Noemi1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Uff, to dobrze. Nie wiedziałam, że miałaś kontakt z tym hyclem, ale jak tak, to raczej masz rację. A u mnie pod domem od 3 dni błąka się takie dzikie stworzonko, może ktoś go szuka??? Ja nigdzie nie trafiłam na takie ogłoszenia. Dziś udało mi się wreszcie zrobić jakieś fotki, choć nie są najlepsze, bo bliżej nie da się podejść :( Nawet nie wiem czy to sunia (chyba tak) czy pies :( Quote
mru Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 jezu i to kurde w miescie taki cos dzikiego :( Quote
Charly Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1898835385 Quote
Noemi1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 mru napisał(a):jezu i to kurde w miescie taki cos dzikiego :( Tak u mnie pod blokiem. Niestety szybko się przemieszcza, ale widzę to stworzenie przynajmniej raz dziennie. Charly DZIEKI za allegro :) Quote
Vasco Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Noemi1, nie wiem, jakie są Twoje okolice, ale podobny pies jest szukany po ucieczce z DS w Otwocku: http://www.dogomania.pl/threads/212156-Kolejny-wakacyjny-wyrzutek-miał-już-dom-ale...!!!Pikuś-uciekł-w-Otwocku!!!! Quote
Dorota-Rudy Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Dziś dokleje plakatów tak jak radzi Paweł. Myśle że to dobra nowina więc chce się z wami podzielić:W MIEJSKIM ZAKŁADZIE OCZYSZCANIA MIASTA NIE MIELIE ZGŁOSZENIA O ZNALEZIEMU MARTWEGO PSA W ROWACH KTÓRE OCZYSZCZAJĄ: Myśle że to dobry znak. Faktycznie Karolina jest super dziewczyna ,mocno działa jej mąż również aktywny i pozytywnie zakręcony.W kwestii hycla w Tłuszczu to ................... legendy więc .......... Dajcie znać czy umieszczamy ogłoszenie -zapłace. Quote
Noemi1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 [quote name='Vasco']Noemi1, nie wiem, jakie są Twoje okolice, ale podobny pies jest szukany po ucieczce z DS w Otwocku: http://www.dogomania.pl/threads/212156-Kolejny-wakacyjny-wyrzutek-miał-już-dom-ale...!!!Pikuś-uciekł-w-Otwocku!!!! To nie on. Ja mieszkam na dalekich Bielanach, bardziej nawet Młocinach. Ten psiak koło mnie kręci się od trzech dni, jest bardzo przerażony, ale wyglada jeszcze całkiem dobrze, choć ogon ma wbity w brzuszek :( [quote name='inga.mm']Bardzo podobny pies ma wątek na dogo Inga piszesz o tym samym piesku z Otwocka? I wiesz, że Cię nie lubię ;) Dorotko to jest super nowina :) EDIT: dopiero doczytałam, że Puszek się zagubił. Napisałam na jego wątku i wstawiłam zdjęcia. Dzięki za info. Quote
inga.mm Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Noe, dlaczego mnie już nie lubisz :placz: ???? Quote
borys77 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Witam,zagladam do Rudego codziennie z nadzieją ze się odnalazł,nie wiem co z tymi piesami jest że tak chcą sobie takie spacery urządzać i nie wracać do ciepłego domku i pełnej miski,nasz Pikuś (Otwock) nawet swojej łapki nie postawił w nowym domu,nie dotarł do niego :-( ale nie będe tu o nim... trzymam kciuki bardzo mocno za Rudego aby wrócił do domku. Rudzielcu kochany wracaj :-(:-(:-( Quote
sambo_os1 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ja również śledzę wątek Rudego,trzymam kciuki,niech wraca do domku. Tyle osób go szuka... Quote
Noemi1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 inga.mm napisał(a):Noe, dlaczego mnie już nie lubisz :placz: ???? Bo zarazę rozsiewasz!!! Jedna ciotka znajdująca ciągle bezdomne psiaki wystarczy.:puppydog: borys77 napisał(a):Witam,zagladam do Rudego codziennie z nadzieją ze się odnalazł,nie wiem co z tymi piesami jest że tak chcą sobie takie spacery urządzać i nie wracać do ciepłego domku i pełnej miski,nasz Pikuś (Otwock) nawet swojej łapki nie postawił w nowym domu,nie dotarł do niego :-( ale nie będe tu o nim... trzymam kciuki bardzo mocno za Rudego aby wrócił do domku. Rudzielcu kochany wracaj :-(:-(:-( Ja trzyma kciuki za odnalezienie Pikusia. Wędrowniczki jedne :shake: EDIT; Zauważyłam, że mi się Pikuś z Puszkiem pomylił. A to dlatego, że w schronie opiekuję się bardzo do Pikusia podobnym psiakiem o imieniu Puszek. Straszny dzikus, ale już nieco oswojony (daje się głaskać) Quote
