Noemi1 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 mru napisał(a):ja czekam aż P. pozałatwia co ma załatwić i jedziemy Dorota dziś poza domem, więc trzymajcie za nas kciuki, będziemy jeździć do nocy. Trzymam mocno. Musi się wreszcie udać!!!!! Quote
Noemi1 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Rudy był widziany godzinę temu w Balcerach. Już tam jadą. Mieszka podobno koło/w starego drewnianego domu. Przychodzi do kiobiety na podwórko na jedzenie, jak karmi swoje psy. A więc jest szansa, że nie głoduje. Pani boi się psów. Uprosiłam ją, że jak się znowu pokaże, żeby go uwiązała, a zaraz ktoś tam podjedzie. Z cech charakterystycznych, zauważyła, że pies nie ma ogona. Dopiero dziś przeczytała ogłoszenie, nie wiedziała, że ktoś go szuka. Trzymam kciuki z całych sił, żeby go mru z Pawłem znaleźli już zaraz!!!! Quote
inga.mm Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Oj, pikawa skacze. Noe, jeśli go znajdą, dorzucam się do imprezy na cześć Rudego. Rudy, pozwól mi sie uwalić na Twoją cześć. Quote
Noemi1 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Oj, jak on się znajdzie, to będzie niezła impreza. Ja najchętniej rzuciłabym robote i pojechała go szukać. Szkoda, że w tym wieku zwyciężają obowiązki :( Na razie brak wieści, ale to niemożliwe, żeby się gad nie znalazł, jeżeli to był on, a chyba był. Quote
Charly Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 wieści optymistyczne, tylko Mru nie dzwoni..:( Quote
Noemi1 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Już dzwonili. Rudego nie znaleźli, ale porozmawiali z Panią i innymi ludźmi. Wszystko wskazuje na to, że Rudy krązy po okolicy. Jak się zjawi, a był tam już kilka razy, to go złapią i uwiążą i zadzwonią, a my wtedy w długą po niego. Choć oczywiście niazależnie od tego nadal trzeba go szukać, bo może już tam nie wrócić, a nikt z tych ludzi po nocy nie będize sprawdzał tego domu. Obok jest też dom w budowie. Podobno ludzie z tego domu dokarmiają różne bezpańskie psy. Mru zostawiła im plakat na drzwiach, może się odezwą. Mru niedługo powinna wrócić, to sama napisze dokładniej co i jak. Ja liczę, że Rudego ucapimy już dzisiejszej nocy. W każdym razie, bez względu na robotę, jestem gotowa wyruszyć w każdej chwili. Quote
Charly Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Noemi1 napisał(a):Już dzwonili. Rudego nie znaleźli, ale porozmawiali z Panią i innymi ludźmi. Wszystko wskazuje na to, że Rudy krązy po okolicy. Jak się zjawi, a był tam już kilka razy, to go złapią i uwiążą i zadzwonią, a my wtedy w długą po niego. Choć oczywiście niazależnie od tego nadal trzeba go szukać, bo może już tam nie wrócić, a nikt z tych ludzi po nocy nie będize sprawdzał tego domu. Obok jest też dom w budowie. Podobno ludzie z tego domu dokarmiają różne bezpańskie psy. Mru zostawiła im plakat na drzwiach, może się odezwą. Mru niedługo powinna wrócić, to sama napisze dokładniej co i jak. Ja liczę, że Rudego ucapimy już dzisiejszej nocy. W każdym razie, bez względu na robotę, jestem gotowa wyruszyć w każdej chwili. Jesteście wspaniali. Naprawdę ogromny szacunek. Quote
malibo57 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Mru, mogę jechać w sobotę na pół dnia. Muszę wrócić na 15.00. Quote
szafranekm Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Niestety nie mogę pomóc w szukaniu:-(, ale będę baaardzo mocno trzymać kciuki, aby się udało. Quote
Charly Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Mru pewnie zaraz naskrobie co i jak, a ja w międzyczasie wkleję odpowiedz od jednej z gazet i wierzę, że ich życzenia się spełnią:) "Witam Nasza gazeta ukazuje się dn. 26.10.2011, do jutra przyjmujemy ogłoszenia i reklamy do tego wydania, ale może przez weekend psinka się odnajdzie? Jeśli nie, to umówmy się, że jeśli się Pani zdecyduje na ogłoszenie w naszej gazecie, to poczekamy na zlecenie do poniedziałku (do godz. 11.00). Powierzchnia jaką proponuję aby ogłoszenie było widoczne (zdjęcie + treść) to 2 moduły (wym. 101mm/41,5mm wys)- reklama w poziomie lub w pionie o wym 48mm/88 mm wys. Koszt 1 edycji wynosi 129,80 zł (netto). W razie wątpliwości bardzo proszę o kontakt. P.S. Mam gorącą nadzieję, że Rudy się odnajdzie, i weekend spędzi już w domu. Życzę powodzenia! Pozdrawiam" Quote
