Jump to content
Dogomania

Dredzik - znaleziona skołtuniona kulka już w nowym domu!!!!!!

Recommended Posts

Posted

jutro podam rano

dowiedzial sie ode mnie, wypatrzylam go, a mialam chetnego na kudlacza, co dzis juz w ds jest. powysylalam troche psow i padlo na waszego :)

pomozecie panu dowiezc do wrocka? w wekend, bo pracuje.

szukajcie na wizyte w sosnowcu na juz.

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wynalazłam taki wątek Sosnowiecki.Koelka jak jesteś po rozmowie telefonicznej z Państwem to napisz tam prośbę o wizytę.
Bardzo się cieszę,że kora78 pomogła Dredzikowi w znalezieniu domku.Oby był to ten domek.Dziękuję.
Może Państwo by sfinansowali kastrację Dredzika bo i tak by musieli to zrobić.Ja jeszcze nie zrobiłam przelewu.Czekam na jakieś info.

http://www.dogomania.pl/threads/134487

Posted

Dopiero wróciłam i jestem po rozmowie z Panem, któremu Kora78 poleciła Dredzika - wielkie dzięki:) Bo myślę, że trzeba Dredzika szykować do Sosnowca:) Tzn. muszę znaleźć kogoś z Sosnowca do wizyty, Państwo się zgadzają na kastrację, mogą sami ją zrobić u siebie, jeśli będzie w podobnej cenie jak u nas albo sfinansować ją tutaj. Państwo mieszkają sami, pracują, ale Dredzik byłby ok. 5-6 godz. dziennie sam i to nie codziennie. Są od razu zdecydowani na niego i nawet już w weekend chcieliby go u siebie, jeśli to będzie możliwe. Bo pozostaje jeszcze tylko kwestia transportu. Macie jakiś pomysł?

Posted

koelka napisał(a):
Dopiero wróciłam i jestem po rozmowie z Panem, któremu Kora78 poleciła Dredzika - wielkie dzięki:) Bo myślę, że trzeba Dredzika szykować do Sosnowca:) Tzn. muszę znaleźć kogoś z Sosnowca do wizyty, Państwo się zgadzają na kastrację, mogą sami ją zrobić u siebie, jeśli będzie w podobnej cenie jak u nas albo sfinansować ją tutaj. Państwo mieszkają sami, pracują, ale Dredzik byłby ok. 5-6 godz. dziennie sam i to nie codziennie. Są od razu zdecydowani na niego i nawet już w weekend chcieliby go u siebie, jeśli to będzie możliwe. Bo pozostaje jeszcze tylko kwestia transportu. Macie jakiś pomysł?

trochę to daleko ......... a ludzie nie moga po niego przyjechać?

Posted

kora78 napisał(a):
daleko?
mnie pan mowi.,ze do wrocka liczy na transport
od nas pies jechal ponad 500km, jesli warto to czemu nie?

miałam na myśli, że np. ja z Elą psa zawieziemy ;-) ..... od nas kilka psów pojechało na śląsk... odległość nas nie przeraża :-)

Czyli transport trzeba do Wrocławia załatwić?

Posted

tak mi pan mowil, nie wiem, jak sie dzisiaj z koelka umawial.
trasa gorzow-wroclaw nie jest jakas czesto uzywaa niestety i musicie same kombinowac.
wroclaw-katowice daloby sie zalatwi, bo sa osoby, ktore te trase robia regularnie. ale tam do Was to chyba nie ma adopcji za wiele :( ew mozna sie zgrac, jesli bedzie jechal jakis piesek z Gostynia? oni chyba niedaleko sa i maja sporo adopcji "wywozowych".

Posted

Mi Pan mówił, żeby dowieźć Dredzika do Sosnowca. Chyba że do Wrocławia, jeśli stamtąd dałoby się załatwić, ale od nas ciężko będzie kogoś znaleźć.

Posted

Ela a jak wygląda kwestia finansowa, Pan jest skłonny coś dołożyć? Może jakiś bazarek na szybko zrobić? Może poprostu ktoś za kase by psa zawiózł, kwestia ile by to kosztowało, no i znaleśc taką osobę. Ile Pan poczeka na psa, bo załatwienie transportu może potrwać :-(

A co do kastracji ........... to ja bym była za ciachnięciem go jeszcze w schronie ....

