asia-s Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 koelka napisał(a):Anula, nie ma sprawy z Twoja deklaracją, pisałaś od początku, że deklarujesz, jeśli psiak pójdzie do Ciebie. Asia-s - bardzo dziękuję:) Rozmawiałam dziś z Panem i on pokryje koszty kastracji oraz transportu do Wrocławia, a z Wrocławia odbierze go sam:) Jeśli byś chciała, to możemy za Twoją deklarację kupić Dredzikowi smycz i obrożę, bo w schronisku z tym marnie, a na drogę będzie potrzebował. Ja zapłacę za zabranie go ze schroniska - 25 zł. Dredzik kastrowany będzie w środę u nas, a dziś ma się odbyć wizyta przedadopcyjna w Sosnowcu - trzymajmy kciuki, żeby wszystko było ok, chociaż z rozmów telefonicznych wydaje się wszystko super. Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł transportu do Wrocławia, bo na razie kombinuję, jak znaleźć auto i chętnego;) Koelko Kochana, daj szybciutko Twoj adres na pw, przesle jutro z rana priorytetem smyczke i obroze dla Dredzia i na srode najdalej czwartek na pewno bedzie u Ciebie, u mnie takowych dostatek :-) wiec na pewno odpowiedni rozmiar znajde, napisz mniej wiecej jakiej dlugosci obroza, a pieniazki i tak nie przepadna - przekaze sie na inna bidulke, beda w zapasie ewentualnie Quote
Anula Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Zastanawiam się jak tu pomóc z tym transportem,może by ktoś podrzucił Dredzika do Polkowic a ja dalej do Wrocka tylko czy to ma jakiś sens. Quote
Kajusza Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Anula napisał(a):Zastanawiam się jak tu pomóc z tym transportem,może by ktoś podrzucił Dredzika do Polkowic a ja dalej do Wrocka tylko czy to ma jakiś sens. Anula - to byłoby idealne rozwiązanie! Polkowice to po drodze do Wrocławia - jadąć od nas. Dziś z Koelką zastanawiałyśmy się, że chyba Koelka podejdzie do psiego fryzjera zapytać czy za darmo wykąpią i trochę ogarną Dredzika ..... jeżeli potem będzie mógł w schronisku być w klatce kennelowej w ogrzewanym pomieszczeniu np. w kuchni, do czas aż pójdzie do szpitalika. Bo potem - już po kastracji, to trzeba będzie odczekać ze 14 dni aż mu ściągną szwy, z kąpielą ............... a zapach Dredzika jest poprostu odrzucający :-( Zobaczymy czy fryzjerki się zgodzą. Quote
koelka Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Jestem po rozmowie z Ewą, która przeprowadzała dziś wizytę poadopcyjną u Państwa i..... jest na TAK, Dredzik może jechać do swoich ludzi:):):) Pojawił się tylko problem z kosztami, Państwo jednak nie podołają finansowo i nie mogą sfinansować transportu Dredzika do Wrocławia, więc mamy problem z pieniędzmi. Anula, z Twojej propozycji dojazdu do Polkowic chętnie bym skorzystała, bo to trochę bliżej, a Ty jeśli miałabyś możliwość dowieźć go dalej do Wrocławia to byłoby super. Tylko brakuje nam trochę pieniędzy na transport. Asiu, dziękuję bardzo za smyczkę i obroże:) dł. ok. 40 cm. A czy Twoją deklarację 50 zł można do transportu doliczyć? Ja mogę trochę dołożyć, myślę, że łącznie 100 zł (25 zł zapłacę w schronisku i resztę na benzynę). No i chyba wykąpać Dredzika trzeba, bo strasznie cuchnie, więc jutro zadzwonię do fryzjera i spytam czy to zrobią za darmo, bo dziś się nie dodzwoniłam. Quote
Kajusza Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Ela - szczerze to ja już się pogubiłam ;-) Może zrób rozliczenie ile potrzeba kasy i ile juz jest .... MOżemy zrobić bazarek żeby kase zebrać, ale ktoś musiałby założyć :-( Quote
