Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[SIZE=3][FONT=Calibri]02.02.2012[/FONT]
[FONT=Calibri]PO GODZ. 20-TEJ RUDY POSZEDŁ ZA TĘCZOWY MOST :([/FONT]

[SIZE=3][FONT=Calibri]20 listopada 2011[/FONT]
[FONT=Calibri]Po wielu perturbacjach, od kilku dni Rudy jest już oficjalnie w domu stałym u Doroty :)[/FONT]
[FONT=Calibri]Czyli legalnie z podpisaną umową :)[/FONT]

[FONT=Calibri]BARDZO WSZYSTKIM DZIEKUJĘ za pomoc w wyciągnięciu Rudego ze schronu (szczególne podziekowania dla mru), opiekę w lecznicy, pomoc w jego poszukiwaniach (tu lista byłaby długa), oraz Dorocie, że przyjęła go pod swój dach z całym dobrodziejstwem inwentarza :)[/FONT]
[FONT=Calibri]Każde ręce, które przyczyniły się do tego, że Rudy ma wreszcie dom były potrzebne.[/FONT]
[FONT=Calibri]Dziękuję również wszystkim wspierającym mnie duchowo i zagladającym na ten wątek :)[/FONT]

RUDZIELCU, MIŚKU mój, już nie mój, sprawuj się dobrze, nie wychodź już samotnie na żadne wycieczki, i żyj sobie długo i spokojnie :)
[SIZE=3][FONT=Calibri]****[/FONT]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Wczoraj wieczorem (12 listopada) telefon od pewnej Pani, że Rudy jest u jej ojca w Pustych Łąkach, między Wyszkowem a Łochowem.[/FONT]
[FONT=Calibri]Można po niego przyjechać dopiero jutro rano.[/FONT]
[FONT=Calibri]Tyle podobnych telefonów odebraliśmy... więc nasz entuzjam już nie sięgnął zenitu. Ale Pani jest pewna, że to Rudy.[/FONT]
[FONT=Calibri]Dziś rano Dorota jedzie sprawdzić. Pan, który przygarnął Rudego nie bardzo chce go pokazać, bo nie ma kasy, a pies jest już dobrej kondycji, odkarmiony, nie kujeje, nabrał sił. Trudno w to uwierzyć. W końcu udaje się zobaczyć psa.... TO NASZ RUDY!!!!! [/FONT]

[FONT=Calibri]Niedowierzanie, płacz radości itd.[/FONT]
[FONT=Calibri]Pan wydał Dorocie Rudego, musimy tylko zaqpłacić ten 1000,- zł nagrody.[/FONT]
[FONT=Calibri]Na szczęście warto Panu te pieniądze przekazać, bo ma 20 innych psów, pozbieranych z okolicy i wszystkie bardzo zadbane, odkarmione, wygłaskane.[/FONT]

DZIŚ (13 X 2011) OKOŁO 15:15 RUDY WYSZEDŁ PRZEZ BRAMĘ I ZAGINĄŁ.
POTRZEBNA POMOC OSÓB Z TŁUSZCZA W POSZUKIWANIACH.
wątek poszukiwawczy Rudego na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/216074-Rudy-zaginął-w-tłuszczu-woj.-Mazowieckie.-Pomocy!!!!!!
i na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=173994346017881&view=wall&notif_t=event_wall#!/event.php?eid=173994346017881

kontakt: Dorota 792 883 689, Magda 604 129 008, Paweł 790-102-273, Dorota 602 34 34 28

RUDY vel MISIEK...
Rudy przemieszkał w schronisku już ponad 7 lat. Teraz jest poważnie chory. Kilka dni temu u Rudego stwierdzono guza na śledzionie i na każdej nerce. Niewiele życia mu zostało. Penie nie dożyje zimy, ale czy musi odejść w schronisku???
Rudy jest staruszkiem, już przy przyjęciu do schroniska ktoś wpisał mu wiek lat 102. Żart? Raczej nie, to bardzo wiekowy psiak.
Sytuacja jest beznadziejna :-( Rudy mieszka w wejściu do jednego ze schroniskowych budynków, aby nie zrobiły mu krzywdy inne psy. Jest bardzo słaby i wychudzony, mimo starań opiekunki i codziennego karmienia z ręki Rudy nie bardzo chce jeść :placz:
Na początku Rudy próbował walczyć z towarzyszami niedoli, stąd ma rozerwane ucho. Teraz jest tak słaby, że ledwo chodzi na spacery. Jest przekochanym Miśkiem, potrzebującym tylko troszkę głaskania i ciepłego, spokojnego kąta u boku człowieka.

POSZUKUJEMY DLA RUDEGO KAWAŁKA ZIELONEJ TRAWY I CIEPŁEGO MIEJSCA NA OSTATNIE DNI JEGO ŻYCIA ORAZ WSPARCIA NA HOTELIK!!!

Jeżeli macie jakieś pomysły, kontakty, lub chcielibyście zaopiekować się Rudym proszę o kontakt:
Magda tel. 602 184 573
Dorota tel. 602 34 34 28

Obecnie Rudy wygląda tak:

To są zdjęcia z 18 września 2011
Na drugim zdjęciu widać nadszrpnięte ucho, które ostatnio zaczęło się "paprać" i zostało ładnie oczyszczone. Łyse miejsce to efekt wygolenia do badania USG.
22 września 2011 Rudy opuścił schronisko. Obecnie przebywa tymczasowo w hoteliku. Nadal szukamy dla niego domu, w którym będzie mógł dożyć swoich dni. Potrzebne są również deklaracje, na kompleksowe badania, karmę i leki, które przyjmuje.
Na drugiej stronie wątku są zdjęcia Rudego po wyjściu ze schroniska i odnowie biologicznej :)
26 września

Możemy oficjalnie zbierać pieniądze na konto Fundacji pomagającej Rudemu :)
Prosimy o choćby najmniejsze wpłaty, by wspomóc Rudego:

22 1370 1109 0000 1706 4838 7304
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
ul. Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa

tytułem: dla Rudego

04 października 2011

RUDY jest już w nowym domku!!!

