Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie idzie ja schamowac na sniegu :D no tez jej tak zycze. ma swoje 6 lat ale to jest cudo <3 niech biega jeszcze 10lat jak naj dluzej. jak wieje to ona nie chce ale jak czuje ze nie wieje to szaleje ze do domu isc nie chce :D

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj bylismy na odwiedzinach u taty :) ze sambucha :D a oni Maja jorka i shi tzu i wieccie co ?? :D sambucha aniol bo po wypuszczaniu z auta dalismy jej swoje 4 min i wypuscilismy te 2 psiaki i ona sie ich bala bo 1 raz ja wzielismy bo wiecie jak samba raz wypali idealnie raz nie :D a ta malpa skoczna bo tata na podworku ma wielkie skaly takie zeby na Taras isc i ona se skroty zrobila bo skoczyla na to i juz byla :D a jak poszlismy na 10min do sasiada i zostawilismy sambe na podworku to po chwili patrze kto siedzi obok mnie?? :D samba :D a naj lepsze to ze to dama i nie przeskakuje plot tylko klamke nadusila i se fortke otworzyla sama :D zapomnialam ze ona umie dzwi otwierac :D myslalam ze przeskoczyla plot zeby przyjsc do nas bo skoczna jest strasznie :D

Posted

strasznie do mnie przywiazala sie ze jak ja wychodze do gory np co ja nie zabieramy bo dla bezpieczenstwa dla niej bo mamy slizgie schody i zamykamy dzwi to po chwili tuptus juz jest u gory :D jak jej powim zostan to nie wejdzie ale jak tak se pojde bez slowa to nie zdarze sie odwrocic i juz u gory :) na podworko tez malpa nie chce sama wychodzic bo musze ja tez isc a jak ja puszcze sama to ona otwiera dzwi tarasowe i koniec z wychodzenia z zabaw na podworku :D u taty tez mnie na krok nie odstapila wszedzie nawet jak do lazienki poszlam to piszczala ze mam ja wpuszczic :) a w sampchodzie to jak widziala psa to szczekala :D a potem sie polozyla i se spala :) a jak moj mnie ostatnio zawiozl do pracy i zabralismy sambe to potem ledwo wyszla z auta i to z proszeniem sie jej bo nie chciala :D mam cwanego psa :P a jak widzi ze tyl auta jest otwarte to ona chce ino wskoczyc do auta :P ale jak tego diabla nie kochac?? choc lubi wywia i wypatroszyc misie szczekac na psy itd ale i tak dla nas to psi ideal :)

Posted

Sandra a ja myślałam, że tylko ja ;) muszę siedzieć w łazience z psem. My mamy w domy trzy i cieszę się że tylko jeden za mną tam łazi :evil_lol:
To nie ta sama Samba, którą ja znałam- cudna:loveu:

Posted

Moja Mela do łazienki się za mną nie pcha bo boi się, że wpadnę na pomysł kąpieli :lol: ale do toalety to i owszem, musi zajrzeć co tam porabiam :cool3:

Posted

moja sambucha wszedzie sie pcha a jak nie pozwole to se sama otworzy dzwi :D albo piszczy tak dlugo az ja nie wpuszcze :) sasiadka mowi ze tam gdzie ja to tam samba :D nie ta bo sie utluczyla?? :cool3: musi przejsc na diete :D tzn bedzie normalna jak zima sie skonczy i zrzuci futro :evil_lol: a wiecie co samba najbardziej lubi?? :diabloti: byc odkurzana :D az sie pcha do tego i sie kladzie przedemna :evil_lol: musze ja przejechac odkurzaczem bo nie odejdzie ;D

Posted

[IMG]http://i59.tinypic.com/14t62vm.jpg[/IMG]
[IMG]http://i61.tinypic.com/2enbamf.jpg[/IMG]
[IMG]http://i61.tinypic.com/55ggll.jpg[/IMG]

:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

dziekuje :) samba jest seryjna morderczynia :evil_lol: zaden mis nie przezyje :D potraktuje kazdego misia tak samo :D pierw oczy nos potem jak Maja dlugie uszy to uszy i lapy :D potem wyciaga wszystko z nich :D pilkami tak samo robi :D a tak na prawde produkuje se snieg :D bo samba kocha snieg :) tego misia nie miala miec ale jak juz go dorwala i chcialam jej go zabrac to no widzicie co z nim zrobila :D pierw bylo gonienie po calym podworku a mamy wielki teren potem szybko go zalatwila i rozrzucala wate tylko zebym nie mogla go miec :D to jest malpka moja :evil_lol::loveu:

Posted

wiecie co samba zaczela?? zaczyna wiosenne wykopy :P przekopy zakopywanie pilek i jedzenie z miski i co nie tylko :D co podpadnie :D jak juz to juz :D za duzo sie naogladala jak Mama zasadzala kwiatki jesienia:D i teraz sambucha tez chce :D jeszcze troche to pol podworko bedzie odjedzenia i zabawek pod ziemia :D piekna pogoda wiosenna i sambucha korzysta pelna para zabawy itd opalanie sie w sloneczku :) pilnowania podworka zeby nikt nie weszedl :P ledwo nam gazetki przynosza bo mamy przed domem tabliczke i pisze ze wolno chodzacy pies i nie mamy plotu na przodzie :P nikt nie wie ze samba domowy pies i miszka w domu :P

