Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

supergoga napisał(a):
Napisała do mnie na gg osoba zainteresowana ęlmem, z pytaniem o możliwość zabrania psa za granicę. Jak to wygląda, czy dałoby się go zaszczepić i zaczipowac jakby co.

Musialby miec szczepienie przeciwko wsciekliznie, zakaznym chip i paszport oraz zaswiadczenie weta ze pies jest zdrowy nadaje sie do wywozu za granice. jesli dobrze pamietam to wszystko na 21 dni przed wyjazdem, ale wiecie, jak sie komus spieszy to wsteczne;) , przerabialam to. Boze zeby tylko to powazne zamiary, a gdzie mialby jechac?

Posted

Kolejna wiadomość w sprawie Elmo

katarzynka napisał/a:
Bardzo spodobał mi sie ten piesek. Czy ewentualnie bylaby jaksa mozliwosc transportu do Lublina(bo tu studiuje) lub na podkarpacie? Piesek ma byc prezentam dla mojej mamy, ktora osatnio czuje sie nieco samotna i bardzo kocha zwierzeta...No i przede wszystkim chce [pieska
Tytuł ogłoszenia: Elmo - nie ma roku i juz bezdomny, prosi o szansę! Pilne!
ID ogłoszenia: 280638
Kontakt do nadawcy: gkatarzynka@gmail.com

Bardzo proszę, pilnie odpiszcie - co i jak, może miałby szansę na domek w kraju - może zrzutka na transport - może ktoś sie będzie gdzies w tamte okolice przemieszczał.
Prosze napiszcie.

Posted

Mam wiadomość od Pani:

Odezwala sie pani z azylu i polecila uzupelnienie ankiety przedadopcyjnej. Odeslalam ja i teraz czekam na odpowiedz. Pozdrawiam. W piesku mama sie zakochala jak zobaczyla zdjecie i juz sie nie moze doczekac. A ja sie martwie o ten transport... Pozdrawiam

Alfa i Zuzia, czekamy na wieści o ankiecie, jak wypadła. jeśli dobrze, może udałoby się aby Elmo spędził Święta w domku u Pańci.

Posted

I pieknie, jesli tak sie stanie, ale sprawdzcie dom przed wydaniem psa. Swieta tuz tuz , prezenty mile widziane, byleby nie w postaci zywego stworzenia:mad: Pytajcie o wszystko co sie da. kto zajmie sie psem jesli wakacje, szpital, inne okolicznosci? Czy sasiadom nie bedzie dokuczalo szczekanie i rowniez Pani ? Czy zaakceptuje fakt, ze tego typu "rasowce" bardzo czesto miewaja swoje humory i wlasna wole? Czy .....pytajcie o wszystko, po to zeby nie wrocil po 2 dniach do schronu jak Morus od wyelegantowanej Panci:angryy: , gdzie sasiedzi"juz"sie skarzyli na szczekanie:angryy: Zabraklo czasu Pieknej damie na wprowadzenie Morusa w jego nowy swiat:shake:

Posted

No i psiak ma dom na bank:)
Tylko trzeba go dostarczyć jutroo do południa do Lublina bądź później do miejscowości Łańcut i tym podobne
Kto pojedzie??

Posted

Elmo udalo ci sie dzieciaku, niech tylko ciotki z tega glowa zalatwia ci rejs i juz po placzu:lol: A nie plakusiaj tam Panstwu jak twoj kumpel 13 letni co to jeczy i zawodzi bez ustanku....wiesz kochasiu nie wszyscy maja taka cierpliwosc jak my:evil_lol: Grzecznie i porzadnie zachowuj sie jak przystalo na rase polski nadzwyczajny terrier:lol:

Posted

Choinka, tak mi te żorłaki leżą na sercu a tak daleko i nie mam jak z dojazdem pomóc - a sama bym go zawiozła. Ostatnio zawozilismy z Poznania do Torunia psiaka, ale Pani zapomniała, że transport kosztuje, powiedziała dziękuje i po zawodach.
Więc tu jest przynajmniej sprawa uczciwa i czysta.
Czy jest szansa, że ktoś dla Elmo to zrobi - postaram sie dopłacić do paliwa.

Posted

Szukamy transporcik, kto zabawi sie w sw Mikolaja i zawiezie Elmo? Moze jakos po drodze, moze transport wiazany? Elmo ma szanse i moze spedzi swoje pierwsze swieta juz w domu z nadzieja ze nie sa to ostatnie jego swieta wlasnie tam. Pomoc potrzebna:lol:
Sprawdzcie na watku tansportowym:lol: