Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mru, wysłałam CI mailem projekty ulotek 8szt na A4, a wczoraj przez WeTransfer zdjęcia w pełnej rozdzielczości, niektóre po obróbce.
Kurcze, dużo czasu potrzebuje ta drukarnia :(

Rudy, pokaż się wreszcie diable wcielony!!!!

• Replies 903
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rudy, zmiłuj się :(

dzięki za zdjęcia Noemi, na weekend naszykuję...

z ulotkami będę kombinować...

w weekend mogliby nam pomóc Ci harcerze - Dorota, masz numer chyba do tego tam ich szefa?
myślałam że to mają być 7latkowie a podobno to są ludzie z liceum? już nie ogarniam, ale może warto żeby w sobotę pomogli...? czy kiedy mogą...

EDIT: inga, doszła Twoja darowizna, dzięki! :)

Posted

mru, wysłałam Ci na pw namiary do komendanta harcerstwa w Tłuszczu.
Z tego co wiem w sobotę mają zbiórki, więc wtedy mogą pomóc, ale trzeba się z nim umówić wcześniej.

Posted

dzieki. kurde, bylebym nie zapomniała znów :( ostatnio jest ze mną źle, robota leży ja siedzę nad nią po nocach i zapominam o wszystkim :/

o, mam podgląd ogłoszenia Rudego w Nowym Wyszkowiaku

Posted

[quote name='Zofija']

Witam, przepraszam za offa, ale nie wiem co robić. Mam zgłoszenie- w Wyszkowie przebywa pies przy budzie w bardzo złym stanie, a łańcuch, na którym jest nie pozwala mu nawet wejść do budy. Jest to pod Warszawąok. 80 km. Czy kto s moze pomóc? Ja jestem z Cieszyna.

To już kwalifikacja do interwencji- skontaktuj się z OTOZ Animals, inspektorem Toz na ten rejon, interwencje vivy! (choć to dłużej trwa), ale tu są osby bardziej związane z vivą, może ktoś popchnie sprawę szybciej, poda bezpośredni kontakt do osoby zajmującej się interwencją itp??

Posted

ja już w tej naiwności wysłałam maile z plakatami/ogłoszeniami i zdjęciami Rudego do urzędów sąsiednich gmin: Dąbrówka, Jadów, Klembów, Poświętne, Strachówka, Zabrodzie...

nie wiem, no nie wiem co robić :(

Posted

mru napisał(a):
ja już w tej naiwności wysłałam maile z plakatami/ogłoszeniami i zdjęciami Rudego do urzędów sąsiednich gmin: Dąbrówka, Jadów, Klembów, Poświętne, Strachówka, Zabrodzie...

nie wiem, no nie wiem co robić :(

mru, proszę nie załamuj się!!! Ja niestety dopiero w sobotę moge jechać, ale będę na pewno.
Daj znać co robimy z drukiem ulotek, bo muszę dziś je przesłać ewentualnie do ingi.mm do druku.
Czy te, które zrobiłam mogą być, czy masz jakieś inne?

Posted

mam takie w pdfie w stylu tych naszych plakatów (wyśle Ci)

to może niech Inga wydrukuje, ile da radę :( bo z drukarnią średnio widzę... jutro w dzień jeszcze dowiem się w drukarni na Ursynowie.. ale raczej będzie okropnie drogo nawet najgorsza jakaś kolor jedna strona...

Posted

aha - btw. napisałam maile do wszystkich gmin powiatów: wołomińskiego, węgrowskiego, wyszkowskiego a nawet mińskiego... łącznie około 30 gmin!
to chyba i tak duży teren nie? jak dla starego psa... :(

pewnie dużo gmin nawet maila nie zauważy, ale może gdzieś się rzuci w oczy? niektóre strony są przyjazne a niektóre... jakby gmina zatrzymała się 15 lat temu :/

Posted

mru napisał(a):
mam takie w pdfie w stylu tych naszych plakatów (wyśle Ci)

to może niech Inga wydrukuje, ile da radę :( bo z drukarnią średnio widzę... jutro w dzień jeszcze dowiem się w drukarni na Ursynowie.. ale raczej będzie okropnie drogo nawet najgorsza jakaś kolor jedna strona...

Myślicie, że do skrzynek warto drukować kolorowe?

Posted

kurde, lepiej kolor, ale faktycznie to strasznie drogo pewnie będzie :( myslalam o kolorze bo raz przykuwa uwagę a dwa - ci ludzie i tak burka od burka ledwo odróżniają :( wiec znów będą telefony ze tu o leży ONek...

Posted

mru napisał(a):
kurde, lepiej kolor, ale faktycznie to strasznie drogo pewnie będzie :( myslalam o kolorze bo raz przykuwa uwagę a dwa - ci ludzie i tak burka od burka ledwo odróżniają :( wiec znów będą telefony ze tu o leży ONek...

