Randa Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Z tego, co mówiła dogomaniaczka w jakimś hotelu k/Choroszczy, to nie hotel dogomaniacki, a taki, w którym najczęściej ludzie zostawiają psy jak jada na wczasy i to hotel na krótką metę. Uważam, że na siłę nie ma co teraz szukać tutaj Prymusowi domu stałego, mówiłam już wcześniej dogomaniaczce, że Prymus ma DT od tego weekendu mniej więcej, szkoda, że zrobiła te nowe ogłoszenia na swoje dane tutaj i na ten region, skoro Prymus będzie w kujawsko-pomorskim. I chciałam przypomnieć, że Prymus został u dogomaniaczki umieszczony przeze mnie. Quote
sceptiques Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 Absolutnie nie jest to tajemnicą - Prymus znajduje się w hoteliku Burex. Quote
sceptiques Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 [quote name='Randa']Z tego, co mówiła dogomaniaczka w jakimś hotelu k/Choroszczy, to nie hotel dogomaniacki, a taki, w którym najczęściej ludzie zostawiają psy jak jada na wczasy i to hotel na krótką metę. Uważam, że na siłę nie ma co teraz szukać tutaj Prymusowi domu stałego, mówiłam już wcześniej dogomaniaczce, że Prymus ma DT od tego weekendu mniej więcej, szkoda, że zrobiła te nowe ogłoszenia na swoje dane tutaj i na ten region, skoro Prymus będzie w kujawsko-pomorskim. I chciałam przypomnieć, że Prymus został u dogomaniaczki umieszczony przeze mnie. Tak, hotel jest na krótką metę. Był to jedyny hotel, który zgodził się przyjąć Prymusa taniej i przyjechać po niego do mojego mieszkania (ja nie dysponuję samochodem). A jak wiadomo, mógł u mnie zostać do niedzieli. Miałam do wyboru zawieźć go do hotelu lub umieścić w schronisku. Nie szukam Prymusowi na siłę domu stałego, jednak ponieważ zamawiałam ogłoszenia dla Kawki, pomyślałam też, że dobrze byłoby ogłosić również Prymusa i tak też zrobiłam. Tam, gdzie była możliwość, Prymus jest ogłoszony na całą Polskę. Tam, gdzie trzeba było wskazać dokładniej, został wskazany Białystok. Jednak w ogłoszeniu jest też napisane o pomocy w transporcie, więc nie ważne, w którym regionie Prymus znajdzie dom, postaram się pomóc w jego transporcie. Następną turę ogłoszeń można będzie zrobić już na nowe dane i nowy region. Poza tym, jeśli ktoś zadzwoni w sprawie Prymusa, mogę mu podać inny numer, np. do osoby, która będzie się nim zajmować. Randa, powiedziałaś, że masz DT dla Prymusa, ale nie wspomniałaś, kiedy dokładnie Prymus może tam pojechać (poza informacją, że może będzie to w ten weekend) ani też nie powiedziałaś żadnych szczegółów. Prymus został umieszczony u mnie przez Ciebie i chyba wszyscy o tym pamiętają. Właśnie dlatego zadzwoniłam do Ciebie zaraz po tym, jak zaistniała ta cała sytuacja. Niemniej jednak, nie mogłam sobie pozwolić na bezczynność, ponieważ po pierwsze, Prymus przebywał u mnie po tym, jak właściciele z niego "zrezygnowali", a ja nie mogłam go trzymać w mieszkaniu dłużej niż jedną noc, a po drugie jest w hotelu póki co na mój koszt (bo niestety do niedzieli wieczora nie otrzymałam żadnej informacji, że jest szansa na DT) i jeśli miałby zostać w hotelu nawet kilka dni dłużej, również muszę o tym wiedzieć, żeby zapewnić finanse na ten cel. Randa, nikt nie odbiera Ci prawa do decydowania o Prymusie. Dlatego napisałam, że "to nie kwestia: skorzystam czy nie?", bo to nie moja rzecz o tym decydować. Ja tylko chciałabym wiedzieć, jak długo Prymus musi zostać w hotelu i jaki jest dalszy plan. Dopóki takich informacji (pewnych, potwierdzonych i dokładniejszych) nie miałam, działałam, ile byłam w stanie. Nie chciałam, żeby doszło do sytuacji, w której Prymus musi zostać w hoteliku dłużej, a ja nie mam z czego zapłacić za jego pobyt. Wrócilibyśmy do punktu wyjścia. Może nie mam takiego doświadczenia i możliwości, jak Ty, ale każdy robi co w jego mocy, żeby pomóc psom w potrzebie. Quote
Vicky62 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Burex to w Sochoniach,a nie koło Choroszczy... Quote
sceptiques Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 [quote name='Vicky62']Burex to w Sochoniach,a nie koło Choroszczy...[/QUOTE] Wiem o tym, Randzie się pomyliło. Quote
Evelin Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 (edited) Czyli rozumiem,że Prymus pojedzie ze mną.. Powiem tak...Prymus został wciśnięty awaryjnie,bo niespodziewanie zwolniło się miejsce (Beta pojechała do domu)...Co prawda teraz Ania psów nie przyjmuje ( bo ma maleńkiego Bartusia),ale ... w nagłych przypadkach tak...współpracujemy z Anią od kilku lat,znamy się- odważyłam sie poprosić o Prymusa...(zwlaszcza,że Mai-matce nie udało sie pomóc).. Ponieważ sama ostatnio miałam kłopoty- nie miałam dość czasu,ani sił,zeby dokladnie o wszystkim pisac na dogo.... Bardzo chciałabym pomóc Prymusowi....i to tyle... Edited January 12, 2012 by Evelin Quote
sceptiques Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 [quote name='Evelin']Czyli rozumiem,że Prymus pojedzie ze mną..[/QUOTE] Kiedy planujesz zawieźć Prymusa? Quote
