Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobno przybląkał się . Przy zabudowaniach gospodarczych zrobiono mu posłanie i postawiono miskę. Na panią podobno powarkiwał. Z uwagi na małe dziecko w domu zgłoszono intewencję do schroniska.
Psiak przebywa już kilka dni w schronisku. Wygląda na młodego/ok 2 lata/.W budynku na kwarantannie pomrukiwał lub chował się do budy. Aktualnie w kojcu zewnętrznym jest zainteresowany otoczeniem. W stosunku do obcych nieufny. Mruknie i wycofuje się. Po kilku minutach niepewnie podchodzi z zaciekawieniem i węszy. Smaczka z ręki początkowo się bał. Przy kolejnym podejściu do kojca po pół godzinie już pewniej podchodzi, bierze smaczek bardzo delikatnie. Nawet zainkasowałem kilka lizów po ręce.
Kolejne podejście już naprawdę fajne. Cieszy się , merda,liże po ręce. Położył się przy samej kracie i spokojnie " gadaliśmy".
Fajny, zgrabny, zadbany psiak. Nieco lękliwy. Przy nieodpowiednim zachowaniu może faktycznie pomruczeć czy zareagować agresją lękową.
Szukamy domu z tradycjami. Do adopcji po kastracji.
Kontakt kajetanwarzecha@op.pl 602751299 Kajetan

W miarę postępów w socjalizacji/spacerki/ dalsze info i foty.
Gość który oddawał psa za dużo ponoć o nim wiedział. Myślę że pozbył się go ze względu na dziecko.
Psiak fajny. Towarzyski. W kojcu spokojnie sobie leży przy kracie kontrolując co się dzieje. Na znajome osoby cieszy się. Po wypuszczeniou z kojca na wybieg- " głupawka".
Z podpięciem smyczy nie ma problemów.
Na spacerze nieżle. Troszkę ciągnie. Boi się podniesionej ręki, ręki nad głową i karkiem, końcówki smyczy.
Albo obrywał albo był " tresowany".
Umie nieźle siad. Gorzej z "łapa"/ kiepsko wychodzi ale zaliczone. Chyba umiewaruj. Czasem przy komendzie siad czy łapa sam się kładł. Czy ze strachu czy mu się myli?- sprawdzimy jak się oswoi z opiekunem i spacerami.
Smaczki z ręki bierze spokojnie i delikatnie.
Bardzo chciałby biegać i poszaleć. Rozbawiony nakręca się . Łapie za nogawki, rękaw, naskakuje,obłapuje łapami," przykleja się ".
Ale spokojnie wszystko do opanowania stanowczą komendą, drobną korektą.
Fajny żywy, troszkę " niegrzeczny" psiak.
watek na molosach:
http://www.forum.**********/showthread.php?p=1304253#post1304253
(tam gdzie się wstawiły ********* trzeba wpisać molosy . pl (bez spacji)

Posted

aanka napisał(a):
Zazdroszczę Ci Watacha ...:razz::evil_lol:

To bierz tego i będzie po zazdrości :evil_lol:
Na serio troszkę się różni, ale jest baaaaaardzo podobny.

Posted

Ozi dzisiaj zamieszkał z nową koleżanką suczką ON i bardzo fajna z nich para :) na dzisiejszym spacerze jak zawsze próbował sobie troszke podominować to ci łobuz... ale i tak jest kochany.:)

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

WATACHA napisał(a):
Ja zrozumiałam, że on już w domu :(, ale go szkoda.Nikt nie chce takiego pięknego psa :(?

pewnie po tym wpisie?
sziba napisał(a):
Ozi dzisiaj zamieszkał z nową koleżanką suczką ON i bardzo fajna z nich para :) na dzisiejszym spacerze jak zawsze próbował sobie troszke podominować to ci łobuz... ale i tak jest kochany.:)
to chodziło że w jednym kojcu w schronisku. on nadal czeka :(

Posted

agaga21 napisał(a):
pewnie po tym wpisie?
to chodziło że w jednym kojcu w schronisku. on nadal czeka :(

Tak,tak już się kapnęłam o co chodziło.
On jest taki cudny :(

• 2 weeks later...