Noemi1 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Wczoraj znowu padłam. ALe i tak całą noc Rudy kotłował mi się po głowie. [FONT=Calibri]Wczoraj z exploit_oi oplakatowałyśmy: Szymanówek, Mokrą Wieś, (tu chyba też byłyśmy: Brzezinów, Wagan, Waganka) i rozdałyśmy masę ulotek w Postoliskach. Nie wiem czy dotarłyśmy do Jarzębiej Łąki, ale chyba tak. Jeździłyśmy polnymi drogami. Chodziłyśmy wzdłuż torów, sprawdzałyśmy rowy, kanałki/rzeczki. Rozmawiałyśmy z ludźmi i dzieciakami, nikt Rudego nie widział. [/FONT] [FONT=Calibri]Masz rację mru ten alarm strasznie wybił z rytmu. My wczoraj jeszcze po nocy z Dorotą i exploit-oi byłyśmy aż w Strachówce, to za drogą 50 i w drugą stronę na 50-tce na bank przy Katach Czernieckich, ale chyba dojechałyśmy aż do Kątów Miąsek. Dziewczyny weszły jeszcze w pola do ściany lasu. Plakaty zostawione. Wyjechałyśmy z Tłuszcza już grubo po 20:00.[/FONT] [FONT=Calibri]Nie wiem czy uda mi się dzisiaj pojechać. Jestem bardzo w tyle z pracą. Jak nadrobię to jadę i dziś.[/FONT] Quote
mru Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 jezu nie życzę Rudemu żeby doszedł do 50tki, ale może pojechać do Jadowa też? to też tylko 15 km od Tłuszcza... no i te wsie wszystkie: Szczewnica, Obrąb, Sitne, Brzezinów... tam też z tego co widzę, same pola i lasy... jeszcze możemy przeczesywać lasy. my na razie w lasach głównie trzymaliśmy się dróg... my byliśmy wczoraj przy okazji Równego za 50tką... w Ksieżykach/Osęce... tam to już w ogóle lasy i lasy ale w sumie plakaty warto wieszać też. tam jest Zofinin, Rozalin a potem długo długo nic aż Trawy, Kupce, Rynia... Quote
mru Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='Noemi1'] [FONT=Calibri]Masz rację mru ten alarm strasznie wybił z rytmu. My wczoraj jeszcze po nocy z Dorotą i exploit-oi byłyśmy aż w Strachówce, to za drogą 50 i w drugą stronę na 50-tce na bank przy Katach Czernieckich, ale chyba dojechałyśmy aż do Kątów Miąsek. Dziewczyny weszły jeszcze w pola do ściany lasu. [/FONT] [/QUOTE] jezu, my też pojechaliśmy 50tką w obie strony. w stronę Strachówki i w stronę Kątów Czernickich... mam nadzieje, że on tam nie wyjdzie :( Quote
Noemi1 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='mru']jezu, my też pojechaliśmy 50tką w obie strony. w stronę Strachówki i w stronę Kątów Czernickich... mam nadzieje, że on tam nie wyjdzie :([/QUOTE] Wczoraj obstawiałyśmy, że raczej nie ma szans by tam dotarł. Tej drogi raczej chyba nie dałby rady pokonać. Tam jest jednak dość duże i strome podejście. Może odstarszą go pędzące ciężaróki. Ale musimy wreszcie być jeden krok przed nim. Wtedy mamy szansę go dopaść. Mnie jeszcze w nocy przyszło do głowy, żeby jeszcze raz przeczsać dokładnie lasek przy cmentarzu w Tłuszczu :( Chyba, że faktycznie ten trop w Kurach jest pewny to ponownie okoliczne krzaki i laski. Ja tam przeczesałm całkiem dokładnie teren z Abrą i sama w sobotę. W sumie w tych Kurach chyba wszystkich z osobna powiadomiłyśmy, więc raczej gdyby go znowu widzieli to by zadzwonili. Tam już chyba nie ma gospodarwstwa, które by o Rudym nie słyszało. A może on zawraca w stronę Tłuszcza??? Wtedy trzymałby się gospodarstw. Quote