Jednak nadal potrzebuje wsparcia finansowego
na leczenie i weta.

Rudy
na FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=256132744430791
na ratujzwierzeta.pl: http://www.ratujzwierzeta.pl/?p=8516

Edited by Noemi1
  • Replies 903
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozliczenie wpłat dla Rudego:

2011-09-26 NOEMI1 30,00 zł
2011-09-29 MARTA AGNIESZKA G. 50,00 zł
2011-09-29 SAMBO_OS1 40,00 zł
2011-09-29 JULITA EWELINA K. 50,00 zł
2011-10-03 JOANNA KATARZYNA P. 10,00 zł
2011-10-03 B.ANNA 100,00 zł
2011-10-03 KAROLINA GRAŻYNA T. 40,00 zł
2011-10-04 AGATA U K. 20,00 zł
2011-10-04 JOANNA W. 15,00 zł
2011-10-04 ANNA B. 125,00 zł
011-10-05 NOEMI1 20,00 zł

razem: 500,00 zł

Posted

APSA napisał(a):
Ja mam miejsce dla staruszka u znajomej i myślałam m.in. o Rudym, ale to miejsce musi się najpierw wybudować (na razie buduje się grodzenie działki...).

oby doczekał, Staruniek
jak, sądzisz, duzo jeszcze czasu potrzebuje ta osoba?

Posted

APSA niestety masz rację :(

Mru dzięki za odwiedziny :)

Zrobiłam Rudemu banerek, jeżeli ktoś chętny proszę się częstować :)

EDIT: Nowy banerek dla Rudego w poście #30 na str.2

Posted

Rudy z 2009 roku:

[FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=5]Morus[/FONT] [FONT=Calibri]czeka na dom...[/FONT][/FONT]

[FONT=Calibri]
Dodano:
[/FONT][FONT=Tahoma]2009-09-08
[/FONT][FONT=Calibri]Schronisko: [/FONT][FONT=Tahoma]Paluch
[/FONT][FONT=Calibri]Imię: [/FONT][FONT=Tahoma]Morus
[/FONT][FONT=Calibri]Numer: [/FONT][FONT=Tahoma]59/04
[/FONT][FONT=Calibri]Płeć: [/FONT][FONT=Tahoma]pies
[/FONT][FONT=Calibri]W typie rasy: [/FONT][FONT=Tahoma]Mieszaniec[/FONT][FONT=Calibri]
Wielkość:
[/FONT][FONT=Tahoma]średnia[/FONT][FONT=Calibri]

[/FONT][FONT=Tahoma]Starszy pan, ale bardzo grzeczny, ładnie chodzi na smyczy, uwielbia przytulanie i głaskanie. Za ciepły i przytulny dom na pewno bardzo się odwdzięczy.[/FONT][FONT=Calibri]

Polecany:

[/FONT] [FONT=Tahoma]do domu z ogrodem[/FONT]
[FONT=Tahoma]do mieszkania w bloku
[/FONT][FONT=Calibri][/FONT]

Posted

te zdjęcia od Apsy - dwa lata temu Rudy mieszkał w geriatrium i miał tam swoją wolontariuszkę; to ona "wrobiła" mnie w Rudego - na jej prośbę psiak przeprowadził się do pawilonu VIII. I dobrze. Choć ona już od dawna go nie odwiedza, to Rudemu przybyło kilku wolontariuszy. Dostał miejscówkę na korytarzu co jest super opcją na lato. Karmienie z ręki, jedzenie z darów, lepsze puszki, czasem gotowane. Ale starość i choroba sprawiły swoje. 2 lata temu taki ładny, jeszcze na tych fotkach z czerwca "przyzwoity" a teraz szkielecik.
Na korytarzu bezpiecznie, ale noce coraz zimniejsze. W boksie zaraz znów by oberwał za pilnowanie miski. Geriatria..? to jak wyrok.

Rudy nie odejdzie w schronisku!

Ale bardzo potrzebne jest wsparcie, krótko mówiąc kasa, jak zwykle. Badania, leki; może hotelik; może płatne dt.

A może ktoś znajdzie trochę miejsce w swym sercu i w swym domu dla tego poczciwego psiaka..?

Posted

sambo_os1 napisał(a):
mogę jedynie wspomóc jednorazowo
jeśli będzie taka potrzeba.

dziękujemy, taka potrzeba zdecydowanie jest!

Rudy opuścił schronisko i zaczął nowe życie.

Obecnie bierze Karsivan, będzie go trzeba przebadać, dobra karma i inne koszty.

Rudzielec nadal szuka docelowego domu, domu na spokojne dożycie.

Posted

Zdjęcia Rudego z wczorajszego dnia :) Już po odnowie biologicznej. Może zdjęcia tego aż tak nie oddają, ale Rudy wygląda o niebo lepiej i ma taką milutką sierść, że chce się przytulać :)

I coś co mnie wczoraj najbardziej wzruszyło... Poznał mnie na wolności i radośnie przywitał :)