Evelin Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Dokładnie napiszę jutro,bo teraz u mnie jak w kalejdoskopie.... W każdym razie-jak najszybciej.... Quote
Evelin Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Już wszystko wiem,Prymus pojedzie w poniedziałek..czy istnieje taka opcja,żeby Prymusa ktoś z rana podrzucił do Zambrowa? nawet odpłatnie... Quote
sceptiques Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Prymus ma hotelik do niedzieli. Mam dokupić jedną dobę? Quote
doris66 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Szukamy kogoś z Warszawy kto mógłby w najbliższych dniach przeprowadzić wizytę przedadopcyjną , w Warszawie na Bielanach. Szukamy tez transportu dla suni ( średniej wielkości tak do 20 kg wagi ) do Warszawy. Quote
sceptiques Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Jutro Prymus zostanie odebrany przez Randę z hoteliku i pojedzie do Zambrowa, skąd z kolei wyruszy w podróż do swojego nowego domu tymczasowego. :) Quote
Pipi Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Prymusku, badz szczesliwy i zycze ci kochany piesku zebys szybko znalazl swoj domej juz na zawsze. Najlepszy domek na swiecie. Dobrze, ze nie wrocil do poprzedniego domku, bo penie jednak go tam nie chceli na prawde od poczatku. Nie powinni miec psa w ogole, nigdy. Quote
sceptiques Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='Pipi']Prymusku, badz szczesliwy i zycze ci kochany piesku zebys szybko znalazl swoj domej juz na zawsze. Najlepszy domek na swiecie. Dobrze, ze nie wrocil do poprzedniego domku, bo penie jednak go tam nie chceli na prawde od poczatku. Nie powinni miec psa w ogole, nigdy.[/QUOTE] Też tak uważam. Być może na początku chcieli Prymusa, jednak mimo naszych rozmów nie przemyśleli dobrze swojej decyzji. Prymus wkupił się już w serce właścicielki hoteliku, w którym przebywał przez ostatni tydzień. To najlepiej świadczy o tym, jak wyjątkowym psem jest - gdzie się nie zjawi, urzeka każdego. Państwo zostaną zgłoszeni w czarnych kwiatkach (jeszcze nie miałam kiedy tego zrobić). Nie zainteresowali się nawet, co dalej z Prymusem, nie zaproponowali pokrycia przynajmniej części kosztów (a to już znaczyłoby, że jakkolwiek się poczuwają do odpowiedzialności.) Rozumiem, że nie każdego stać na takie wydatki (sama nie narzekam na nadmiar pieniędzy), ale liczą się chęci, których w tym przypadku nie było. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Prymus jest już u nas. Na razie trochę zestresowany. Grubasek z niego;) Zadbamy o odchudzanie- jak zgodzi się z Misią z Boguszyc , to będzie miał z kim się bawić i biegać- jednak jeszcze żadne pies z nią na wybiegu nie wytrzymał zbyt długo;) Ona się nigdy nie męczy heh Jutro napiszę więcej i jak będzie pogoda, to zrobię foty-na razie pada śnieg... Quote
sceptiques Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Cieszę się, że Prymus jest już bezpieczny u Was. Ciekawa jestem, jak minęła mu podróż. Faktycznie, mocno przytył i dieta nie zaszkodzi. Całus w nochala dla Prymusa. Quote
Evelin Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Prymusek był przegrzeczny...no może poza jednym- jeden raz puścił pawia na siedzenie....Ufny,łagodny,umie chodzic na smyczy.... A tak ogólnie-to trafilam tak sobie, bo jak jechalam, to w kujawsko-pomorskim padał snieg,drogi białe- no i niestety podróż się wydłuzyła...Prymusek był bardzo wyrozumialy... Ania dzięki za przyjęcie Prymki w trybie pilnym...wiem,że u Ciebie bedzie miał dobrze....To wspanialy pomysl dołączeni Prymkowi zwariowanej Miśki- Prymus bedzie musiał się ruszać i schudnie :) Quote
Randa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 U mnie też pawia puścił, na początku był niespokojny, Zafundowałam mu 15-minutowy spacer w Osowiczach(podlaskie)-polecam przepiękne tereny, a w miarę czasu zrobił się bardzo grzeczny.Byłam zszokowana, że w tak krótkim czasie(2-3miesiące?) tak go upaśli,nie ten pies, co był. W hotelu miał karmę light. Koleżanka niezmordowana Miśka bardzo dobrze mu zrobi. On jest bardzo kontaktowy i do ludzi i do innych psów. Mam nadzieję, że trafi na tych SWOICH ludzi. A tymczasowiczem będzie przemiłym. Quote
Patmol Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 i ja podczytuję, co tam słychać u Prymuska najważniejsze że się odnalazł cały i zdrowy Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Prymus ok- wesoły , z ogromnym apetytem;) Pozwiedzał dziś teren już bez smyczy, ładnie przybiega na zawołanie, jak się cieszy to całym ciałem:) Jest bardzo czysty i grzeczny. Fajny z niego pies!! Na razie biega sam, za kilka dni zobaczę czy pobawi się z Misią;) Quote
Randa Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 On jest łagodny do innych psów i ich ciekawy, i ma śliczny kolor oczu. Naprawdę super pies. Quote
psi Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 :) dobrze,że jest już bezpieczny :) jak se przypomnę jak biegał po ruchliwej ulicy i dwa razy było ostre hamowanie samochodu ....:angryy: to szlak mnie trafia ,że ludzie tacy nieodpowiedzialni. Prymusek trzymam kciuki za Ciebie :loveu: Quote
Recommended Posts