mru Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 przepraszam, że dopiero teraz piszę. nie mogę się ze wszystkim ogarnąć. pojechaliśmy dziś przez Miąse do Postolisk. Kręciliśmy się po Postoliskach i Chrzęsnem, ale cisza... a plakaty wiszą. wtedy zadzwoniła Noemi z info o tym sygnale z Balcerów. Pojechaliśmy, ludzie tam już byli i szukali Rudego. Mówili, ze był to pies rudy, z ciętym ogonem i wysokości Rudego. Co do reszty - nie przyglądali się, bo nie wiedzieli, że pies komuś zaginął. Rudy kręci się czasem z czarnym psem sąsiadów (tych, co przygarniają bezdomne) a czasem z białym jakimś - z tego co zrozumiałam też czyimś. Wydaje mi się, że to wszystko jest możliwe. Rudy nie idzie w żadnym kierunku. Może kręci się to tu to tam kierując się jakąś logiką :) ciekawa jestem tylko jaką! mam nadzieje, ze nam opowie :) Przejechaliśmy całe Balcery, Zapole, Ołdaki. Zobaczcie, z tych Balcerów jest blisko zarówno do Kur jak i do Postolisk... nawet do Miasego tylko 6km... Rany, byłam pewna, że dorwiemy go dziś. Jak to możliwe, ze ludzie go widzą (widzieli go godzinę przed tym, jak dotarliśmy do Balcerów!) a my nie.... :( Nic to, jutro wracamy... może jutro? Rudy, co Ty na to? na weekend szykujemy wielkie szukanie. mamy mapki dla tych, którzy jeszcze nie znają okolic Tłuszcza na pamięć ;) niestety oprócz Was to z moich znajomych przyjedzie tylko parę osób a reszta... nie odpisała nic :( a wysłałam maile kilkudziesięciu osobom! :( Quote
Charly Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 hihihi Trzymam kciuki. Magda jesteście blisko! Z Tapinią też tak było/ Telefon- ja wsiadam na rower- pędzę na miejsce. NIC. psa nie ma. Kilka razy w ciągu dnia miałam telefony, że jest tam czy tam:'stoi przy biedronce" " biegnie działkami" "jest w parku" itd itd itd... Dojechałam- "własnie 10 minut temu tu była". Ale to nie jest wazne. Ważne że żyje, że ktoś go karmi. Ze ludzie reagują. Jeszcze trochę nerwów, wysiłku i znajdziecie go! Quote
mru Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 jejku, mam nadzieję... dzwoniła pani, któa znalazła rudą sunię w Wołominie. pytała czy jesteśmy pewni, ze Rudy to samiec ;) ah i zaraz pokażę Wam co dziś znaleźliśmy :(:(:( Quote
Noemi1 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 No właśnie, bo Wy już macie kolejną bidę na stanie. Ja prosiłam tych ludzi przez telefon, że jak go zobaczą, żeby złapali i uwiązali. Mam nadzieję, że tak zrobią, w końcu mogą za to dostać kasę. EDIT: teraz to już pewnie nikt nie zadzwoni, ale ja i tak siedzę jak na szpilkach i jestem gotowa jechać w środku nocy, byle tylko był. Quote
mru Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 zaraz będzie więcej zdjęć. to jest Zuzia... taka jak z piosenki, cała ze szmatek... biegała sobie poboczem głównej trasy Warszawa-Tłuszcz, w Jasienicy... biegała z dwoma innymi psami - tylko te dwa pozostałe wyglądały lepiej... Zuzia i jej towarzysze szukali na poboczu jedzenia, jedli jakieś kości... kompani uciekli, Zuzia nie miała siły - popatrzyła na Pawła, zamachała ogonkiem i dała się wziąć na ręce... jest baaardzo wyziębiona :( ma 36 stopni... jak widać jest masakrycznie chuda, ma jakieś opuchnięcie na przegubie przedniej łapki a z pochwy cieknie jej ropa :( trafiła pod kroplówkę, dostała jeść i grzeje się teraz w lecznicy na podusiach... trzymajcie kciuki :( Quote
Noemi1 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Matko jedyna, co za BIEDA :( :( :( Quote
mru Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Noemi1 napisał(a): Ja prosiłam tych ludzi przez telefon, że jak go zobaczą, żeby złapali i uwiązali. Mam nadzieję, że tak zrobią, w końcu mogą za to dostać kasę. zrobią. ta młodsza pani, co go widziała raczej go "złapie"... tak myślę... Quote
mru Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 sunia z lasu też w lecznicy :( jest starsza, ale czuje się dobrze. Abra robiła zdjęcia, tylko wiem że miała dziś problemy z internetem i nie mogła mi wysłać... zarówno Zuzi jak i Diarze zrobimy na dniach jakieś wątki/wydarzenia i będziemy prosić o pomoc :( Quote
inga.mm Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 alarmuj linkami u Rudego Cholera, żeby Rudy chciał wyjść jutro. Quote
Noemi1 Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Ta noc była zimna :( Rudy pokaż się wreszcie. Będziesz miał cieplutko i jedzenie bedzie na Ciebie czekało. Daj się złapać. Liczę, że dziś wreszcie się uda. Dobrze, że ludzie na miejscu już są trochę uwrażliwieni. To zwiększa szanse Rudego. Quote
malibo57 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Mru, wyślij mi na maila materiały - mapkę, plakat, może więcej zdjęć psa? Kompletnie nie znam tamtych okolic. Quote
Recommended Posts