Noemi1 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Doszło potwierdzenie wpłaty do Pana Stanisława Wawrzyniaka (nie zrozumiałam z jakiej gazety WIeści warszawskie?) ogłoszenie się ukaże w gazecie :) Cioteczki, kto za to płacił??? Wiecie coś??? Quote
mru Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 do nas dzwonił niedawno, że niedoszło... to kto zapłacił? Quote
Kinia1984 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Wieści Podwarszawskie, mówiłam Dorocie o tej gazecie więc może ona. Gazeta wychodzi w środy i ukazuje się na cały powiat wołomiński. Quote
Abrakadabra Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ja byłam wczoraj w Postoliskach, miałam tylko 7 plakatów i trochę ulotek. Zaczynam nabierać wątpliwości, czy informacja od tej pani z Kur jest wiarygodna... Pytałyśmy z Noemi sąsiadów i potwierdzili, że w pobliżu kręcił się rudy pies, ale był raczej podobny do boksera. Z drugiej strony - inna babka z tej wsi widziała go w czwartek (wtedy uciekł). Quote
mru Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 w którąkolwiek stronę nie poszedł - nie rozpłynął się i raczej ktoś go widział. jak zobaczą nagrodę to znaczną może mówić! Noemi, pani z tvp prosi o tekst dla Rudego, zdjęcia i filmik jeśli masz :) masz? puszczą go w Kundlu burym. dopiero niestety w sobotę :( dasz radę wysłać? Paweł powinien w tej sprawie do Ciebie dzwonić. Quote
Noemi1 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Już wszystko wysłąłam. Powinno już tez dojść do Ciebie. A faktycznie Pan był z Wieści Podwarszawskich. I potwierdził, że wpłata doszła i ogłoszenie będzie zamieszczone :) Quote
mru Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 oj to super. :) a ja przekazuję stuff do tvp. Quote
mru Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 UWAGA w Łysobykach jest teraz nasza koleżanka Iwonka! Pan w Łysobykach powiedział Iwonce, że widziano Rudego WCZORAJ WIECZOREM pod sklepen w POSTOLISKACH! próbowano dać mu jeść, ale nie chciał! Iwonka ruszyła, my zaraz z Warszawy też ruszymy.... Quote
Charly Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 trzymam kciuki. Znajdziecie go w końcu! To kwestia czasu!!! Quote
Kinia1984 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Mocno trzymam kciuki!!! to musi byc w koncu on!!! Quote
Dorota-Rudy Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ja zapłaciłam i przesłałam faks. Byłam dziś w Postoliskach i przejechałam obok torów na trasie Tłuszcz-Chrzęsne .Rozmawiałam z ludzmi ,wszyscy wiedzą o nim ,byłam pod szkołą w Postoliskach z dzieciakami pogadałam.Pojechałam też na Łysobyki bo dostałam inf że tam widzieli mojego Rudzielca.Ale to fałszywy trop.Kochani schronisko p.Celiny z Klębowa znam i rozmawiałam z nią .Wysłałam jej email ze zdjęciami ma kontakt do mnie i do Pawła.W Wólce P.Liliana też wie ,to dziwna kobietka ale krzywdy nie zdobi .Znamy się ma do mnie kontakt.Wet w moim mieście tez mnie znają(P.Olszewska prowadziła Rudego) i wiedzą ,wiszą u nich plakaty.Wróciłam dopiero.Dam dzieciakom leki i znowy pojedziemy.Prosze nie rezygnujcie.Ja dalej mam nadzieje że go jeszcze wygłaszcze. Miłość, posłanko, miseczka, czekają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rudel wracaj Quote
Dorota-Rudy Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 lece.piszcie wieczorem co tam,chyba że się znajdzie-) Quote