Posted

Morderczyni miśków :D a pogoda faktycznie sprzyja naszym zwierzaczkom, moja Mela daje się namówić na długie spacery, co nie jest częste bo albo za zimno, albo za gorąco, albo za mokro.... ;)

Posted

dzisiaj wieje to ona tak nie pojdzie na dwor bo jej przewiewaja uszka i jakos jak wieje o nie chce isc. ale jak piknie slonezko swieci to nie chce isc do domui ja ciezko zaciagnac do domu:)

Posted

sambucha korzysta z pogody na dworze i pilnujac podworko :D a tak ogolnie to sasiad mowi ze samba cos z wilka ma bo jak czeka az kopne pilke to robi jak wilk w trakcie polowania :D Husky wilka Puma i co jeszcze ma w sobie?? a i owczarka nie zapomnijmy :D ta malpa pol podworka przekopala i do tego srodek nie boki bo jak dorwie mala pileczke to idzie ja zakopac i nie odda ja wgl :D koparke tez ma w sobie i ogrodnika :D aj moja sambucha jest wszechmogaca :D

• 2 weeks later...
Posted

u nas wiosna :) zaczna sie dlugie spacery wyjazdy nad wode i sambucha z nami :) ale jeden Problem :d potrzebne sa inne szelki co ta malpa nie wyjdzie z nich bo z tych jak widzi psa to tak walczy az nie wyjdzie :O musza byc szelki co nie jest wstanie wyjsc bo z obrozy tez wyjdzie :( pomocy jakie sa szelki co pies nie jest w stanie uciec z nich?????????????????? to na prawde wredna malpa na spacerach i szarpie tak dlugo az nie wyjdzie lub juz nie widzi tego psa

Posted

tez o takich juz myslalam :) mialam kiedys dla spaniela takie szelki i zerwal je wiec mam obawy co do takich :D te do zapinania sie kiepsko trzymaly a ta malpa ma sily jak czolg :eviltong: to nie takie proste gdy widzi psa :( ale pojaade w sobote do duzego zoologicznego i rozejrze moze od razu nowa smycz krowa nasza dostanie do kompletu :diabloti: choc nie zasluzyla :D mam nadzieje ze wtedy nie znajdzie sposob ucieczki a to madra baba :evil_lol: miala dni szczekanie bo obojetnie co slyszala leciala i szczekala na podworku to taka wredota sie robi i naj lepiej jak pancio jej z obiadku schabowego da a Karma w misce :mad: z charakteru nie do poznania a mamy ja prawie 2 lata a byla taka cicha :evil_lol: co nie mozemy uwierzyc jaka wredna madra kochana psina z niej :Da jaka pyskata gdy widzi cos na stole i nikt jej tego nie chce dac to tak ddlugo szczeka kloci sie az ktos nie wyjdzie z pokoju i ona wykorzystuje ta sekunde :diabloti: aj po prostu kochac ja i nic wiecej :loveu:tylko na spacerach nie idzie ja kochac z tymi ucieczkaami szarpabiem itd wredna jest i pyskata i uparta no taka pani Taki pies :evil_lol: pozdrowienia od tej malpy i moze na Weekend nad wode lowic rybki jedziemy i ta wredna malpka tez no ona wszystkie ryby wyploszy:diabloti:

• 3 weeks later...
Posted

ktos jeszcze tu u sambusi zaglada?? bo taka cisza sie zrobila :( a sambulka jak pogoda ladna to tylko na dworze siedzi do domu wejsc nie chce. a tak to wszystko dobrze :)

Posted

bo nikt juz nie pilnuje porzadki osiedlowe :D a sambucha no jak sambucha pilnuje podworka i jezdzi z nami na rowery tylko ze szelki nie nadaja sie dla niej :D wiec musi miec nowe i wtedy znow zacznie z nami jezdzic :P bo malpa z nich wychodzi i mamy stracha ze jak zobaczy psa to wyrwie sie z nich i ja rozjada. ale szczeze moj ma wieksza kontrole nad ta malpa :P jak on cos powie to to swiete i musi to zrobic bo chyba przez to ze zawsze z obiadku cos spadnie ?? :diabloti: a u mnie nie :D jak ostatnio jechalismy i widziala psa na przeciwko to juz sie szykowala do ataku to on ja poszarpna lekko i ona sie spojrzyla na niego i cicza a u mnie :O tragedia jak ja ja mam ale chyba mnie pilnuje chce bronic a jego nie :eviltong: aj sambusia jedyna w swoim rodzaju i ja rozszfrowac nie idzie :oops: ma swoj swiat malpa ale za to i tak ja kochamy :loveu: ale w jej glowce zostalo to co przezyla bo nadal sie boi duzo zeczy w domu na dworze pewniejsza siebie albo sie schowala pod nasz samochod jak tata gadal glosniej troche bo odkurzal to ona pod samochod sie wcisla :shake: nigdy nikt ja nie uderzyl ale tate sie boi nie ze nie podejdzie bo podejdzie i chce byc glaskana ale tylko jak siedzi lub lezy a jak wstanie to samby nie ma... musiala przezyc tragedie u podobnego faceta jak on i zakodowalo jej sie to a to madra psina bo to widacz :diabloti: