toska_latte Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Alicja napisał(a):Czyli psiak nie wraca do hodowli ?? Nie, psiak zostaje jako nasz podopieczny. Quote
Vesper Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='toska_latte']W kazdym razie nie bedzie problemow ze zrzeczeniem, teraz bedziemy zalatwiac oficjalne papierki. Oby... Za chwilę podlinkuję Wam jeden wątek, gdzie właściciel też "zaginął" i państwo mają spore problemy ze zrzeczeniem się własności do psa... (W przypadku takim psa traktuje się niestety jak...rzecz :angryy:, więc od znalezienia do nadania prawa własności (bez zrzeczenia) musi minąć 2-3 lata...:sad: To link który opisuje podobny przypadek :sad:... http://www.dogomania.pl/threads/213992-co-zrobi%C4%87-gdy-hodowca-stawia-opory?p=17637669#post17637669 Trzymam kciuki, że Ajron jednak zostanie u nowych.właścicieli- czy i oni są za takim rozwiązaniem? Przemysleli dokładnie wszystkie "za" i "przeciw"? Quote
ageralion Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 arielka186 napisał(a):Trzymam kciuki, że Ajron jednak zostanie u nowych.właścicieli- czy i oni są za takim rozwiązaniem? Przemysleli dokładnie wszystkie "za" i "przeciw"? To jest sprawa do bardzo mocnego przedyskutowania. Napewno psiak moze zostac u nich na DT, a o dom dla niego jestem spokojna. CZeka nas jednak sporo roboty z przesiewaniem psycholi, naciagaczy, pseudo i innych swirow majacych chetke na psa z papierem. Pytanie z innej gruchy. Czy zlamany ogon przekresla jego szanse na wystawach? Czy przez ten ogonek, Ajron nie ma szans na zdobycie papieru reproduktora? Quote
Vesper Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 ageralion napisał(a):Pytanie z innej gruchy. Czy zlamany ogon przekresla jego szanse na wystawach? Czy przez ten ogonek, Ajron nie ma szans na zdobycie papieru reproduktora? To zależy od tego, czy jest to wada wrodzona- np jakieś powykrzywiane kręgi itd- wtedy Ajronek raczej nie dostanie tytułu repka, bo chodzi tu o wady genetyczne. Jeżeli jednak ogon został złamany np w wyniku wypadku- w niczym to nie rzutuje- należałoby tylko mieć jakieś zaświadczenie od weta, że to właśnie złamanie spowodowało tę krzywiznę ogonka... Oj wiem co to znaczy szukać domu dla dorosłego psa , w dodatku rokującego (bo Ajron bardzo ładnie rokuje- tylko co z tym ogonkiem...)-sama szukałam domu dla Adiego-staffika z mojej małej hodowli- jeżeli nie macie doświadczenia w tego typu sprawach, ja bym poprosiła o pomoc jakąś fundację- przynajmniej do sprawdzenia domów chętnych na Ajrona. Druga rzecz, która peudo zniechęca od razu- mówisz, że pies przed wydaniem zostanie wykastrowany- kilka osób po tych słowach mi się po prostu rozłączyło :razz: I jeszcze warto byłoby zainteresować Ajronem ludzi zajmujących się ASTami na co dzień- jest kilka for, gdzie można by go przedstawić. Quote
ageralion Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Arielka ale my na dniach rowniez staniemy sie oficjalnie organizacja pozarzadowa, tylko czekamy na numerki :) Dzialamy juz od lat, tylko na wlasna reke. Teraz postanowilysmy, ze potrzebujemy sie zarejestrowac, bo psow coraz wiecej, a pieniazkow niestety nie :( Damy sobie rade z ta adopcja, juz nie takie psiaki domow szukaly ;) A pytalam o ten ogonek wlasnie pod katem adopcji. Jesli nie bedzie to szkodzilo w zdobyciu przez niego papierow hodowlanych, psiak dostanie inna umowe i poszukamy mu innego domu. Jesli skresla go to z hodowli, zostanie wykastrowany i jeszcze innego domu bedziemy mu szukac :) PS Ajron jest na wszyskich forach astowych ;) Quote
Vesper Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 No tak- starość na oczy mi się rzuca :D Przecież w sygnaturce jest TTB Szczecin :D...:oops: Co do ogonka- nie wiem czy wet na podts. zdjęcia RTG ustali czy to było złamanie- może ta hodowczyni będzie wiedziała? Quote
ageralion Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 arielka186 napisał(a):No tak- starość na oczy mi się rzuca :D Przecież w sygnaturce jest TTB Szczecin :D...:oops: Co do ogonka- nie wiem czy wet na podts. zdjęcia RTG ustali czy to było złamanie- może ta hodowczyni będzie wiedziała? Hodowca napewno bedzie pamietala czy ogon to nabyta czy wrodzona wada. Zapytam :) Quote
mama blanki Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 nananananana a ja jutro jadę do tego przystkojniaka w odwiedziny;-) już nie mogę się doczekać;-) no i oczywiście podpiszę umowę o DT! Quote
mama blanki Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Umowa o DT podpisana, a pies........ KAPITALNY!!! Quote
