Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sambulek już w domu.
Wspaniale jechało się z nią samochodem, spokojna, jakby jej nie było :)

Sambuś, mam nadzieję, że będę Cię widywać na spacerach.

Posted

Jestem, w końcu po kilku dniowej nieobecności na dogo, mogę znów pisać :)

Powiem tak:
jak tylko zadzwonił do mnie zainteresowany domek, czułam że to jest to :)
Wizyty już się doczekać nie mogłam i we wtorek w pracy na niczym innym się nie mogłam skoncentrować, już chciałam iść poznać ten domek :)
Po wizycie - wyszłam uradowana i spokojna :)
Znów się nie mogłam doczekać piątku i momentu, gdy Samba przyjedzie i zaprowadzimy ją do DS :)

A w nowym domku - Samba czuła się swobodnie, chodziła, zwiedzała, ogon uniesiony do góry - i co najważniejsze - od razu wiedziała, która z osób bedzie jej główną pańcią :)

Robiłam mnóstwo zdjęć, jednak jak to Samba - nie potrafiła usiedzieć na dupsku przez 2 sekundy i prawie wszystkie są niewyraźne.

Ja jestem o Sambe spokojna - będzie w tym domku szczęśliwa i a co za tym idzie - ja jestem szczęśliwa :)

Samba to moja wielka miłość od pierwszego dnia gdy ujrzałam ją za kratami w kojcu, gdy trafiła do przytuliska.
Od tamtego momentu - byłam z nią emocjonalnie związana.
Nie mogłam przeboleć faktu, że wcześniej nie mogłam jej pomóc. często siadałam przy jej kojcu,obiecałam że ją stamtąd zabierzemy, że znajdziemy cudowny dom. Nie mogłam sobie wybaczyć, że została zaciążona, że wcześniej nie mogłam jej nigdzie zabrać. Nie mogłam sobie darować tego, że pozwoliłam, by ktoś ją skrzywdził po raz kolejny.
Jednak słowa danego jej dotrzymałam. Od momentu gdy zmieniła przytulisko na hotelik, jej życie się zmieniło.
Najpierw u sylwiaso - odzyskała radość i chęci do życia - znów była tą naszą kochaną i szczęśliwa Sambusią :)
Później miała mieć dom, nie wypaliło i została na dłużej w PSANATORIUM.

Moja kochana i jedyna Sambusia.

Wczoraj w DS patrząc w jej oczy - chciało mi się beczeć ze szczęścia :)
Jej uśmiechnięty pychol, po prostu - nie wiem nawet jak mam to ująć w słowa.
Po raz pierwszy zżyłam się tak bardzo z psem, który nie był u mnie na DT.

Dlatego tym bardziej się cieszę, że mieszka w Nowym Tomyślu, że tak bliziutko Pyrdki :)
A ja - ja idąc z pracy będę często przechodziła obok domku Sambusi i mam nadzieję, że nie raz ją spotkam czy to wracając z pracy, czy to idąc na spacer z moimi ogonami :)

Reakcja nowego domku na Sambę na żywo - super :)

A dzisiaj oczywiście nie wytrzymałam i zadzwoniłam do DS :)
Samba przespała noc koło łóżka swojej pańci :) Spała spokojnie, choć wszyscy myśleli że z tych emocji nie zaśnie.
Jest spokojna, na spacerach szła ładnie, nie ciągnęła :) Wszyscy są z niej zadowoleni :)

Posted

Ależ cudne wieści! Wreszcie doczekaliśmy się takich na wątku Sambusi :D
Zrobiłyście dziewczyny kawał dobrej roboty dla tego pieska :B-fly:

Posted

Mam nadzieję, że niedługo będziemy mieć tutaj bezpośrednio wieści z DS, że nowy domek się na dogo zarejestruje :)

A w międzyczasie po Sambie został nam jeszcze dług do spłacenia:
[FONT=Comic Sans MS]łącznie wpłynęło na konto Samby: 3091,93 zł
łącznie wydano: 3704 zł
dług wynosi: - 612,07 zł :-(
[/FONT]

Posted

Kochana Sambula u siebie. Nic cudowniejszego nie mogło się wydarzyć. Po zostawieniu jej w ds wychodziłyśmy takie spokojne jak po odwiezieniu mojej Lorci do domu. Mam na nią mimo wszystko oko;)

Posted

SAMBULKA JEST WSPANIAŁYM PSEM I MOJA NIUNKA:) MOJA MAMA NA NIĄ WOŁA NIUNIA:) LEŻY GRZECZNIE KOŁO ŁUŻKA I ŚPI:lol: NIE CHCE NA KOCU SPAC WOLI KOŁO MNIE SPAC:)

Posted

Sandra, super, że się zalogowałaś. Witamy serdecznie na forum.