Charly Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='Dorota-Rudy']Ja zapłaciłam i przesłałam faks. Byłam dziś w Postoliskach i przejechałam obok torów na trasie Tłuszcz-Chrzęsne .Rozmawiałam z ludzmi ,wszyscy wiedzą o nim ,byłam pod szkołą w Postoliskach z dzieciakami pogadałam.Pojechałam też na Łysobyki bo dostałam inf że tam widzieli mojego Rudzielca.Ale to fałszywy trop.Kochani schronisko p.Celiny z Klębowa znam i rozmawiałam z nią .Wysłałam jej email ze zdjęciami ma kontakt do mnie i do Pawła.W Wólce P.Liliana też wie ,to dziwna kobietka ale krzywdy nie zdobi .Znamy się ma do mnie kontakt.Wet w moim mieście tez mnie znają(P.Olszewska prowadziła Rudego) i wiedzą ,wiszą u nich plakaty.Wróciłam dopiero.Dam dzieciakom leki i znowy pojedziemy.Prosze nie rezygnujcie.Ja dalej mam nadzieje że go jeszcze wygłaszcze. Miłość, posłanko, miseczka, czekają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rudel wracaj[/QUOTE] Tak będzie! Quote
Charly Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='inga.mm']Trzymam kciukasy nadal[/QUOTE] Ja też- tylko już ciemno, a dziewczyny nic nie piszą, smsów nie ma. Jejku. Quote
Dorota-Rudy Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Przyjechałam teraz ale nic nowego. Byłam w Postoliskach i okolicach. Na cmentarzu przy drodze na Jadów napewno go nie było.Rozmawiałam z grabarzami ,są tam codziennie i go nie widzieli. Macie jakieś pomysły co dalej. Zimno,ciemno i wszystkie tropy bez pokrycia.Co jeszcze można zrobić? Quote
mru Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 sygnał z Postoliskach chyba fałszywy :( z resztą tam jest sporo plakatów, gdyby ktoś jeszcze Rudego widział chyba by dzwonił... a może oni nie czytają? byliśmy w Stasinowie, o nim zapomniałam wczoraj potem pojechaliśmy w okolice Postolisk. W Wólce Kozłowskiej, Kozłach i Rysiach powiesiliśmy jeszcze plakaty, prawie nic nie było. staraliśmy się jeszcze czesać lasy w okolicach Kur, Rudników - ale nic... sama nie wiem, co dalej. ale Rudy się nie rozpłynął. ktoś go musiał widzieć, gdzieś musiał pójść. jeździmy przecież codziennie tymi głównymi drogami - gdyby coś go potrąciło wiedzielibyśmy... w paru miejscach zamieniliśmy stary plakat na plakat z nagrodą 1000 zł - może to odświeży ludziom pamięć? Quote
Noemi1 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Ja bym chyba jescze raz przeczesała dokładnie, krzak po krzaku najbliższą okolicę domu. Max do Dzięciołów, albo nawet tylko do Wiczeńca o do torów. Może jednak szukamy za daleko. Może trzeba do każdej skrzynki wrzucić ulotkę i na gęsto powiesić plakaty na słupach? Może jest u kogoś na podwórku? Wiem, że się mądrzę, a dzisiaj mnie tam nie było i w najbliższym czasie nie dam rady podjechać :( Pani Olga, która zresztą rozmawiała chyba z Pawłem, wynalazła kontakt do Komendanta Harcerstwa z Tłuszcza. Mogą pomóc w sobotę, bo dopiero wtedy mają zbiórkę, ale to maluchy z 1 klasy :( Mam ten telefon. A i jeszcze sobie przypomniałam, że może znowu sprawdzić psy przy targu? Może się ich trzyma, zawsze to jakaś szansa na zdobycie jedzenia. A targ jest jutro. Rudy pokaż się nam wreszcie!!!! Quote
Charly Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Strasznie mi przykro dziewczyny. Nie wiem co napisać. Czemu ludzie nie dzwonią, tego nie rozumiem. To duzy pies jest- nie mógł się tak ulotnić Quote
Recommended Posts