Posted

Pana nie spytałam już o dołożenie do transportu psiaka, mówił tylko, że sfinansuje kastrację, jeśli będzie miała odbyć się u nas i chyba trzeba lepiej tutaj ją zrobić. Jutro ma do mnie jeszcze dzwonić, więc mogę spytać czy może coś dołożyć. Z finansów Dredzika mamy tylko deklaracje na kastrację, ok. 180 zł, jeśli oczywiście dziewczyny chciałaby ją przeznaczyć na transport. Poza tym nie mamy nic.

Posted

:iloveyou::bye::thumbs:Witajcie cioteczki , jestem pierwszy raz u niunieczka , slicznosci psie serce , :loveu:z ogromna radoscia pojde na Koscielna do przyszlego domeczku :multi:slijcie num tel domku i namiary na pw

Posted

ewa gonzales napisał(a):
Wyslalam jeszcze wateczek do Martika&Aisza , czasem robimy razem wizytki:multi:pozdrawiam i trzymajcie kciuki , cudny jest niuniooooo!

Dzięki, trzymam mocno kciuki.

Posted

koelka napisał(a):
Pana nie spytałam już o dołożenie do transportu psiaka, mówił tylko, że sfinansuje kastrację, jeśli będzie miała odbyć się u nas i chyba trzeba lepiej tutaj ją zrobić. Jutro ma do mnie jeszcze dzwonić, więc mogę spytać czy może coś dołożyć. Z finansów Dredzika mamy tylko deklaracje na kastrację, ok. 180 zł, jeśli oczywiście dziewczyny chciałaby ją przeznaczyć na transport. Poza tym nie mamy nic.

To jak się dziewczyny zgodzą to 180 na kastrację a pan niech da też 180 (ew. 200 jak się zgodzi) na transport hę ? bo skoro jest kasa na kastrację (oczywiście lepiej w schronie ją zrobić, bo przynajmniej będzie pewność :)) a pan zaoferował też że ją sfinansuje to niech kaskę na transport przeznaczy :)

Posted

Cioteczki to nie tak jak liczycie.Ja zaproponowałam 100zł w wypadku jak by miał Dredzik trafić do mnie do BDT na kastrację.Pisałam koelce,że nie podejmę się kastracji u mnie bo wet jeden przez drugiego naciągają ceny jak mogą.Zawsze wspomagam psy jeżeli mają trafić do mnie.Asia-s też napisała post,że jeżeli Dredzik trafi do mnie to oferuje 50zł na kastrację a więc ,trzeba się spytać Asi-s czy zgadza się przeznaczyć te pieniążki pomimo,że Dredzik nie jedzie do mnie tylko do DS.
Ja w związku z tym wycofuję swoją deklarację, ponieważ przeznaczę ją na inną bidę,która trafi do mnie i będzie potrzebowała na bank pomocy a tak zawsze jest.
Nie miejcie mi tego za złe ale też mam ograniczone fundusze i muszę myśleć na przyszłość.

Posted

Ja mimo wszystko swoja deklaracje 50 zl na kastracje Dredzia podtrzymuje, na kastracje, a Pan niech placi za transport :-), Takiego cudnego psiaka, zreszta sie zaoferowal ze pokryje koszty. Kolelko zadzwon do Pana i powiedz ze kastracja w schronie a transport na jego koszt i bedzie jasnosc jakby cos :-)
Musimy jeszcze uzbierac brakujaca kwote na kastracja. Dredzik mimo wszystko jest w typie "ras" jakieks tam i lepiej zeby poszedl do domku wykastrowany, aby nie kusic losu

Posted

Anula, nie ma sprawy z Twoja deklaracją, pisałaś od początku, że deklarujesz, jeśli psiak pójdzie do Ciebie.
Asia-s - bardzo dziękuję:) Rozmawiałam dziś z Panem i on pokryje koszty kastracji oraz transportu do Wrocławia, a z Wrocławia odbierze go sam:) Jeśli byś chciała, to możemy za Twoją deklarację kupić Dredzikowi smycz i obrożę, bo w schronisku z tym marnie, a na drogę będzie potrzebował. Ja zapłacę za zabranie go ze schroniska - 25 zł. Dredzik kastrowany będzie w środę u nas, a dziś ma się odbyć wizyta przedadopcyjna w Sosnowcu - trzymajmy kciuki, żeby wszystko było ok, chociaż z rozmów telefonicznych wydaje się wszystko super. Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł transportu do Wrocławia, bo na razie kombinuję, jak znaleźć auto i chętnego;)