Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie jest niczyja :( Podobno miała być wysterylizowana, tak mówili w schronie :( Pan wrzucił ją na teren z innymi psami :(

A ja zgodnie z obietnicą założyłam wątek wspólny dla Brendy, Brandona i Morgana: http://www.dogomania.pl/threads/218178-Spadek-po-Rudym-bezdomne-Brenda-Brandon-Morgan!!!?p=18054332#post18054332
W wolnej chwili go uzupełnię. Post na rozliczenia zarezerwowałam, ale oczywiście mogę to tobie oddać mru.

• Replies 903
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieki, Noemi! :)

ja już się gubię, masakra :/ jeszcze doszły psy z Korabiewic i ciężko wszystko ogarnąć, nie mówiąc już o miejscach :(

btw...

Prawie 500 psów, kilkaset kotów i setki szczurów. Korabiewice - jedno z największych schronisk w Europie staje się wielkim cmentarzyskiem dla zwierząt, które pozbawiane opieki zdychają z głodu, bądź zagryzają się wzajemnie. Kamery TVN Uwaga! zarejestrowały na terenie schroniska wstrząsające zdjęcia! Reportaż już dziś o 19.50!

http://uwaga.tvn.pl/53536,news,,przerazajace_warunki_w_schronisku_w_korabiewicach,reportaz.html

Posted

Chyba nie dam rady tego obejrzeć :( Podziwiam Was za to, że dajecie radę jeździć w takie miejsca.
Ja mimo bywania regularnie w schronie, takich scen nie jestem w stanie ogladać. Nie chcę myśleć co by było gdym to widziała na żywo :( :( :(

Posted

mru napisał(a):
ja już się gubię, masakra :/ jeszcze doszły psy z Korabiewic i ciężko wszystko ogarnąć, nie mówiąc już o miejscach :(

Prawie 500 psów, kilkaset kotów i setki szczurów. Korabiewice - jedno z największych schronisk w Europie staje się wielkim cmentarzyskiem dla zwierząt, które pozbawiane opieki zdychają z głodu, bądź zagryzają się wzajemnie. Kamery TVN Uwaga! zarejestrowały na terenie schroniska wstrząsające zdjęcia! Reportaż już dziś o 19.50!

http://uwaga.tvn.pl/53536,news,,przerazajace_warunki_w_schronisku_w_korabiewicach,reportaz.html

obejrzałam i nie komentuję, bo mnie zbanują.
Czy wreszcie tę babe z Korabiewic ktoś udupi????
Jaki teraz jest stan prawny tego "schroniska"?

Posted

mru napisał(a):
szczenna? może złapać, ciachnąć? tylko kurde co potem? wypuścić? ale czekać aż się urodzą szczeniaki? o nie...

Magda, już pewnie wiesz - suka adoptowana z Celestynowa jako WYSTERYLIZOWANA. Szczeniaki 3dniowe, nie ma szans, żeby zabrać je do uśpienia.
"Nasza" mamusia z Chełmżyńskiej przepadła bez wieści. Od ok.3 tydodni nikt jej nie widział...

Posted

oglądajcie za tydzień w środę chyba w Pytaniu ;) reportaż o Rudym :P zapewniam, że będzie dobra zabawa ;) my taka dziś mieliśmy...

a tak serio - oglądajcie, będzie nasz bohater, drugi nasz bohater i Dorota :) warto!

Posted

Właśnie doszły mnie słuchy, że Rudy robi karierę :) I kto by pomyślał, że mu się tak życie odmieni???
A to już drugi psiak z "moich" wyadoptowanych, który staje się psiakiem medialnym :) Oczywiście nie jest to moją zasługą, ale tak potoczyły się ich losy :)

Posted

Nagroda należała się panu jak psu kanapa -bez dyskusji, ale ucichł temat udzielenia pomocy przy sterylizowaniu suniek. Wiem, że sa miliony innych potrzeb, ale proponuję drobną składkę na ten cel. Co Wy na to?
Na razie deklaruję 10 zł.

Posted

mru, ile suczek do kastracji ma pan Stefan i jakich gabarytów? To chyba ważne przy kosztach...Ustalmy skalę pomocy a potem pomyślimy nad sposobem. Pan jest wiekowy, więc chyba świetny pomysł z tą kastracją suczek.I panu będzie łatwiej i nie będzie zagrożenia,ze jego stado będzie się powiększać, a w razie czego.......łatwiej w przyszłości o wyadoptowanie wysterylizowanych suczek....

Posted

mru napisał(a):
fakt, muszę to ustalić. na razie nie wiem, zaganiana jestem, może Dorota wie.

Dorota jak wiesz, na razie walczy ze swoim zdrowiem. Nie sądzę, żeby to wiedziała, ale chyba pisałyście, że suczek jest 4? (mogłam coś namieszać)

Posted

Jesli chodzi o sunie Pana Stefana to dopytam,mam kontakt z córką P.Stefana.Rudzielec dochodzi do siebie po ostatnich biegunkach.Dostaje gotowaną wodę,ryż i kurczaki z marchwią (rozgotowane na papkę).Paskudnik jeden najlepiej zjada wieczorem ale musze go ograniczać bo ma nocne sensacje.Wychodzi ok 23 ,potem ok 4 rano i najczęściej już czeka na mnie poranna niespodzianka na podłodze.Biedny ten mój emeryt,ale kocham go. Kurcze jak było TV to twarda byłam jak głaz-) tylko jak podwórko P.Stefana zobaczyłam i przypomniało mi się jak za ogrodzeniem stałam i płacząc prosiłam żeby mi go P.Stefan oddał to mnie puściło i jak to ja rozpłakałam się.Wiecie jaka jest moja sytuacja zdrowotna ale może zastanawiacie się co z Rudym ,gdybym pierwsza odeszła.SPOKOJNIE ustaliliśmy przed adopcją że ma tu miejsce po kres swoich dni nawet gdyby mnie już nie było.Telefon Pawła,Mru i Naomi zapisałam w widocznym miejscu więc jak trzeba bedzie mojej rodzince podpowiedzieć coś to wiedzą że mają dzwonić pod wskazane numery.

Posted

Dorotko, ustaliłyśmy, że Ty się nigdzie nie wybierasz i tak trzymaj!!!
Tylko dbaj o siebie i zacznij się trochę oszczędzać. Te problemy na pewno są z wysiłku i wszystko będzie dobrze :)
Wiesz, że ja nic innego nie przyjmuję do wiadomości!

Posted

Dorota, przeżyjesz przecież Rudzielca :) ja ze swojej strony powtarzam, że do końca zycia Rudego jestem do dyspozycji, nie zostawimy Was :)

fakt, ja tez się o mało nie poryczałam w kąciku ;) na podwórku pana Stefana :) tylko Rudy niewzruszony spał sobie na materacu ;)

Dorota, trzymaj sie! a do reszty mam apel - pomóżcie ogłasza Brende i Brandona :( Brandon jest u Doroty cały czas a naprawdę powinniśmy jej oszczędzić teraz kolejnego psiaka, bo to duże zamieszanie. ona się nie skarży, ale musi ciągle uważać - Brandon i Rudy nie mogą być razem puszczani. tak samo maluchy i Brandon...

Posted

Też takie dostałam, ale nie umiałam przezucić z tego telefonu. Dzieki Mru.
A Brenda jak podmieniona, zupełnie inna dziewczyna.
Właśnie obrabiam jej zdjęcia na jej wątek.
Dorzucisz mru te nowe, czy mam przekopiować?