Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 903
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja sie zaraz zbieram. Paweł szuka siatki i jedziemy klecić kojec dla Brandona a potem... do Łazów jadę :( już poprosiłam Isadorę o pomoc...

Posted

[quote name='mru']a skatowana wczoraj w Lesznowoli 5kg sunia - nie żyje :(

[quote name='mru']no ja sie zaraz zbieram. Paweł szuka siatki i jedziemy klecić kojec dla Brandona a potem... do Łazów jadę :( już poprosiłam Isadorę o pomoc...

Masz w mailu pliki i na fejsie linki jak coś to nadawaj na SMS (szukałam wątku ale chyba jeszcze nie ma)

Posted

Z poszukiwań Rudego coraz więcej znajd, a jego brak :( Co za okolica paskudna! Choć niestety to pewnie tylko typowa polska wieś :( Nagle się okazuje, że psy na paluchu to mają dobrze - codziennie jedzonko (marne ale jest), nikt nie bije za to głaszczą (choć mało na to czasu), od czasu do czasu spacer (jedne częściej inne sporadycznie), w razie potrzeby leczenie (nie wnikając w szczegóły zagadnienia). A "pańskie psy" dyndają na łańcuchach, bez żarcia, katowane itd itp Aż się radośnie robi :(

Posted

Isadora, dzięki ogromne!

morisowa - no, tragedia :( i nie pomóc? przynajmniej tym, którym się da... tylko kurde dla mnie wciaż najważniejsze jest znaleźć Rudziacha :( gdzie on jest? :(

Posted

morisowa napisał(a):
Nagle się okazuje, że psy na paluchu to mają dobrze - codziennie jedzonko (marne ale jest), nikt nie bije za to głaszczą (choć mało na to czasu), od czasu do czasu spacer (jedne częściej inne sporadycznie), w razie potrzeby leczenie (nie wnikając w szczegóły zagadnienia)

Złapałam się ostatnio na podobnym myśleniu - zobaczyłam kilka innych schronisk, odwiedziłam kilka wsi i przestałam mieć takie ciśnienie, by zabierać za wszelką cenę psy z Palucha. Zdarzyło mi się nawet bronić tego schroniska w dyskusjach, wcześniej nie pomyślałabym, że mi się to zdarzy ;)
Czasem, gdy mam okazję przyjrzeć się dokładniej niektórym gościom schroniska, to aż się we mnie gotuje, że któregoś psiaka spotka krzywda w postaci takich opiekunów :-/

Posted

Pozapraszałam gości na FB do wszystkich 3 psiaków, może ktoś się ulituje.
Ciągle dumam nad Rudym :( Gdzie go szukać??? Jak go znaleźć??? Czy wczoraj nie było żadnego telefonu w jego sprawie???
Czy ci ludzie nie chcą pomóc, czy go naprawdę nie widzieli???
Przychodzi mi tylko jeden pomysł do głowy (nie wiem czy dobry), żeby dokładnie przeczesać las za Wilczeńcem....
Choć tam wiszą plakaty na drzewach od początku, i sporo grzybiarzy tam chodzi....

Posted

ja tez myślę i myślę i złe mi, bo od 2 dni nie byłam w terenie praktycznie :( to kto kiedy może się wybrać w las? :( skoro nikt nie widział Rudego może faktycznie te kasy trzeba dokładnie przeczesać - ubrać się w kalosze i leźć gdzie się da...

Posted

Słuchajcie rozmawialam ze znajomymi z Rotki i dowiedziałam się że ta Celina-Lucyna z Klębowa ma miec zlikwidowane schronisko.Pewnie dla was to oczywiste ale ja tego nie wiedziałam.Jeśli pies do niej trafia to dostaje kase jeśli jest zagubionym i odnajdzie sie właściciel to nie .To tak na chłopski rozum może jej sie opłaca nie powiedzieć że odłowili Rudego?Z drugiej strony słyszałam ze nie ma teraz umowy ...Co myslicie? Może jechać tam jutro? Mojej znajomej z Rotki za brame już nie wpuszcza.

Posted

Dzięki za wybudowanie kojca-)-) .Brendon ma się świetnie ,je jak smok tylko ma smuteczki i wyje w nocy.Tęskni za sunia towarzyszką niedoli.. Czekamy na Brende......Jutro podjade do wet po tabletki na odrobaczenie.Ogólnia jest przyjacielski,lubi dzieci,na kota też nie zapolował.Tylko innych chłopaków absolutnie nie toleruje.

Posted

To Brandon troszku jak Rudy... Brandon, żyj w zgodzie ze wszystkimi, bo dobry domek musimy Ci szybko znaleźć.

Mru ja chyba dopiero w sobotę będę mogła pojechać, choć jak dobrze się zepnę to może w czwartek by mi się udało.
Jutro niestety muszę być w pracy i w piątek również, chciałam w czwartek podjechać do schronu, bo zawaliłam niedzielę, ale jak by na czwartek było więcej chętnych to pozmieniam plany.