iwcia93 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 a może uda się przed kastracją go wykąpać ? albo poprosić weta co by troszkę Dredzika opędzlował maszynką, zwłaszcza na pyszczu, jak Dredzik będzie pod narkozą to będzie to prostsze niż w salonie.. co o tym myślicie ? Quote
Anula Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Teraz rozmawiając z TZ okazało się,że TZ potrzebuje samochód na sobotę i niedzielę,a więc nici z transportu.W takim układzie chociaż dołożę 50zł na transport do Wrocławia.Kurcze wszystko jakoś jest pod górkę. Quote
Kajusza Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 tak własnie planowałyśmy - żeby przed zabiegiem go wykąpać, bo po, to ze dwa tygodnie trzeba odczekać, do ściągnięcia szwów. Ja myśle, że te dziewczyny się zgodzą ..... Karlosa zgodziły się wykąpać bez problemów :-) edit: Ela odblokuj skrzynkę ;-) Quote
koelka Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Anula, bardzo dziękuję za deklarację na transport:) Z autem trudno, tak bywa. Mamy w tej chwili: 50 zł od Anuli, 50 zł od asia-s (jeśli potwierdzi, bo wysyła już nam smyczkę i obrożę), ja dołożę i w sumie będzie na transport:) Kajusza, mam tylko prośbę, jak pracujesz w sobotę? Bo jak wyjadę w sobotę z Dredzikiem, to pewno z 10 godz. to zajmie, a moje psiaki będą same w domku:( Wyprowadziłabyś je? Quote
Kajusza Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Pewnie Ela, tylko ja mam jakieś seminarium z agility (myślałam, że to w następny weekend) to mogę jakoś popołudniu, ustale w jakich to godzinach będzie, ale napewno psy będą wyprowadzone :-) Quote
koelka Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Kajusza napisał(a):Pewnie Ela, tylko ja mam jakieś seminarium z agility (myślałam, że to w następny weekend) to mogę jakoś popołudniu, ustale w jakich to godzinach będzie, ale napewno psy będą wyprowadzone :-) Dzięki, może być po południu, byle nie siedziały biedne cały dzień w domu:( Quote
Aldona z Sosnowca Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Witam. Dostałam maila z prośba o sprawdzenie domu,dopiereo przed chwilą go przeczytałam,przepraszam..:oops: Widzę,że Ewa była szybsza,już zdążyła przeprowadzić wizytę.:multi: Polecam się na przyszłość;) Będę mieć kudłacza " na oku",bo ja ulicą Kościelną przechodzę 2 x dziennie,o różnych porach... Przy tej ulicy jest mały gabinet wet,dwie ulice dalej jest kolejny,którego właścicielką jest nowa pani wet w sosnowieckim schronisku,tak więc pies powinien mieć w razie czego zapewnioną opiekę wet. Parku co prawda w pobliżu nie ma,jest skwer,owszem,trochę dalej kolejny,jest też stosunkowo niedaleko takie super miejsce nad wodą.Miejsca do spacerów u nas nie brak,a ul.Kościelna jest w dość ciekawej lokalizacji-wszędzie blisko ;-) Może nawet ja tych ludzi znam z widzenia?? Quote
asia-s Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 koelka napisał(a):Anula, bardzo dziękuję za deklarację na transport:) Z autem trudno, tak bywa. Mamy w tej chwili: 50 zł od Anuli, 50 zł od asia-s (jeśli potwierdzi, bo wysyła już nam smyczkę i obrożę), ja dołożę i w sumie będzie na transport:) Kajusza, mam tylko prośbę, jak pracujesz w sobotę? Bo jak wyjadę w sobotę z Dredzikiem, to pewno z 10 godz. to zajmie, a moje psiaki będą same w domku:( Wyprowadziłabyś je? Potwierdzam na transport 50 zl, Koelko a czy Panstwo sfinansuja jego kastracje w schronisku? EDIT: Koelko przeslij na pw dane do wplaty Quote
