Ashaski Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [FONT=Book Antiqua]Kacper- zaginał... [SIZE="3"] W czwartek, wolontariuszka odwiedzająca schronisko poinformowała mnie, że Kacper ( na stronie schroniska Eton) uciekł podczas rutynowych prac porządkowych. Kogokolwiek, kto zobaczy Kacpra prosimy o kontakt!: [SIZE="4"]Fundacja " Lepszy Świat" 782 71 77 71, dea2@op.pl 518 466 007, ashaski@gmail.com Idioci. Tego psa znaleziono z zapiętym do obroży łańcuchem, który miał najwyżej 50 cm. Miał z dwóch stron zapięcie, więc to nie był fragment urwanego łańcucha, ale cały łańcuch! Obroże pies miał tak ścisniętą, że ma wytartą sierść wokół szyi. Do tego chudzinka straszna i ma wyłysienia na grzbiecie. Ma około 5 lat. Kacper musi się znaleźć w miejscu gdzie będzie mógł na spokojnie wyzdrowieć! Jeśli tyłek dalej będzie mu tak łysiał.... Potrzebne więc deklaracje!! I DT! i ogłoszenia... Prosimy o pomoc!! Wszelkie wpłaty dla Kacpra prosimy kierować na konto Fundacji: Fundacja dla Zwierząt i Środowiska Lepszy Świat 43-400 Cieszyn, ul. Limanowskiego 8/3 ING Bank Śląski 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319 w tytule: dla Kacpra + nick z dogo Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/113381334419069318175/Kacper [/FONT] Quote
lilk_a Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 może się mylę ale dla mnie to wyłysienie na grzbiecie wygląda na uczulenie na pchły zanim zaczniecie go leczyć na grzybicę czy inne nużyce spróbujcie spryskać go frontline poczekać na reakcję parę dni Quote
Rudzia-Bianca Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Jestem z zaproszenia, niestety nie mogę pomóc inaczej jak podnosząc wątek . Psisko fajne , miał szczęście . A to wyłysienie rzeczywiście wygląda jak uczulenie na pchły Quote
azalia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ale biedny psinek i nikt do niego nawet nie zajrzy.Teraz finansowo niestety nie mogę wspomóc,ale postaram się później. Quote
azalia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Czy Kacperek teraz przebywa w schronisku,czy może Fundacja znalazła dla niego jakieś miejsce? Quote
Ashaski Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Nie... Kacper jak na razie dalej w schronie... Quote
Nilsson Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 [quote name='lilk_a']może się mylę ale dla mnie to wyłysienie na grzbiecie wygląda na uczulenie na pchły zanim zaczniecie go leczyć na grzybicę czy inne nużyce spróbujcie spryskać go frontline poczekać na reakcję parę dni To prawie pewne ,że pchły.Misia też takie miała po pchłach.Czy on jest odpchlony? Quote
Ashaski Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 teoretycznie prawdopodobnie tak. W praktyce nie. Quote
azalia Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Biedny Kacperek,tak mało ludzi do niego zagląda,a może ktoś mógłby zaaplikować mu lepszy środek na pchły,bo ten"teoretyczny"to pewnie nic nie pomógł.Szkoda,żeby się tak męczył,ja mogę za niego zapłacić. Quote
Axa Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Oj, biedak :/ Ja niestety spłukana jestem :( Quote
azalia Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 jak oni w tym schronie wykonują rutynowe prace,że Kacperek uciekł?Biedna psina,wyłysiały,mizerny,on sobie nie poradzi chyba..a może było im na rękę żeby uciekł.nikt go nie szuka,smutne to bardzo.. Quote
Hitoshi Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Biedny psiak.. Mam nadzieję, że szybko się znajdzie, bo teraz tak zimno na dworze... Quote
MyrkurDagur Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 O matko! Ta kruszynka uciekła...?! :( Quote
azalia Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Tak mi żal biedaka,nic w ciągu pięciu lat życia dobrego nie zaznał,łańcuch 50 cio centymetrowy,głód,wyłysienie i cholera nawet w schronie go nie upilnowali.Nikt go nie szuka,żeby chociaż jakieś plakaty,ale co tam,jednego mniej w schronie.Bardzo to smutne,bardzo,schron powinien na głowie stanąć i odszukać pieska,gdyby tam pracowali dobrzy ludzie z empatią,a Kacperek taki mały,biedny,co z nim się dzieje,czy żyje.. Quote
Recommended Posts