mru Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Anette - Ty nie masz auta, dobrze pamiętam? z jakiej dzielnicy jesteś? Quote
Anette Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Auto chwilowo nie żyje-tryb serwisowy. Dolny Mokotów okolice parku Lazienkowskiego Quote
mru Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Dolny Mokotów to spoko. po drodze niejako. wysłałam maile ludziom co do weekendu. zobaczymy... Quote
Charly Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='mru']Wiem, że w tygodniu Wam ciężko podjechać do Tłuszcza, rozumiem to. Ja mam ten komfort akurat, że mogę sobie na to pozwolić. Mogę pracować o każdej innej porze właściwie, więc mam taki luz... Anyway, dziś moja siostra wzięła wolne i jedziemy znów do Tłuszcza. [SIZE=5]proponuję na weekend zaplanować WIELKIE SZUKANIE Rudego! Zbierzmy się i my i poprośmy znajomych o pomoc! Ja zajmę się zaraz rozsyłaniem maili... NA FB bedę pisać codziennie apele o pomoc w weekend, może ktoś się pojawi... kto może którego dnia i ile godzin na to poświęcić? PISZCIE! Wiecie, w kupie siła! Moglibyśmy się wtedy podzielić zadaniami i terenem! Jedni pytaliby ludzi, inni jeździli po wsiach, inni po lasach i może udałoby się okrążyć Tłuszcz cały i pójść dalej... Wydrukowalibyśmy duuużo plakatów z NAGRODĄ 1 000 zł. i rozdali ludziom... niestety to nie są poszukiwania dla paru osób :( potrzebujemy pomocy innych! apelujmy, może przyjadą... Noemi dasz w tytule, że w weekend wielkie szukanie na miejscu i każda para rąk się przyda i że prosimy o pomoc? :) :thumbs::thumbs: będzie dobrze. Dostałam odpowiedz od Gazety Regionalnej http://www.regionalna.waw.pl/gazeta/reklama Dadzą ogłoszenie i zdjęcie Rudego. Będzie na jutro (niestety nie w kolorze, bo numer już złożony) za...darmo:crazyeye::multi: Quote
mru Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 wow za darmo! super! a w reszcie, czy ktoś da redą zorientować się w cenach? wykupiłabym już nawet sama.! Quote
Charly Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 czekam na odpowiedz. Bo tam co prawda ceny są podane, ale zawsze jak się starałam o ogłoszenia wyszło w ostateczności zupełnie inaczej. Przesłalam tekst i czekam na odpowiedz ile by to wyniosło. Quote
Noemi1 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Tytuł zmieniony. Wracam do roboty, bo coś mi się pomyliło i mam prawie 2 razy więcej do zrobienia niż myślałam :( W sobotę mogę być tylko do 15:00, nie wiem jeszcze od której. W niedzielę, wezmę moje "baby Jagi" i mogę być cały dzień do nocy. Quote
Kinia1984 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Ogłoszenie w Wieściach Podwarszawskich Quote
Yv1958 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Zagladam..... Mialam nadzieje, ze jest. Trzymam mocno kciuki!! Quote
Noemi1 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 I słusznie zaglądacie. Przed chwilą dostałam sms'a od mru, że prawdopodobnie Rudy był dzisiaj około południa widziany w Miąsem pod szkołą. Ona tam jest i sprawdza. Może to wreszcie właściwy, a w zasadzie kolejny trop, w kierunku najbardziej prawdopodobnym! Trzymajcie kciuki!!!!! Musi się wreszcie znaleźć!!!! RUDY!!!! Quote
mru Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Dostaliśmy dzis telefon, ze Rudy widziany był w MIĄSEM! To miejscowość na południe od Tłuszcza, na trasie na Wołomin i Warszawę! Rudy był tam widziany DZIS około południa! Byliśmy na miejscu po 17, niestety sladu brak, ale zrobiło sie tez juz ciemno... trzeba obkleić te okolice plakatami z nagrodą - ludzie żywo na nie reagują! opis sie zgadza: rudy, bardzo chudy pies ze spuszczoną głową stał na środku ulicy :( nie reagował na nic, nawet na samochody... pani wydał się bardzo zmęczony. pani jechała samochodem i niestey nie zatrzymała sie, ale i tak to ważny sygnał... Quote
Charly Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='mru']Dostaliśmy dzis telefon, ze Rudy widziany był w MIĄSEM! To miejscowość na południe od Tłuszcza, na trasie na Wołomin i Warszawę! Rudy był tam widziany DZIS około południa! Byliśmy na miejscu po 17, niestety sladu brak, ale zrobiło sie tez juz ciemno... trzeba obkleić te okolice plakatami z nagrodą - ludzie żywo na nie reagują! opis sie zgadza: rudy, bardzo chudy pies ze spuszczoną głową stał na środku ulicy :( nie reagował na nic, nawet na samochody... pani wydał się bardzo zmęczony. pani jechała samochodem i niestey nie zatrzymała sie, ale i tak to ważny sygnał... a to jest w kierunku, w którym Wy szukacie, szukaliście? Quote
