że i w bagażniku w kombi będzie ładnie jechała.

Jeśli chodzi o paszport, musisz iść do lecznicy, najlepiej na Tysiąclecia do dr Jezierskiego, musi zaczipować Sambę, wystawić paszport.
Zapytaj się jak to jest z wyjazdem do Niemiec jeśli chodzi o szczepienia, bo nie wiem, czy nie będzie musiała być zaszczepiona jeszcze raz.

Posted

No no no, Sambusia wybiera się na wakacje :D
Jeśli chodzi o jazdę samochodem to nie ma z Sambusią żadnego problemu, śpi jak dziecko :loveu:

Posted

[quote name='Akrum']Ostatnio Was widziałam, akurat jechałam rowerkiem z pracy, ale się dość spieszyłam, więc tylko z daleka na Sambusię popatrzyłam :)
Tak dumnie maszeruje :)[/QUOTE]

Ja niestety jeszcze nie miałam tego szczęścia.

Sambulek w samochodzie to aniołek, zachowuje się jakby jej po prostu nie było.

Posted

pytam się bo nie wiem własnie jak się zachowuje w samochodzie:) ale dzisiaj jak brat odjechał to samba sama wskoczyła do bagażnika i siedziała az musiałam ją wyciągnąć:D dobrze wybiorę się w tygodniu do pana weterynarza:) no sambusia pojedzie na wakacje:) obowiązkowo samba tez musi być bo brat by mnie nie wzioł bez niej:D by siedziała ale jest kara za to ze pies siedzi na tylnym siedzeniu w niemczech musza być w bagażniku wiec dla tego musieli kupić samochód w kombi bo swojego psiaka nie moga wozić na tylnym a to mały pies a moja sambulka trochę większa jest:D teraz tak goraco i robimy czestych spacerków ale krókich bo sama ciagnie do domu ale jak bedzie chłodniej koło 22 to pujdziemy na długi spacerek:) wakacje i nad morzem pojedziemy z sambusiolka w niemczech:)