Nadziejka Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 :ylsuper::bye:Witajcie cioteczki , koeluniu - ogromnie milo bylo z toba rozmawiac :loveu:, przepraszam serdecznie , ze tak dlugo gadalam :oops:ciotenki drogie , poprosilam panstwa aby sie zalogowali kiedys na dogo, wtedy bede mogli co jakis czas zdjateczko wstawic Dredziunia , napisac jak sie miewa, ja tez ze swej strony obiecuje wizytki poadopcyjne , widze ze jest i ciocia Aldonka, panciostwo nie zmieni imienia niunieczka:multi:to imie bardzo im sie podoba , ludzie mlodzi , narazie bez dzieciaczkow, chetnie pojada do Wroclawia po psie serce , najlepiej wlsnie w wolne dni , jak sobota czy niedziela, Dredziunio sam sobie wybierze miejsce , gdzie bedzie mial legowisko swoje, pancia miala kiedys boksinke , 12 lat , wie ze trzeba do weta , ze nie mozna spuszczac z oczu niunia po przejsciach , ja zycze sercem aby mial cudne nowe zycie :iloveyou::loveu:trzymam kckiuki za cala akcje dzieczyny i jestem na tak :thumbs::thumbs:za zdrowenko Dradzikow slicznosci mocno sciskam, zrobie bazarus maly , na koszty dojazdu do Wrockaniechaj sie uda! Dziewczyny kochane - jak moglybyscie do kapieli Dredzikowej , troszenke polac olejku herbacianego , moze akurat ktoras ciocia ma - dla zdroweczka skory i dla zapachu. Quote
Anula Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Pieniążki zostały przelane na transport Dredzika.Tak chciałam poznać Dredzika i pomóc no ale nie udało się,jednak najważniejsze w tym wszystkim jest to,że Dredzik będzie miał swój domek i nikt go już nie porzuci.Trzymam zaciśnięte kciuki za udaną adopcję. Quote
asia-s Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Smycz i obroze wyslalam dzisiaj poleconym, priorytetem, mam nadzieje ze poczta nie zawali i do czwartku bedzie Quote
koelka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Dredzik dziś był u fryzjera wykąpać się i okazało się, że nie lubi zabiegów pielęgnacyjnych:( Warczał i nie dał sobie obciąć Dredów przy pyszczku i na brzuchu. Ale może to ze stresu, mam nadzieję, że jak nabierze zaufania do nowych ludzi to nie będzie z tym problemów. Nie mam zdjęcia z wizyty u fryzjera, bo poprosiłam koleżankę sundayrose, aby z nim pojechała, bo ja nie zdążyłam. Wygląda trochę lepiej, jest pachnący i wyczesany;) Szkoda, że nie miałyśmy olejku herbacianego. Aldona - bardzo dziękuję za odzew na wątku i pomoc w "doglądaniu psiaka", Tobie Ewo za wizytę przedadopcyjną i bazarek dla Dredzika, Anulko Tobie za dobre rady, chęć dania Dredzikowi BDT i pieniążki na transport - doszły, dziękuję, Tobie Asiu też za deklarację na transport - zaraz wyślę pw z nr konta, dziękuję też za smyczkę i obrożę (też mam nadzieję, że dojdzie) i wszystkim, którzy pomogli Dredzikowi. Wyjazd z Dredzikiem do Wrocławia planuję na sobotę. Trzymajmy kciuki, żeby wszystko było dobrze. Jutro Dredzik będzie kastrowany (Państwo finansują zabieg) i zadeklarowali się zalogować na dogo i pisać, co u Dredzika słychać. Quote
Kajusza Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 czyli szykuje się "happy end" dla kudłaczka :-) a tak się Ela martwiłaś o niego ;-) Quote
