Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W piątek zadzwoniła do mnie pani, która jakiś czasu temu (dokładnie nie określiła) znalazła suczkę. Podobno bezskutecznie szukała dla niej domu, ponieważ u niej zostać nie mogła – pani ma dużego psa – samca oraz męża, który nie zgadza się na drugiego psa, a sunia ma skłonności do ucieczek, do których też namawia większego kolegę. Mama owej pani pod nieobecność innych domowników otwiera drzwi i psy chodzą same po mieście… Sunia niedawno miała cieczkę i prawdopodobnie została pokryta, również owym psem domowym, który jest sporo od niej większy. Pani twierdzi, że jest to buldog amerykański i waży 70kg, Sunia, na którą wołali Nusia waży około 8kg.
No i jak myślicie, gdzie teraz jest sunia?... No cóż, mam kolejną „wczasowiczkę” :crazyeye:
Nusia jest bardzo łagodna, choć psiaki czasem ostrzega ;) Najchętniej sypia w łóżku z człowiekiem, i to pod kołdrą...
Ze względu na możliwość ciąży na poniedziałek umówiłam się z Szami na sterylkę… Zdjęcia bardzo takie sobie, komórką…

Posted

Myślałam, że znowu coś czarnego ;)
Pisałaś do skarbonki? Mała by miała pierwszeństwo (zaciążona), a koszt sterylki u Szami pewnie nie będzie olbrzymi.

Posted

Maryna napisał(a):
Śliczna jest.Całe szczęście,że ,,wczasuje,,się u AtaK.Kiedy sterylka??

Dziś :) Nieco komplikacji było, straciła sporo krwi, rzeczywiście była w ciąży... Po powrocie do domu na dzień dobry rozorała mordkę Negrusi, która ją wylewnie przywitała :(

Posted

Cytuję samą siebie z wątku szczeniaczków:
Właśnie był wet, Nusia dostała antybiotyk i glukozę, została obmacana we wszystkie strony, stwierdził, że mogło być lepiej, ale jak na jej stan, jest nieźle... Rana sucha, wenflon wytrzymał, mimo że zdarła osłonkę, teraz już zdjęty. Jutro już tylko antybiotyk, o ile będzie bez zmian lub lepiej.

Posted

Idę dziś do Szami umówić się na zdjęcie szwów i pomyślimy o szczepieniach. Sterylka była priorytetem, ale sunia nie ma żadnych szczepień... Ma zamówiony pakiet ogłoszeń, powinny dziś-jutro się ukazać :) Szczeniaków już nie gryzie ;)