Ola_Hexa Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Melduje sie na watku przystojniachy:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: zakochachałam sie w nim od pierwszego wejrzenia... ale moje serce zakochochuje sie we wszystkich psach ale on ... on ma to cos nie pozwala mi przestac o nim myslec :diabloti: Quote
kkasiiiar Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Piesek kapitalny!! Pychol normalnie cudo! Trzymam kciuki za znalezienie jak najlepszego domu dla Ajrona-Alfiego :) Quote
ageralion Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Sprawa bardzo pilna! Mamy czas tylko do soboty! Prosimy, pomóżcie!!! Ajron do soboty musi zmienić dom tymczasowy, ponieważ obecni opiekunowie nie mogą się nim dłużej zamować. Ajron jest psem bezproblemowym, karnym i kochającym ludzi. Bardzo ładnie zostaje sam w domu, nie hałasuje ani nie niszczy. Quote
kkasiiiar Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Przybylam tu bo zobaczylam na fb wiadomość..transport Ajrona wchodzi w gre czy szukacie czegos blisko Szczecina? Quote
ageralion Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Jelsi bedzie to BDT do czasu, kiedy uda sie znalezc dla niego odpowiedni dom, to transport wchodzi w gre... Quote
Vesper Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Nieciekawie- ja niestety w tej kwestii nie mam jak pomóc- chyba że mogę go wrzucić na asty w potrzebie- na takie cudeńko, z papierami w dodatku, rzucą się chętni jak na ciepłe bułeczki... Oczywiście- połowa będzie chciała Arona jako repka, swojego czasu musiałam wyadoptować staffika ze swojej hodowli który z dnia na dzień straci dom, a z moimi nie umiał się dogadać... Życzę powodzenia, pomyślałam też o forach, ale wiem że tam Aron jest znany... Quote
kkasiiiar Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ageralion napisał(a):Jelsi bedzie to BDT do czasu, kiedy uda sie znalezc dla niego odpowiedni dom, to transport wchodzi w gre... a on toleruje inne psy? Quote
ageralion Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 arielka186 napisał(a):Nieciekawie- ja niestety w tej kwestii nie mam jak pomóc- chyba że mogę go wrzucić na asty w potrzebie- na takie cudeńko, z papierami w dodatku, rzucą się chętni jak na ciepłe bułeczki... Oczywiście- połowa będzie chciała Arona jako repka, swojego czasu musiałam wyadoptować staffika ze swojej hodowli który z dnia na dzień straci dom, a z moimi nie umiał się dogadać... Życzę powodzenia, pomyślałam też o forach, ale wiem że tam Aron jest znany... Kazda pomoc jest dla nas na wage zlota! Wrzucilam apel wszedzie tam, gdzie znalazlam jego watek. kkasiiiar napisał(a):a on toleruje inne psy? Nie nawidzi owczarkow niemieckich, bo zostal przez jednego pogryziony. Na sam widok jest juz poddenerwowany. Z suczkami bawil sie ladnie, z samcami jak to u facetow, bywa roznie... Quote
Ola_Hexa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Tak jak mówiłam rozmawiałam z mężem i się zgodził... więc teraz tylko zapoznać moją sunie z Ajronem i jeśli będzie wszystko dobrze to Ajron może być u mnie na DT :) Quote
kamilqax95x Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ola_Hexa napisał(a):Tak jak mówiłam rozmawiałam z mężem i się zgodził... więc teraz tylko zapoznać moją sunie z Ajronem i jeśli będzie wszystko dobrze to Ajron może być u mnie na DT :) O to super :) tylko żeby psiaki się polubiły ;) Quote
Ola_Hexa Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Mam nadzieje że się polubią... Więc teraz tylko czekać na spotkanie i trzymać kciuki żeby było wszystko dobrze :) Quote
toska_latte Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dziewczyny, istnieje realna szansa na DS dla Ajrona! Dzisiaj odezwal sie do nas Pan, ktory tego lata pozegnal swoja suczke, bardzo podobna do naszego przystojniaka. Jest gotow adoptowac go w kazdej chwili. Ankieta wypadla ok. Czy znacie kogos, kto moglby pilnie przeprowadzic wizyte pa w Toruniu? Quote
chita Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 vena&vivi , mam do niej nr podam na pw;) Quote
kamilqax95x Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='toska_latte']Dziewczyny, istnieje realna szansa na DS dla Ajrona! Dzisiaj odezwal sie do nas Pan, ktory tego lata pozegnal swoja suczke, bardzo podobna do naszego przystojniaka. Jest gotow adoptowac go w kazdej chwili. Ankieta wypadla ok. Czy znacie kogos, kto moglby pilnie przeprowadzic wizyte pa w Toruniu? Patrzyłam na mape i w Toruniu wizyty może zrobić _anula_ , vena&vivi, furciaczek, Talia, Cajus JB Quote
Recommended Posts