Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ktoś mi się podpytuje od dwóch dni o Prymusa, chyba tu z okolic , bo wypatrzył go w ogłoszeniu na stronie naszego schronu. Na razie trwają rozmowy;) Pan chce przyjechać z dzieckiem zapoznać się z psiakiem , co z tego wyniknie zobaczymy.

Posted

Córeczka ich ma 3 latka i trochę boi się duzych psów, ale ludzie bardzo fajni i z sercem. Mieszkają w Brodnicy w bloku. Jeśli nie Prymus, to na pewno dojdzie do adopcji jakiegoś mniejszego pieska ze schroniska , coś im dobiorę. Jak się nic nie zmieni, to zajrzą w piątek.

Posted

Ci Państwo byli w środę u nas, Prymus bardzo im się spodobał, ale nie dałam go do adopcji- córka bardzo się bała. Kazął jechac do schronu po mniejszego pieska...no i zamieszkałą w tym domku 7 miesięczna , małą suczka z krótszą łapką: mało adopcyjna poprzez swoje kalectwo, ale domkowi to nie przeszkadza- chcieli pomóc własnie takiemu psu. Bardzo się ucieszyłam i z tego co wiem idzie w relacjach z córeczką wszystko ku dobremu:)

A jak Prymus zachowywał się w domu?? Bo w kojcu to wiedzie zaraz po Misi jako drugi prym brudaska;) Swoje kocyki gryzie i wywala z budy. I się zastanawiam czy on w mieszkaniu by był grzeczny?

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
A jak Prymus zachowywał się w domu?? Bo w kojcu to wiedzie zaraz po Misi jako drugi prym brudaska;) Swoje kocyki gryzie i wywala z budy. I się zastanawiam czy on w mieszkaniu by był grzeczny?

W mieszkaniu Prymus, poza właściwie jednym epizodem, gdzie zniszczył kilka rzeczy, był grzeczny. Nie gryzł legowiska, gdy przychodzili goście, nawet nie ruszał się z miejsca, więc wszyscy po wejściu do pokoju doznawali szoku: "Ty masz psa!". :D Zostawał sam w domu bez dyskusji, nie szczekał (chyba że wyszedł na balkon, gdzie obowiązkowo musiał obszczekać kilku przechodniów), nie piszczał. Naprawdę z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie miałabym do niego zastrzeżeń. Gdy trafił do mnie po ucieczce, już tak różowo nie było, bo psy przestawiały mi meble (ale duża w tym zasługa Kawy, która rozkręcała "imprezę".). Myślę, że jeśli do mieszkania, to najlepiej, gdyby był jedynym psem. Przy innych psach łatwo się nakręca i błyskawicznie przyjmuje ich złe nawyki (wniosek z obserwacji u mnie w domu).

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
dzięki!!!
tak , potwierdzam, że z drugim psem szybko się nakręca do szalonych zabaw i o głupie pomysły nie problem;)

NIe ma sprawy, cieszę się, że na coś się przydałam ;)
A jak tam w ogóle Prymusek się sprawuje? Schudł troszkę? :)

Posted

Prymusowa przyjaciółka Misia pojechała w sobotę do domu i nudno mu teraz. Spróbuję mu może Midi dobrać do towarzystwa, ale zobaczę czy się sobie spodobają.
Dostał do spania taki fajny materac , legowisko...rozwalił w drobny mak!!! Zbój z niego!!;)

• 4 weeks later...
Posted

Przepięknie wygląda.
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, że u Prymusa w książeczce było zapisane szczepienie na luty (było wykonane)? A może to u innego pieska i już mi się coś miesza. :)

Posted

Jak ugryzc? a normalnie, wypusc Midi, wypusc Prymuska i juz;):lol: Ja zawsze tak robie. Oni wszyscy maja juz taki sam zapach i u mnie nigdy nie ma problemu. Chyba ze? Midi jest jakas szczegolnie wredna do psow, to co innego. Trzeba raczej pomalutku.
U mnie na szczescie wszystkie biegaja razem i nie ma awantur. Nawet Misiek zaakceptowal nowego psa Kajtusia(od Eli z Topczykał). Bardzo sie z tego ciesze, bo byl problem z wypuszczaniem. Teraz nikt nie siedzi zamkniety i fajnie jest(tfu tfu tfuuu).
Pozdrawiam serdecznie.

Posted

:) Tu nie z Midi jest problem a z Prymusem, bo on się potwornie nakręca i już jak raz próbowałam, to musiałam Midi ratować haha:) Dlatego mysle, ze bezpieczniej bedzie najpierw z nimi iść na spacer i kontrolować , a potem juz powinno byc ok. Ale zeby to zrobic, to potrzeba mi drugiej osoby , a na razie jestem sama....Soema w maju przyjedzie, to może wtedy...;)