Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

KOLA to piesek, kuleje, ma niesprawną tylną łapkę, podobno potrącił go samochód. Kola był kiedyś biały, obecnie jest szary i strasznie zakołtuniony.
Kola mieszkał z pozostałymi pieskami u starszej schorowanej kobiety, która za m-c idzie do szpitala i do tego czasu musimy znaleźć schronienie wszystkim pieskom.

Kola jest w dt u KOSKI. Poznaje wspaniały świat.

Kontakt: 7267145, marta.toz@wp.pl

wątek ogólny psiaków: http://www.dogomania.pl/threads/214789-Za-miesi%C4%85c-ponad-20-ps%C3%B3w-b%C4%99dzie-bez-opieki!-POMOCY!!!

Edited by xmartix
  • Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam na wątku- piesek ma coś z westika, chociaż nie wiem czy te szare uszka to z brudu czy po prostu takie ma... Po tzw SPA ;) niewątpliwie wyglądałby pięknie... Widzę też, że psiaczek chyba nie za dobrze się czuje w schronie- w jego oczkach widać smutek i strach :sad:
Bez względu na to, co powie reszta dziewczyn z westikowego, zapisuję go sobie.
Mam jeszcze jeden pomysł- czy wyrażacie zgodę, żeby dać chłopaka na FB? Mam wśród znajomych "Mikropsy do Adopcji"- mają niezły procent adopcji, kiedyś byłam dla nich DT (BDT :lol:), wpadłam na pomysł, żeby go pokazać założycielce Fundacji... Co Wy na to?
Psiakowi jak najszybciej przydałby się DT- widzę że jest przestraszony... Po pobycie w normalnym domu, gdzie będzie się czuł bezpiecznie, pozwoli go poznać, pies się otwiera po jakimś czasie i często jest nie do poznania:). Myślę że na ten czas DT powinien być sprawą priorytetiwą- bo chyba niewiele wiadomo o nim, jako o psie? Nie wiadomo, jak Kola reaguje na psy i inne zwierzęta, jaki jest w stos. do dzieci... Przy szukaniu domu takie wiadomości są bardzo wązne, żeby później nie było przykrych niespodzianek... Jeżeli macie dziewczyny więcej info o tym, jaki Kola jest (w sensie do jakiego domu by się nadawał- z psami, z dziećmi, z kotami) proszę, napiszcie parę słów więcej.
Pzdr.

Posted

jak najbardziej dawaj go na mikrusy na FB, sama musze go wstawić na tamten wątek, ale zupełnie nic o nim nie wiemy, na pewno jest cały brudny, na pewno się boi, ale nie jest dzikusem jak reszta, trzyma się domu i tej starszej pani, dawał nam się dotykać, z innymi psami ok, ale z kotami nie wiem. Podobno psy zagzyły koty.. i dlatego pani kotów już nie ma...

a w schronie to nie jest, tylko u właścicielki

Posted

xmartix napisał(a):
mamy propozycję DT u Koski, za co jej bardzo dziękujemy
trzeba zorganizować transport Wrocław - Gdańsk lub okolice, słyszeliście coś o takim transporcie?

Witam- co do transportu ja bym szukała wśród wystawców, wystawa we Wrocławiu odbędzie się w najbliższy weekend (24-25.09). Myślę że bez problemu znajdzie się ktoś, kto przewiezie psiaczka :).
Niestety nie znam nikogo kto jechał będzie na takiej trasie, ale poszukam jeszcze... Pzdr.

edit: Zapytałam wprost na wątku wystawy, czy ktoś jadący na takiej trasie mógłby zabrać Kolę. Może ktoś się odezwie, ale popytam jeszcze znajomych z Wrocławia.

Posted

jeśli nic nie wyjdzie z transportem wśród wystawców, będziemy kombinowały inaczej.
Ja też mogę pokonać jakąś odległość w kierunku zmierzającym do celu. Poza tym dla psa z gdańska jest tymczas we wrocławiu, więc też biorę ten fakt pod uwagę, aby zabrać nieboraka ze sobą. W każdym razie kwestia transportowa jest gorącym tematem i jesteśmy w kontakcie z osobami chętnymi do pomocy.

Posted

A może najprościej byłoby się zamienić psami ? transport byłby niepotrzebny.Tak sobie tylko głośno myślę.Chyba ,ze to miłości od pierwszego wejrzenia.

Posted

Na niebieskim bullowym forum dziewczyna napisała, że prawdopodobnie będzie jechała w weekend trasę Września (wielkopolska) - Gdańsk.
Nie wiem tylko czy kontaktowała się na podanego przeze mnie maila.
Wtedy by trzeba było transport do wielkopolski załatwić.

Posted

Informuję radośnie, że za uprzejmością 'anuli' Kola zostanie dowieziony z Wrocławia do Poznania, gdzie wymienimy się skarbami. Teraz to tylko kwestia dowiezienia małego do Wrocławia, a z tym chyba nie będzie problemu jeśli przebywa w tych okolicach?

nasze ustalenia:
gdańsk- poznań => KOSKA
wrocław- poznań=> anula
okolice wrocławia- wrocław => ? (chętny poszukiwany)

Posted

[quote name='KOSKA']Informuję radośnie, że za uprzejmością 'anuli' Kola zostanie dowieziony z Wrocławia do Poznania, gdzie wymienimy się skarbami. Teraz to tylko kwestia dowiezienia małego do Wrocławia, a z tym chyba nie będzie problemu jeśli przebywa w tych okolicach?

nasze ustalenia:
gdańsk- poznań => KOSKA
wrocław- poznań=> anula
okolice wrocławia- wrocław => ? (chętny poszukiwany)

Koska trochę pokręciłaś -plan jest taki :

Ktoś musi dowieźć Kolę do Poznania i wtedy Kola będzie przekazany bezpośrednio Kosce albo Kola musi być dowieziony do Polkowic(Wrocław-Polkowice-100km) a ja dowiozę Kolę do Poznania i przekażę Kosce.