Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochana, my też to zawsze przeżywamy :)
Ja mam od tygodnia tymczasowiczkę, a już na myśl, że kiedyś przyjdzie się rozstać - żal ściska serce, ale taki nasz los kochana :)
Odchuchamy, wypieścimy i pozwalamy by odeszły by cieszyć się lepszym życiem :)

Zobaczymy, jak się będzie Sambusiolek sprawować, jak zniesie sterylkę, jak się zaaklimatyzuje ten miesiąc w nowym miejscu.

Posted

Sylwiuś czy już się z Sambusią pożegnałaś??

Nie zapomnij proszę dać ksiażeczki Sambusiolka :)
Obróżkę i smyczkę ma praawda, bo przyjechała ze swoim asortymentem.

Posted

Słyszałam, że Sambunia schudła ostatnio troszkę?
A może jest zarobaczona?

No nic, zobaczymy już dzisiaj na miejscu, bo Sambusia dzisiaj przyjeżdża :):):)

Posted

Oj tam, oj tam :oops: cieszę się, że mogłam poznać Sambę, to wspaniała psinka i zasługuje na najlepsze. a Wy jesteście super, że się nią opiekujecie.
Sambusia to urodzona podróżniczka, calutką drogę przespała na kanapie do spółki z moim synem :D i ja spadam spać bo jestem padnięta...

Posted

cioteczki ja wczoraj wieczorem jak odjechała Sambusia już nie miałam siły wejść na dogo.i coś napisać!pożegnania są smutne......:-(:-(ale w sercu radość,że Sambuś będzie miała lepiej:loveu:jak przyjechała yucca już wiedziała,że coś się święci,ale myślała jeszcze,że idziemy na spacerek!nie będę już nic pisać.Jestem szczęśliwa:pDziekuję Kochana Yucco fajna kobietko za dostarczenie Sambusi i Wam dziewczynki za dalszą pomoc i czekamy na wieści.........................I jeszcze z tymi żeberkami zobaczycie,że troszkę jej widać tak jak mówiłam Pyrdusi pieknie zjadała jedzonko,żywa nic nie zauważyłam,żeby coś się działo.Teraz jest już u Was to i ja mogę być już spokojna!!!:lol::lol:

Posted

Sambulek wczoraj wieczorem dostała od razu tabletki aniprazol i advantix tak na wszelki wypadek.

Miałam nadzieję, że od razu po sylwestrze na sterylkę ją umówimy, ale Sambulek musi jednak znów poczekać by ciałka nabrać :roll:

Wydatki jakie od wczoraj na Sambę doszły, to:
odrobaczenie i odpchlenie: 25 zł
transport: 50 zł :multi:
zakup karmy w puszkach: 35 zł
razem: 110 zł

Tak, Sambusia już u nas i jeśli w przeciągu dwóch tygodni nie przytyje (dziwi mnie ta jej chudość :roll:), to zrobimy badania krwi, swoją drogą sierść też nie za fajnie wygląda. Może karma, którą dostawała jej nie służyła? nie mam pojęcia.

yucca - nie wiem jak dziękować za darmowy transport, kochana kobieta z Ciebie :loveu::loveu::loveu: szkoda, że nie miałam możliwości Cię wczoraj poznać, ale gdy Pyrdka zadzwoniła że właśnie wyjeżdżają na stację benzynową po odbiór Samby, ja męczyłam się z moją Kropką, by wypchnąć ją na dwór na siku - cholerne fajerwerki :angryy::angryy::angryy:

sylwiaso - dziękujemy za opiekę nad Sambą przez ten czas, co u Ciebie była :) za spacerki, szaleństwa na podwórku i tańce.

Posted

Ja dzisiaj w końcu poznałam Sambę:multi: Juldan i Juldaniontko też ją poznali:multi: i nasze 2/3 Bandy Łobuzów- to znaczy Gufi i Zuza, przemieszczają się z nami wszędzie...

Cudna z niej Baba, w biurze w hoteliku wpakowała się na tapczan:evil_lol: a później tylko buziole rozdawała...

Chudziutka jest bardzo:shake: żeberka widać, dupka koścista:shake: ale na szczęście humorek Jej dopisuje:loveu: uśmiecha się i jest żywa:loveu: może to po prostu sprawka dzikich lokatorów Sambusiolka...

Maciek obiecał, że przyfiluje czy nie nastąpi ich ewakuacja z kooopaczem:lol:

Zdjęcia będą jak tylko uda mi się je zrzucić z aparatu...

Posted

Juldan napisał(a):
Chudziutka jest bardzo:shake: żeberka widać, dupka koścista:shake:

kurde... szkoda sylwiaso, że nie dałaś wcześniej znać, że coś się z Sambą dzieje, że chudnie... zadziałały byśmy wcześniej, może karmę było trzeba zmienić, może większą dawkę jej podawać, albo do weta zabrać na badania... nas na miejscu nie było, więc skąd miałyśmy wiedzieć że coś jest nie tak.
Gdybyś dała tylko znać, że coś jest nie tak, to byśmy podesłały bądź inną karmę, bądź kasę na wizytę u weta...

no nic, trudno... najważniejsze, że teraz zadziałamy.

Posted

Cieszę się, że tułaczka Sambusi dobiega końca, fajny i całuśny z niej piesek, mój syn od buzioli miał nawet włosy mokre :D Pan na stacji benzynowej też dostał buziaka :D To jest idealny pies do podróżowania, prześpi drogę nawet na koniec świata, ani raz nie zlazła z kanapy. Dziewczyny, jej się chyba wydaje, że jest malutkim pieskiem bo ładowała się na kolana mojemu chudzinie synusiowi jak szczeniak hihi widać go spod niej nie było ;)
Wszystkiego dobrego dla Sambusi :loveu:

Posted

Według mnie nic się z nią nie działo tak,żebym była niespokojna!ona nigdy nie była gruba,pięknie jadła nie była apatyczna,biegała z psiakami !a żeberka to widać u mnie u kilku psiaków i są zdrowe i może mnie to zmyliło,patrzyłam,że odrobaczana była 20.09 może to robale,bo tego nie da się uniknąć w większym skupisku,od jakiegoś czasu daję psiakom tłuściejsze jedzonko,gdybym nadal widziała,że Sambusia chudnie to bym na pewno zgłosiła.

Posted

Taaaaaaa dammmmmmmmm, oto i zdjęcia:)

Doskonale wie Dziewczynka do czego służy łóżko:)

A to z moją osobistą Rudą Małpą (Tymczasowiczką znaczy się;))

Posted

Nie mogłam się wprost powstrzymać, tarmosiłam Ją bez końca...

Zobaczcie jak uważnie słucha:)

Co ta Małpa tu robi??? To Ja miałam być Gwiazda:)

Wujcia Juldana lubić nie będę!!! machał, machał i trafił mnie w nocha...

Posted

Ten przystojniak to nasz osobisty i własny Gufi- Akrum, Pyrdka- czy już Wam za niego dziękowaliśmy???

Z jaką ufnością patrzy na Pyrdkę...