inga.mm Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Noemi1']Bo zarazę rozsiewasz!!! Jedna ciotka znajdująca ciągle bezdomne psiaki wystarczy.[QUOTE] Myślisz, że to zaraźliwe? Anette przez chwilę była zarażona, ale chyba chwilowo jej przeszło. Quote
mru Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Dorota-Rudy']Dziś dokleje plakatów tak jak radzi Paweł. Myśle że to dobra nowina więc chce się z wami podzielić:W MIEJSKIM ZAKŁADZIE OCZYSZCANIA MIASTA NIE MIELIE ZGŁOSZENIA O ZNALEZIEMU MARTWEGO PSA W ROWACH KTÓRE OCZYSZCZAJĄ: Myśle że to dobry znak. to super! że go nie znaleźli - tak myślałam, ale cieszę się i tak :) to zawsze już coś... jakaś nadzieja a już u nas o ta trudno. ale trzeba mieć. musimy poznać los Rudego no! Karolina faktycznie super, może ją tu zaprośmy, będą wieści na bieżąco ze wszystkich frontów! dobrze, że dokleiłaś plakatów Dorota, jutro w Tłuszczu będzie je***ny :bad-word:cyrk zalewski :(:angryy: to niefajnie... ale to oznacza więcej ludzi jutro po 17 w Tłuszczu w okolicach targowiska... [quote name='Dorota-Rudy']Dajcie znać czy umieszczamy ogłoszenie -zapłace. no my z siostrą umieszczamy, siostra wysłała zapytania o ceny do tych różnych gazet, zaraz to ogarnę :) potem napiszę ile wydaliśmy. [quote name='Noemi1'] Ja trzyma kciuki za odnalezienie Pikusia. Wędrowniczki jedne :shake: zaginął też Rocky - zaginął w sobotę i dziś znaleziono go chyba. nie żyje. :( ale znaleziono go i to szybko a poszukiwania były takie jak u nas... my Rudego nie znaleźliśmy, może to właśnie oznacza, ze żyje! Quote
Anette Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='inga.mm'][quote name='Noemi1']Bo zarazę rozsiewasz!!! Jedna ciotka znajdująca ciągle bezdomne psiaki wystarczy. Myślisz, że to zaraźliwe? Anette przez chwilę była zarażona, ale chyba chwilowo jej przeszło. Nie przeszło, tylko moja psychopatyczna Klarcia i yntelygent (pisownia celowa) Caruso są megasobkami i nie akceptują żadnych innych futrzaków, bo już dawno miałabym całe stado :) Rudego podglądam i cały czas trzymam kcikuki za jego odnalezienie Quote
mru Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 co do poczty i rozsyłania ulotek tą drogą! siostra dowiedziała się od koleżanki, która pracuje na poczcie: "A ulotki zalatwia sie tak, ze idziesz do okienka z tymi ulotkami, masz je zapakowane i mowisz ile sztuk, np. 600, a 2 egzemplarze masz luzem i dajesz wszystko tej pani, to sie nazywa druki bezadresowe, teoretycznie powinno sie dac zrobic na kazdej poczcie, ale lepiej chyba gdzies blisko tego miejsca, i daje ci do wypelnienia taka kartke i tam zaznaczasz np, czy maja byc firmy, czy gospodarstwa domowe (w tym przypadku mozna jedno i drugie), i trzeba tam okreslic ulice, na jakich to ma byc rozniesione. http://www.poczta-polska.pl/Uslugi/?U=DlaFirmy&DF=Druk" czyli po prostu trzeba iść z jakaś ilością zapakowanych i dwiema luzem i dać do rozesłania :) to może my jutro nadrukujemy ulotek jeszcze? i w jakiejś określonej okolicy je roześlemy? tylko trzeba pomyśleć w jakiej - co uważacie? gdzie jeszcze mogą nie wiedzieć a warto, zeby wiedzieli...? :cool3: Quote
Noemi1 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Na wątku u Pikusia jest przeklejona z innych poszukiwań wiadomośc, że znaleźli psiaka po długich poszukiwaniach w jakimś gospodarstwie. Więc być może i naszego Rudego spotkał taki los. Oby. Wreszcie go znajdziemy!!!! Jeju, lecę na wątek Rocky'ego. Nie wierzę, że nie żyje :( Myślałam raczej, że ktoś przygarnął/ukradł. Takie maleństwo :( EDIT: mru mnie się wydaje, że może wszystkie gospodarstwa w Postoliskach i Chrzęsnem, Dzięcioły, Kury, Miąse i okolice domu. Nie wiem tylko czy to nie za dużo będzie kosztowało :( W sumie Kury raz już z Abrą zaulotkowałysmy samodzielnie. Może w sobotę byśmy tak przerobiły Dzięcioły? Zawsze wtedy jeszcze z ludźmi rozmawiamy. Może się czegoś więcej dowiemy???? Quote