Masz rację, kolorowe zawsze wygrają z biało-czarnymi pod względem przykucia uwagi...
Ale czy w tych skrzynkach na co dzień zalega sterta korespondencji? Może taki "liścik" to na wsi powód do kontemplacji?
Acha? Na sporej ilości furtek brak skrzynki pocztowej (w Kurach z Noemi wkładałyśmy ulotki w sztachetki furtkowe).
Jak listonosz dostarcza tam listy?
Ps. Mru, wiem, że pytanie nie do Ciebie. Czy Dorota może się dowiedzieć czegoś na ten temat na Poczcie w Tłuszczu?

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Na sporej ilości furtek brak skrzynki pocztowej.
Jak listonosz dostarcza tam listy?
Ps. Mru, wiem, że pytanie nie do Ciebie. Czy Dorota może się dowiedzieć czegoś na ten temat na Poczcie w Tłuszczu?

ale ja umiem na to pytanie odpowiedzieć, bo wiem jak to jest "u mnie" na wsi w okolicach Długosiodła!
listonosz przyjeżdża, woła do płota (bo nie wejdzie na teren ze względu na psy!), daje listy i kasę... pogada :) i jedzie sobie... a za nim biegną psy :D próbujące ujebać go w nogę! to jasne. :) widziałam setki razy. u nas listonosz miał szczęście - motor :)

Posted

mru napisał(a):
ale ja umiem na to pytanie odpowiedzieć, bo wiem jak to jest "u mnie" na wsi w okolicach Długosiodła!
listonosz przyjeżdża, woła do płota (bo nie wejdzie na teren ze względu na psy!), daje listy i kasę... pogada :) i jedzie sobie... a za nim biegną psy :D próbujące ujebać go w nogę! to jasne. :) widziałam setki razy. u nas listonosz miał szczęście - motor :)

Dobra, zadzwonię jutro do UPT w Tłuszczu i ustalę jak to wyglada.
Nurtuje mnie też jeszcze jedno pytanie. Czy listonosz, mając w torbie ulotki, za które ktoś zapłacił dostarcza je do domów, do których nie ma listów/awizo/przekazów? Jedzie tam specjalnie, czy też odpuszcza?

Obiecuję, że ustalę to jutro osobiście i zadzwonię Mru do Ciebie.
Jeśli nie dojeżdża do skrzynek, do których nie ma innych listów, to zmniejsza nam się ilość ulotek do wydrukowania.

Posted

ustal, to jest dobre pytanie z tym czy dostarcza tam, gdzie nic nie ma... yego nie wiem :(

ale z tym wołaniem do płota nie żartuję. jeśli nie mają skrzynek to tak jest i ludzie na wsiach wiedzą kiedy ma być listonosz - nie to co u nas, że zamawiasz paczkę a pani ci nie przynosi, bo za ciężka i ściemnia, że Cię nie było w domu... ;)

Posted

[FONT=Tahoma]Jeśli chodzi o listonoszy to wiedzą że szukamy Rudego.Moja listonoszka jest też psią mamą.Jej mogłabym dać ulotki i bez kasy by je dokładała do poczty.Ale myśle że połowa albo więcej ulotek w koszu wyląduje. W większości domów nie ma skrzynek.Ogólnie ludzie w Tłuszczu są zdziwieni ze"wariaci od psów" biegają ,pytają ,doklejają plakaty,itp .Opowiadając nawet z ironią swoim znajomym o nagrodzie robią nieświadomie wiele dobrego. Mamy najlepsze media frii. [FONT=Tahoma]Mru-[/FONT]daj mi namiar na konto na które mam przelać za te ogłoszenie to odrazu wpłace.Kase na paliwo też przeleje jak tylko wpłynie mi wynagrodzenie.Karolina to super dziewczyna ,dziś pojechała do cyrku i pogadała z tymi ludzmi żeby przy kasie plakat powiesili.Tylko powiedziała zeby do cyrku więcej jej nie wysyłac bo jak zwierzaki w klatkach zobaczyła to myślała ze się popłacze..[/FONT]

Posted

niech opowiadają. o nas wariatach :) niech przekazują - pomagają bardzo tym!

Dorota, jak chcesz wspomóc ogłaszanie to poprosimy grosik na fundacyjne nasze subkonto :) jest na pierwszej stronie wątku... nie chcę żebyś płąciłą w 100% bo wiesz ja to wymyśliłam, żeby ogłaszać go w wyszkowskim - sama nie wiem czy to dobrze, to daleko... ale ale kurde jakbym tego nie zrobiła to bym się źle czuła :( cały czas bym myślała, że można coś jeszcze zrobić...

z paliwem w ogóle daj spokój...

teraz ogarniamy węgrowskie media. kolega z Węgrowa ma plakaty powiesić i poprosić znajomych z Łochowa o to samo. Dodatkowo prosił o tekst i fotki Rudego i będzie uderzał do mediów lokalnych :) tam niestety nie ma jako takiej gazety...

tak, cyrk masakra :(:(:(

Posted

Dorota-Rudy napisał(a):
OK to już wiem co mam robić .a co wreszcie z tymi ulotkami do skrzynek?Jaka decyzja/

Jutro wyprodukuję kolorowe i niekolorowe. Ile się da.
Noe przechwyci.