mru Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 nie, walsnie nie do konca! my szukalismy bardziej na wschod! Jest jeszcze jeden sygnał z dzis! o 7 rano Rudy widziany byl w Postoliskach na ulicy Stylowej - widziała go mala dziewczynka, spal w trawie, poznała go po wygolonej plamce na boku!!! Postoliska są z kolei na północ od Tłuszcza, ale z tego, co widze na mapie to Postoliska i Miąse są od siebie oddalone o 7,5 km i człowiek piechotą pokonałby taki dystans drogami w 1,5 godziny Quote
Noemi1 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Dorota już jest w Postoliskach. Dzwoni właśnie jeszcze raz do tej dziewczynki. Ale faktycznie 7,5 km dla psa to nie jest bardzo dużo. :( EDIT: O tej wygolonej plamce dziewczynka powiedziała sama. On się biedny chyba kręci w kółko, bo próbuje znaleźć drogę do domu i nie umie :( Quote
Kinia1984 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Boze co chwila wchodzę na wątek i obgryzam paznokcie...jeśli sie znajdzie to chyba wypije jakis alko.... Rudy...no daj się znaleźć...! Jutro rano wyjeżdzam wracam w sobote wieczorem...jeśli do tego czasu rudy sie nie znajdzie w niedzielę mogę jechac szukac...ale mam nadzieje ze znajdzie się wczesniej... Quote
Charly Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Dziewczyny tak jakby koło się zacieśniało! Rudy jest wspaniały, że tak dzielnie się trzyma. Dzielny pies i Wy jeszcze bardziej!!! Oby teraz na swoje drodze spotkał zaangażowanych ludzi, jedzenie i picie i wpadł w Wasze ręce! Quote
malvaaa Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 ja tez zapisuje sie na sobote! tylko jeszcze napisze dokladnie od ktorej bede mogla. kurcze czytam cały czas wątek, i wydaje mi sie ze Rudy krąży po tych łąkach i dlatego az tak bardzo się nie oddala. to są naprawde duże tereny, a ze jest troszke osłabiony to idzie sobie powolutku. jesli ludzie zaczynają reagowac to juz jest wielki krok do przodu! napisze w piątek o ktorej moge sie stawic na poszukiwania... napewno sie uda! Quote
Noemi1 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Zapomniałam jeszcze napisać, że ta dziewczynka z Postolisk rozpoznała także obrożę. Wszystko wskazuje na Rudego. Może Dorota dopisze jeszcze relację z drugiej rozmowy z dziewczynką. Quote
Dorota-Rudy Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Kochani rozmawiałam z ta dziewczynką i powiedziała że był przy tablicy ogłoszeń,blisko kościoła przy opuszczonym drewnianym domu.Dziś było juz za ciemno ale błagam jak pojedziecie rano poszukajcie najpierw tam ULICA STYLOWA-DREWNIANY DOMEK .Pamiętacie wcześniej było inf że był widziany pod Topazem w Postoliskach.Więc może tu szukać?.Myśle że jest bliżej niż myslimy.Dokleiłam plakatów na trasie Tłuszcz-Miąse o obydwu stron czyli i na trasie przez Jasienice i przez Łysobyki.Rozmawiałam z Panami z Miąsego-twierdzili że go nie widzieli a byli przy sklepie od rana.....CIESZE SIĘ ŻE JEST CIEPLEJ.............. Quote
Isadora7 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Bardzo, bardzo Wam kibicuję z nadzieją ze sie psiak odnajdzie. Quote
mru Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Dorota, dzięki! że tyle jeszcze dziś zrobiłaś! :) dzięki! my musieliśmy pojechać do innego naszego podopiecznego - chorego na raka Kaska. Kąsek niestety gaśnie :( ale jest w domu, u siebie, szczęśliwy, ze swoją panią... Rudy też będzie! już nedługo... boże czyli to był Rudy w tych Postoliskach! to my tam się udamy rano! aaaaa! może tam gdzieś koczuje... może to był dobry trop... on pewnie przez te dni, podobnie jak my, poznał już mapę najbliższego terenu i sobie jakoś radzi... będzie dobrze! musi musi! jesteśmy blisko! [quote name='Dorota-Rudy']Rozmawiałam z Panami z Miąsego-twierdzili że go nie widzieli a byli przy sklepie od rana..... haha to są moi faworyci ci panowie ;) Quote
Charly Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 trzymam kciuki. Od teraz do samego rana:) także za Kąska kochanego...Aby był ze swoją rodziną jak długo będzie tego chciał i mógł.. Quote
Noemi1 Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Siedzę jak na szpilkach. Robota nie idzie, bo myślę o Rudym :( Mam nadzieję, że do soboty się znajdzie, w końcu jest jakiś bardzo prawdopodobny trop. Jeżeli się nie znajdzie, tak jak pisałam w sobotę i niedz. jestem do dyspozycji. Quote
mru Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 ja czekam aż P. pozałatwia co ma załatwić i jedziemy Dorota dziś poza domem, więc trzymajcie za nas kciuki, będziemy jeździć do nocy. Quote
Recommended Posts