Nawet nie wiesz jak bardzo się wszyscy cieszymy, że Samba jest z Wami, że ma w końcu Dom, na który tak długo czekała:multi:

Mamy nadzieję, że będziesz się odzywała jak najczęściej i zdawała fotorelacje z Waszego codziennego życia;)

Posted

sandraNT napisał(a):
SAMBULKA JEST WSPANIAŁYM PSEM I MOJA NIUNKA:) MOJA MAMA NA NIĄ WOŁA NIUNIA:) LEŻY GRZECZNIE KOŁO ŁUŻKA I ŚPI:lol: NIE CHCE NA KOCU SPAC WOLI KOŁO MNIE SPAC:)

Sandra, witaj serdecznie :multi:
Dziękuję, że się tu zalogowałaś, że jesteś z nami i co jakiś czas proszę odezwij się i napisz, co u Sambusiolka słychać :)

Jak widzisz - Samba była naszym oczkiem w głowie, naszą małą kochaną suczką, z którą się zżyliśmy bardzo mocno, dlatego tak bardzo cieszy nas ta adopcja, a jeszcze bardziej dlatego, że zamieszkała z Wami :loveu:

Posted

No mała powiedziała że się z panią widziała:) no jak bym nie mogła się zalogowac tu:) sambulka dzisiaj znowu się bawiła patykiem:) była w niebie jak mogła się pobawić choć była na smyczy:) spacery ma długie więc wieczorem leży i śpi:) dzisiaj została sama w domku na chwile i grzecznie spała u mnie w pokoju i dopiero wykukała jak mama weszła do domu:) troche ją szkolimy żeby słuchała i nie skakała:) wiec już wie ze jak jemy to ma leżec grzecznie i leży:0 co dziennie na śniadanie dostaje od mamy chleb z pasztetem:) jedza wspólne śniadanie hehe:)

Posted

oj takk:) czesałam ją a jej sie wzieło na zabawę:) jak ja zapinam na smyczy to wie ze ładnie ma siad zrobic i siada i czeka aż ja zapne na smycz:)na psy inne też nie szczeka bo jak jej powiem że nie wolno to idzie dalej i patrzy się na mnie:) sama nie prowokuje inne psy:) a na koty to się spojrzy i idzie dalej:)

Posted

dzisiaj mi się Sambusiolka śniła :)
ale była szczęśliwa, pysio uśmiechnięty :) biegała na wielkiej łące z Tobą Sandra :)
a najśmieszniejsze, że biegała razem z moim byłym tymczasowiczem Łatkiem :)
ale ganiały ze sobą :)

Sandra, gdybyś słyszała, że ktoś z Twoich znajomych szuka psiego przyjaciela, takiego do kochania i rozpieszczania, to polecaj proszę nasze podopieczne psinki:

DIANA
DROPEK
LENKA
KRUSZYNKA
DIANKA 2 i FANTA
DORA
i wiele innych :)

Posted

Hehe to fajnie:) sambulka dzisiaj jak została sama to spała u mnie na tapczanie i mi wszystko zwaliła mama mówiła ale nie broiła nic tylko spała i chyba za mało miejsca miała ze wszystko zwaliła:) jak sie cieszy jak ktos wraca do domu:) ładnie robi siad i waruj:) a tak to w nocy spi obok łużka:) nie wchodzi na łużko:) oczewiśćie że jak ktoś pieska bd szukał to powiem o tych psiakach co szukaja domy:) bo zasługują na kochający ich rodziny i ciepły dom:) a sambulka by chętnie pobiegała bez smyczy ale nie jeszcze nie moze:)

Posted

[quote name='sandraNT']a sambulka by chętnie pobiegała bez smyczy ale nie jeszcze nie moze:)
Jednak na ogrodzonym terenie w hotelu była bardzo posłuszna:-)
Pyrdka ma racje - jeszcze nie czas na taki luz:-) Małymi kroczkami do celu...

Posted (edited)

wiem wiem ze jeszcze nie czas:) za krótko u nas jest żeby ja puszczać a ja nie mam terenu ogrodzonego...bo mi ucieknie i dopiero bd...jaka adresówka?? a chciałam jej zdjęcie zrobić wczoraj i wstawić ale nie dało sie bo ciągle sie wierciła:D

Edited by sandraNT
Posted

brat miał mi zamówić dla sambulki ta adresówke:) tak tak będa dużo zdjęc sambulki:) wczoraj robiłam jej sesje tylko że nic nie wyszło z tego bo wierciła się i wolała sie bawić:)

Posted

Sambie bardzo trudno zrobić wyraźne zdjęcie :)
Te, które robiłam u Was w domu, jak Sambę przyprowadziłyśmy - prawie wszystkie rozmazane są. Tak się wierciła :)

ale najważniejsze, że Sambusiolka jest z Wami szczęśliwa, a Wy z nią i że ją tak kochacie i daliście jej taki fajny domek i już nie tęskni za człowiekiem :)