iwcia93 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 koelka napisał(a):Warczał i nie dał sobie obciąć Dredów przy pyszczku i na brzuchu. To fajnie że już jest czyściutki :) a udało się za darmoszkę ? bo ja teraz też mam wstępną rozmowę co do jednego z naszych psiaków a to też kudłacz i by się strzyzonko przydało, a jak nie to my same go opędzlimy, w końcu w schronie maszynka jest :evil_lol: A co do Dredzika to może faktycznie niech go wet przystrzyże pod narkozą ? Przynajmniej będzie pewność że nie ugryzie ;) Quote
koelka Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 iwcia93 napisał(a):To fajnie że już jest czyściutki :) a udało się za darmoszkę ? bo ja teraz też mam wstępną rozmowę co do jednego z naszych psiaków a to też kudłacz i by się strzyzonko przydało, a jak nie to my same go opędzlimy, w końcu w schronie maszynka jest :evil_lol: A co do Dredzika to może faktycznie niech go wet przystrzyże pod narkozą ? Przynajmniej będzie pewność że nie ugryzie ;) Udało się za darmoszkę wykąpać Dredzika;) Spróbuję rano zadzwonić i powiedzieć, że może pod narkozą coś udało by mu się powycinać, zwłaszcza te dredy przy pyszczku, w które powchodziła słowa. Quote
Anula Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Te dredy przy pyszczku może można wyczesać i grzyweczkę przydało by się skrócić bo oczek nawet nie widać, a Dredzik nie widzi świata. Quote
Kajusza Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Anula napisał(a):Te dredy przy pyszczku może można wyczesać i grzyweczkę przydało by się skrócić bo oczek nawet nie widać, a Dredzik nie widzi świata. teoretycznie TAK, ale w wersji Dredzikowej ... to nie takie proste ;-) Jak z Koelką rozmawiałam, to STWIERDZIŁYŚMY, że własnie najlepiej by było jakby go mocno wygolić pod narkozą, a wtedy jak włosy będą odrastać to nowi opiekunowie pomału, szczotkując go po trochu przyzwyczają Dreda do zabiegów .... bo takie kołtuny to trudno bezboleśnie rozplątać :-( Quote
sundayrose Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Dredzik po zabiegu naprawdę lepiej wygląda i na szczęście lepiej pachnie :evil_lol: Nie wzięłam aparatu niestety :shake: Ale kudełki miękciejsze w dotyku od razu i taki puszysty się zrobił po kąpieli - to będzie kudłaty pzystojniacha, jak będzie w domku mieszkał... Szkoda, że nie dal sobie koło mordki wyciąć sklejonych włosków, no ale, wszystko po kolei :) Siedzi teraz w ciepłym pomieszczeniu. Musi chłopak jeszcze kilka dni wytrzymać w schronie, a potem w podróż po nowe życie! :) EDIT: no i fakt, jego sierść na bank będzie lepiej wyglądać, jak się go opędzluje na krótko i włoski będą odrastać pielęgnowane na bieżąco przez rodzinkę... no i może polubi zabiegi upiększające :) Quote
Anula Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Cioteczki jeżeli chcecie Dredzika golić to uzgodnijcie to z Państwem,czy wyrażają zgodę,ponieważ przyszli adoptujący widzieli fotki Dredzika z długim włosem i na bank będą zaskoczeni jego fryzurą.Spotkałam się przy adopcji z takim stwierdzeniem,na fotkach wyglądał,wyglądała inaczej na zdjęciach, albo byśmy sami go mogli obciąć.Dlatego zwracam na to uwagę. W tej chwili już nie sprzyja pogoda aby obcinać psa z długą sierścią.Pies przyzwyczajony do grubej okrywy może się przeziębić. Quote
Recommended Posts