Posted

Dorota-Rudy napisał(a):
Dzięki za wybudowanie kojca-)-) .Brendon ma się świetnie ,je jak smok tylko ma smuteczki i wyje w nocy.Tęskni za sunia towarzyszką niedoli.. Czekamy na Brende......Jutro podjade do wet po tabletki na odrobaczenie.Ogólnia jest przyjacielski,lubi dzieci,na kota też nie zapolował.Tylko innych chłopaków absolutnie nie toleruje.

trzyma się na razie? tam niestety żeby to miało sens na lata to trzeba by zrobić cały nowy ten element. to oryginalnie było po bokach do tego pręta spawane a tego się już tak nie da zrobić. u góry i u dołu było spawane normalnie siatka do elementu, ale na dole poszło od wilgoci i ziemi i dlatego pies zrobił dziurę :( ale moze tak się trochę potrzyma? tylko możnaby odrutować, szczególnie mocno na rogach...

ja mam te tabletki na odrobaczenie dla niej i dla niego :( zapomniałam zostawić... :( mam na 3 dni dla obojga!

Posted

Dorota-Rudy napisał(a):
Słuchajcie rozmawialam ze znajomymi z Rotki i dowiedziałam się że ta Celina-Lucyna z Klębowa ma miec zlikwidowane schronisko.Pewnie dla was to oczywiste ale ja tego nie wiedziałam.Jeśli pies do niej trafia to dostaje kase jeśli jest zagubionym i odnajdzie sie właściciel to nie .To tak na chłopski rozum może jej sie opłaca nie powiedzieć że odłowili Rudego?Z drugiej strony słyszałam ze nie ma teraz umowy ...Co myslicie? Może jechać tam jutro? Mojej znajomej z Rotki na brame już nie wpuszcza.

Dorota jedź śmiało, weź plakaty i daj pracownikom w Klembowie...Klembów juz chyba nie ma z nikim umowy i nie przyjmują psów od gmin...ale jak ktos prywatny im zgłasza psa to tez pomocy nie odmawiaja jesli pies potrzebuje bardzo pomocy. Ja byłam w Klembowie w niedziele ze znajomymi po psa do adopcji rudego nie widzialam ale nie bylam w stodole...

Posted

TAK SIE ZASTANAWIAM . BRANDON CIĄGLE PŁACZE,JEST OKRĄGŁY A TO NA BOKU TO MOŻE EFEKT JEGO NATURY-ZADZIORY DO INNYCH PSÓW.CZY NIE MYSLICIE ŻE MOŻE ON JEST DOMNY I POSZEDŁ ZA SUKĄ. TAK ANALIZUJE KTOŚ ZŁY NIE DBAŁ BY O NIEGO.JEST OWSZEM OWSZEM TUSZY,NAPEWNO NIE BYŁ NIE DOŻYWIONY.W OGÓLNIE DOBREJ KONDYCJI.MRU co jeszcze wam o nim mówił wet? Czy bierzecie pod uwagę opcja powrotu do właściciela?(oczywiście jak by sie znalazł) myślicie że warto szukać.Znacie się na tym najlepiej .

Posted

inga.mm napisał(a):
jeśli robić ulotki to proszę mniej szczegółów i nie czerwono, bo już prawie nie mam toneru czerwonego

Ingo posłałam Ci chyba wczoraj nowe ulotki, już całkiem bez czerwonego.

Dorotko, nie wszyscy są tacy źli.

Posted

Dorota, my mamy taką politykę.

po 1. dom musi szukać psa
po 2. musi wykazać udokumentować, ze to faktycznie ich pies
po 3. musi wyjaśnić, dlaczego pies zaginął
po 4. ktoś musi udać się do takiego domu zobaczyć warunki, w jakich pies żył
no i po tym wszystkim można rozważać :eviltong:

my raz jeden oddaliśmy tak psa - w okolicy były plakaty i ludzie sami zadzwonili, pokazali zdjęcia, pokryli koszty w lecznicy i nakazaliśmy im jeszcze leczenie dalsze ;)

mi się wydaje, ze to pies wiejski wychodzący, polubił sunię i poszedł za daleko i trafił na jolę b ;)

Posted

mru, dzięki za wyjaśnienia.
To bardzo logiczna polityka.
Zastanawiam się tylko czy nie za daleko go wywieźliśmy???
A jeżeli ktoś tak zrobił z naszym Rudym???
Jak wtedy trafić na właściwy trop???
ALe mam rozsterki.... :( :( :(

Posted

Wiem, ze nie powinnam zadawać tego pytania, bo sama mogłam ruszyć doopę z samochodu,,, ale czy ktoś sprawdzał takie zarośniętę trawą ruiny domu bez okien w pobliżu torów?
Naprzeciwko targowiska?
I jeszcze takie rudery, przy ul. Łącznej?