Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Book Antiqua]

Kacper- zaginał...
[SIZE="3"]
W czwartek, wolontariuszka odwiedzająca schronisko poinformowała mnie, że Kacper ( na stronie schroniska Eton) uciekł podczas rutynowych prac porządkowych.

Kogokolwiek, kto zobaczy Kacpra prosimy o kontakt
!:

[SIZE="4"]Fundacja " Lepszy Świat"

782 71 77 71, dea2@op.pl
518 466 007, ashaski@gmail.com

Idioci.
Tego psa znaleziono z zapiętym do obroży łańcuchem, który miał najwyżej 50 cm. Miał z dwóch stron zapięcie, więc to nie był fragment urwanego łańcucha, ale cały łańcuch! Obroże pies miał tak ścisniętą, że ma wytartą sierść wokół szyi. Do tego chudzinka straszna i ma wyłysienia na grzbiecie.
Ma około 5 lat.

Kacper musi się znaleźć w miejscu gdzie będzie mógł na spokojnie wyzdrowieć! Jeśli tyłek dalej będzie mu tak łysiał....

Potrzebne więc deklaracje!!
I DT!

i ogłoszenia...

Prosimy o pomoc!!

Wszelkie wpłaty dla Kacpra prosimy kierować na konto Fundacji:

Fundacja dla Zwierząt i Środowiska Lepszy Świat
43-400 Cieszyn, ul. Limanowskiego 8/3

ING Bank Śląski 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319

w tytule: dla Kacpra + nick z dogo

Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/113381334419069318175/Kacper

[/FONT]

Posted

może się mylę ale dla mnie to wyłysienie na grzbiecie wygląda na uczulenie na pchły zanim zaczniecie go leczyć na grzybicę czy inne nużyce spróbujcie spryskać go frontline
poczekać na reakcję parę dni

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='lilk_a']może się mylę ale dla mnie to wyłysienie na grzbiecie wygląda na uczulenie na pchły zanim zaczniecie go leczyć na grzybicę czy inne nużyce spróbujcie spryskać go frontline
poczekać na reakcję parę dni

To prawie pewne ,że pchły.Misia też takie miała po pchłach.Czy on jest odpchlony?

Posted

Biedny Kacperek,tak mało ludzi do niego zagląda,a może ktoś mógłby zaaplikować mu lepszy środek na pchły,bo ten"teoretyczny"to pewnie nic nie pomógł.Szkoda,żeby się tak męczył,ja mogę za niego zapłacić.

• 1 month later...
Posted

jak oni w tym schronie wykonują rutynowe prace,że Kacperek uciekł?Biedna psina,wyłysiały,mizerny,on sobie nie poradzi chyba..a może było im na rękę żeby uciekł.nikt go nie szuka,smutne to bardzo..

Posted

Tak mi żal biedaka,nic w ciągu pięciu lat życia dobrego nie zaznał,łańcuch 50 cio centymetrowy,głód,wyłysienie i cholera nawet w schronie go nie upilnowali.Nikt go nie szuka,żeby chociaż jakieś plakaty,ale co tam,jednego mniej w schronie.Bardzo to smutne,bardzo,schron powinien na głowie stanąć i odszukać pieska,gdyby tam pracowali dobrzy ludzie z empatią,a Kacperek taki mały,biedny,co z nim się dzieje,czy żyje..