sylwiaso Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Piękne fotki,cudowne!!Sambisiu już jesteś u siebie,a niedługo będziesz w domku,trzymaj się Kochana ciocia o Tobie myśli i trzyma kciuki.......!!! Quote
Akrum Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 moja kochana mordusia :) To jest cudo nie pies :) Juldanowa - teraz wiesz, dlaczego Samba od samego początku zagościła w moim sercu, od pierwszego dnia gdy ją ujrzałam w przytulisku - zabrała cząstkę mojego serca. Dlatego tak przeżywałam gdy zniknęła z przytuliska, jak wróciła z wyciągniętymi cycuchami - serce mi krwawiło. Samba jest tak kochana, taka wspaniała i jedyna w swoim rodzaju. Ma w sobie coś takiego, czym przyciąga do siebie ludzi, dlatego nie rozumiem jak "właściciel" mógł ją wtedy zostawić razem z Biszkoptem... Sambulek przed tobą nowe wspaniałe życie, najpierw jednak musimy cię wysterylizować, pomieszkasz sobie trochę w hoteliku terier, a potem zobaczymy co los przyniesie. Quote
sylwiaso Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Przyniesie los jej Szczęście!!! to Cudeńko piesio,który uwielbia człowieka!!Sambusiu myslimy o Tobie trzymaj się psinko teraz to już tylko z górki......!!!! Quote
Pyrdka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Maciek w kupie Samby po odrobaczeniu, wypatrzył coś podobnego do ryżu. Czyżby człony tasiemca? Brrrrrrrrr. Musimy zadziałać. Quote
Akrum Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 no masz, tasiemiec to może być faktycznie... trzeba by pobrać kupacza do badania. Jeśli to tasiemiec - Sylwiuś, będziesz musiała wszystkie psy w hoteliku odrobaczać na tasiemca :shake: bo to dziadostwo wstrętne jest. To by tłumaczyło chudość Samby. Quote
sylwiaso Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Sambuś i cioteczki,żeby to nie był tasiemiec plizzzz!!!I dla Sambusia zła diagnoza,a i u mnie rzeczywiście trzeba tabletki zaaplikować,bo miała z psiakami kontakt.Ale jestem dobrej myśli,żeby to tylko nie to świństwo!!A przede wszystkim cały "lasek brzozowy"życzy Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku 2012 i dalej takich Kochanych i otwartych Serc na psi los jak dotąd!! Quote
Akrum Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Maćku co słychać u Sambulinki? Jak zniosła sylwestrowe wybuchy petard? Sylwiuś - jeśli to tasiemiec, to musiała go złapać dopiero w hoteliku, bo jak ją z przytuliska brałyśmy to aniprazolem ją odrobaczałyśmy solidnie, wtedy była jeszcze przez miesiąc ładnie zaokrąglona - było widać na fotkach. Więc możliwe, że któryś psiak z hoteliku ma to coś w sobie i poroznosiło się po psiakach. Więc radziłabym i tak odrobaczyć Ci całe stado czymś silnym. Niestety takie sytuacje są wpisane w ryzyko :) Nie ma co panikować. Teraz już pewnie wiemy, dlaczego tak nagle zaczęła chudnąć, a sama Sylwiuś pisałaś, że kilka psiaków jest u Ciebie chudych. Quote
Pyrdka Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Jutro zadzwonię do weta i zapytam co jeszcze można podać Sambusi. Quote
sylwiaso Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 cholera tylko te chudzinki np.Kamyś przyjechał bardzo chudy i ma chorą wątrobę wyszło z badań a Toluś leczony jest na nerki,bo mu badanie żle wyszły jest jeszcze Nelcia,kurcze byle jaka sprawa jutro biegnę do weta.!!!!!Dzięki za informacje tak mi przykro,a ja myślałam ,że z takich biegów i wariacji spalają kilogramy!!!! Quote
sylwiaso Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Cioteczki kto będzie płacił za sterylkę Sambusi?!odrobaczam psiaki jeden miesiąc mocnym preparatem przez trzy dni, a następny m-c jeden dzień i tak na zmianę!czekam w takim razie na badania z niepokojem! Quote
Akrum Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 kochana, za sterylkę płacimy my - jak zawsze gdy psiak jest pod naszą opieką (robimy zbiórkę), a później prosimy o zwrot od DS, często się udaje, czasami jednak nie każdy może od razu wyłożyć i oddać. Sambula jak przyjechała to od razu dostała 3 tablety aniprazolu, dlatego wyszły z niej już martwe robale. Quote
sylwiaso Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Wczoraj rozmawiałam z p.Doktor jak odrobaczamy wszystkie co 3m-ce i te nowe które przychodzą środkiem cestal on jest bardzo dobry to mimo wszystko nie uniknie się w takim skupisku "czegoś"!!to jest niemożliwe,jeszcze raz bardzo mi przykro i to jeszcze akurat odrobaczałam psiaki jak Sambuś jechała do domku!! Pieniążki doszły bardzo Dziękuję!przekażę grosik dla Sambisi na sterylkę. Quote
Akrum Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Sylwia, my to wszystko rozumiemy, tak jak pisałam wyżej, to nie uniknione - praktycznie za każdym razem gdy jakiś pies przychodzi nowy, to może coś przynieść. Ja też wprowadzając do domu nowego tymczasa odrobaczam i trzymam przez dwa dni w izolacji od moich, ale i tak czasami się zdarzy, że jednak coś przejdzie na moje. Najważniejsze by w pore zadziałać. Jeśli to tasiemiec - to nie wiem czy Cestal wystarczy. My Sambule aniprazolem odrobaczyłyśmy i niedługo powtórka z rozrywki, czyli po 10 dniach od ostatniego odrobaczenia znów dostanie dawkę aniprazolu. Póki co Maciek pisał, że nie widać żadnych obcych w kupaczu. Quote
Akrum Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 wpłynęły pieniążki od: Pyrdka - 20 zł dziękuję cioteczko :) Quote
Akrum Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Byłysmy dzisiaj w hoteliku w odwiedzinach u panienki Sambusi :) Matko, jak ja za nią tęskniłam :) To jest tak kochana sunieczka, że słów mi brakuje by ją nachwalić :) Tańce odstawiała, merdała swoją piękną kitą, popiskiwała :) Oczywiście na spacerek kochaną kobietkę zabrałyśmy :) Wulkan energii z niej :) Już nabrała ciałka, futerko też bardziej błyszczy - czyli ewidentnie te robale zabierały z jej organizmu wszystko, co najlepsze. Oczywiście jeszcze trochę masy musi nabrać, ale w tym tygodniu musimy ją na gwałt zdążyć zabrać na sterylkę, bo cieczka się chyba już zbliża. Zobaczymy, kiedy wet będzie mógł ją wziąć na stół. Zdjęcia wyszły fatalne, Samba cały czas się wierciła, ruszała, biegała, a mój aparat nie nadążył za jej energicznymi ruchami :) cdn... Quote
Pyrdka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Cudna mordunia. To jest mega pozytywny psiak. Idealny dla kogoś z depresją. Jej nie da się nie pokochać. Quote
Juldan Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 :crazyeye:Wow:crazyeye: Ja myślałam, że ten psiak nie może być już bardziej radosny- a jednak się myliłam;) Quote
Penny Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Jak patrzę na zdjęcia Sambusi to widzę radość i energię. Z nią człowiek nie będzie się nudził :) Quote
sylwiaso Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 :lol:Sambuś jesteś de Best!!:lol:piękne fotki! Quote
Recommended Posts