mru Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 ja bardzo dziękuję wszystkim, którzy tu zaglądają. :( to daje siłę... że nie jesteśmy sami :) a teraz gazety: Kurier Wyszkowski Oczywiście fakturę wystawimy. Wyniesie ona brutto 92,25 zł (po rabacie) Zupełnie już gratisowa zamieścimy Państwa ogłoszenie jutro na naszej stronie internetowej, może ktoś będzie coś wiedział. Jeżeli chodzi o zdjęcia kotków prześlemy również jutro. to wyjdzie: 8 listopada, 5 modułów podst. Quote
Abrakadabra Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Mru, aż nie wierzę, że to takie proste... Ta usługa nic nie kosztuje? Jeśli jest bezpłatna, to moim zdaniem trzeba uderzyć wszędzie: może oprócz Kur (chociaż nie upierałabym się, żeby je odpuścić). Tak jak pisała Noemi - działałyśmy tam dość aktywnie :evil_lol: Nawet jeśli niektórzy wiedzą, to może zapomnieli? Ps. Z hyclem rozmawiałam jeszcze raz w ub. piątek. Pamięta o Rudym i nie sądzę, żeby mając zgłoszenie o odłowieniu nie powiadomił nas o tym. Quote
morisowa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 mru, dopytaj o te koty - kociaki/dorosłe, ile? może coś dla nich wykombinuje, to ogł byłoby za darmo Quote
mru Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Abrakadabra']Mru, aż nie wierzę, że to takie proste... Ta usługa nic nie kosztuje? Ps. Z hyclem rozmawiałam jeszcze raz w ub. piątek. Pamięta o Rudym i nie sądzę, żeby mając zgłoszenie o odłowieniu nie powiadomił nas o tym. nie, to kosztuje :( ale tylko 5 groszy od ulotki, czyli za 1.000 to będzie 50 zł? no właśnie, hycel nie ma interesu w sumie nam Rudego nie oddać... poza tym teraz i gmina o Rudym wie w razie co... [quote name='morisowa']mru, dopytaj o te koty - kociaki/dorosłe, ile? może coś dla nich wykombinuje, to ogł byłoby za darmo on właśnie. nie przysłali jeszcze. jak tylko będą to pokażę. Quote
inga.mm Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='mru']nie, to kosztuje :( ale tylko 5 groszy od ulotki, czyli za 100 to będzie 50 zł? wg matematyki starszej generacji za 100 ulotek po 5 groszy będzie 5 zł Quote
mru Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [FONT=Arial]Odpowiedź z [SIZE=4]"Wyszkowiaka" Witam,[/FONT] [FONT=Arial]Koszt zamieszczenia ogłoszenia modułowego (jednorazowo) ze zdjęciem jest zależny od wielkości (w załączniku wymiary reklam modułowych):[/FONT] [FONT=Arial]- 2 moduły kolor str. red. 35,67 zł brutto[/FONT] [FONT=Arial]- 2 moduły kolor str. rekl. 24,60 zł brutto[/FONT] [FONT=Arial]- 3 moduły kolor str. red. 53,51 zł brutto[/FONT] [FONT=Arial]- 3 moduły kolor str. rekl.36,90 zł brutto[/FONT] [FONT=Arial]- 4 moduły kolor str. red. 71,34 zł brutto[/FONT] [FONT=Arial]- 4 moduły kolor str. rekl. 49,20 zł brutto[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]myślę ze jednorazowo warto zainwestować w 4 moduły. wyszkowski powiat zaczyna się naprawdę blisko Tłuszcza! [/FONT]Nowy Wyszkowiak: Witam, proponuję ogłoszenie o wielkości 3 modułów (45 mm szerokości x 94 mm) Koszt jednorazowy - 30 zł brutto. Najbliższa emisja - wtorek, 31 października 2011 r. Quote
mru Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Kurier Wyszkowski jak obiecał - umieścił Rudego! :D http://www.kurier-w.pl/ zobaczcie, ślicznie. widać ładnie. super. Quote
Abrakadabra Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Qrde.. nie doczytałam z tymi kosztami. To trochę zmienia postać rzeczy. Tak naprawdę w tej sytuacji wybór miejsca wzmożonego ulotkowania to ruletka... Ludzkie logiczne myślenie i rozsądek niekoniecznie muszą iść w parze z tym, co robi pies. Postoliska były dość wiarygodne, ale od zgłoszenia tej dziewczynki upłynął już chyba tydzień? Ciekawe ile skrzynek pocztowych na tym terenie obsługują listonosze? Mam na myśli wszystkie mieściny, położone wokół Tłuszcza, które objeżdziliśmy? Gdybyśmy znali liczbę, może okazałoby się, ze damy radę uderzyć wszędzie? Inga.mm - my chyba z tej starszej epoki :) Mru, nie przejmuj się :) Ja myslałam, że za darmo rozprowadzą :) Quote
Recommended Posts