xmartix Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 (edited) KOLA to piesek, kuleje, ma niesprawną tylną łapkę, podobno potrącił go samochód. Kola był kiedyś biały, obecnie jest szary i strasznie zakołtuniony. Kola mieszkał z pozostałymi pieskami u starszej schorowanej kobiety, która za m-c idzie do szpitala i do tego czasu musimy znaleźć schronienie wszystkim pieskom. Kola jest w dt u KOSKI. Poznaje wspaniały świat. Kontakt: 7267145, marta.toz@wp.pl wątek ogólny psiaków: http://www.dogomania.pl/threads/214789-Za-miesi%C4%85c-ponad-20-ps%C3%B3w-b%C4%99dzie-bez-opieki!-POMOCY!!! Edited March 24, 2012 by xmartix Quote
Baksa Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 bardzo ładny pies...po wykąpaniu i wyczesaniu będzie zachwycał urodą Quote
ulvhedinn Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 xmartix napisał(a):podobny do westi prawda? I ja bym go na westa "robiła". Quote
necianeta89 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Podobny do westa, zaraz napiszę do Ciotek od tej rasy... Quote
Vesper Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Witam na wątku- piesek ma coś z westika, chociaż nie wiem czy te szare uszka to z brudu czy po prostu takie ma... Po tzw SPA ;) niewątpliwie wyglądałby pięknie... Widzę też, że psiaczek chyba nie za dobrze się czuje w schronie- w jego oczkach widać smutek i strach :sad: Bez względu na to, co powie reszta dziewczyn z westikowego, zapisuję go sobie. Mam jeszcze jeden pomysł- czy wyrażacie zgodę, żeby dać chłopaka na FB? Mam wśród znajomych "Mikropsy do Adopcji"- mają niezły procent adopcji, kiedyś byłam dla nich DT (BDT :lol:), wpadłam na pomysł, żeby go pokazać założycielce Fundacji... Co Wy na to? Psiakowi jak najszybciej przydałby się DT- widzę że jest przestraszony... Po pobycie w normalnym domu, gdzie będzie się czuł bezpiecznie, pozwoli go poznać, pies się otwiera po jakimś czasie i często jest nie do poznania:). Myślę że na ten czas DT powinien być sprawą priorytetiwą- bo chyba niewiele wiadomo o nim, jako o psie? Nie wiadomo, jak Kola reaguje na psy i inne zwierzęta, jaki jest w stos. do dzieci... Przy szukaniu domu takie wiadomości są bardzo wązne, żeby później nie było przykrych niespodzianek... Jeżeli macie dziewczyny więcej info o tym, jaki Kola jest (w sensie do jakiego domu by się nadawał- z psami, z dziećmi, z kotami) proszę, napiszcie parę słów więcej. Pzdr. Quote
xmartix Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 jak najbardziej dawaj go na mikrusy na FB, sama musze go wstawić na tamten wątek, ale zupełnie nic o nim nie wiemy, na pewno jest cały brudny, na pewno się boi, ale nie jest dzikusem jak reszta, trzyma się domu i tej starszej pani, dawał nam się dotykać, z innymi psami ok, ale z kotami nie wiem. Podobno psy zagzyły koty.. i dlatego pani kotów już nie ma... a w schronie to nie jest, tylko u właścicielki Quote
Poker Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Czy te psy wrócą do kobiety?czy należy docelowo szukać DS.? Quote
KOSKA Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Próbuję dodzwonić się do 'xmartix', ale bez odzewu.... Mogę przyjąć Kolę na bezpłatny tymczas, problem chyba z odległością, bo w Gdańsku. Quote
KOSKA Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 tak zauważyłam niepełny nr, ten wątek rozwinęłam z ogólnego i ten maluch ścisnął mnie za serce... Quote
terierfanka Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 fajny jest, zapisuję sobie wątek, bo pewnie niezła metamorfoza się tu szykuje :) Quote
ihabe Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 cudny misio:-) ale taki bidny:-( zapisuje i wspomogę jak tylko mogę!!! Co z tym DT? Quote
xmartix Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 zaraz będę dzwonić, już się wczesniej skontaktowałyśmy przez Dogo Quote
xmartix Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 mamy propozycję DT u Koski, za co jej bardzo dziękujemy trzeba zorganizować transport Wrocław - Gdańsk lub okolice, słyszeliście coś o takim transporcie? Quote
Poker Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Może by magda z zapytać? albo zbójini. Quote
Vesper Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 xmartix napisał(a):mamy propozycję DT u Koski, za co jej bardzo dziękujemy trzeba zorganizować transport Wrocław - Gdańsk lub okolice, słyszeliście coś o takim transporcie? Witam- co do transportu ja bym szukała wśród wystawców, wystawa we Wrocławiu odbędzie się w najbliższy weekend (24-25.09). Myślę że bez problemu znajdzie się ktoś, kto przewiezie psiaczka :). Niestety nie znam nikogo kto jechał będzie na takiej trasie, ale poszukam jeszcze... Pzdr. edit: Zapytałam wprost na wątku wystawy, czy ktoś jadący na takiej trasie mógłby zabrać Kolę. Może ktoś się odezwie, ale popytam jeszcze znajomych z Wrocławia. Quote
KOSKA Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 jeśli nic nie wyjdzie z transportem wśród wystawców, będziemy kombinowały inaczej. Ja też mogę pokonać jakąś odległość w kierunku zmierzającym do celu. Poza tym dla psa z gdańska jest tymczas we wrocławiu, więc też biorę ten fakt pod uwagę, aby zabrać nieboraka ze sobą. W każdym razie kwestia transportowa jest gorącym tematem i jesteśmy w kontakcie z osobami chętnymi do pomocy. Quote
Poker Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 A może najprościej byłoby się zamienić psami ? transport byłby niepotrzebny.Tak sobie tylko głośno myślę.Chyba ,ze to miłości od pierwszego wejrzenia. Quote
Jara Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Dałam cynk na bullowym forum, podałam maila do kontaktu (tego z pierwszego postu). Quote
Jara Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Na niebieskim bullowym forum dziewczyna napisała, że prawdopodobnie będzie jechała w weekend trasę Września (wielkopolska) - Gdańsk. Nie wiem tylko czy kontaktowała się na podanego przeze mnie maila. Wtedy by trzeba było transport do wielkopolski załatwić. Quote
KOSKA Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Potwierdzam dojazd własnym autem z gdańska do poznania po małego, dlatego bardzo proszę o pomoc w dowiezieniu Koli. Dostosuje się do terminu. Quote
KOSKA Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Informuję radośnie, że za uprzejmością 'anuli' Kola zostanie dowieziony z Wrocławia do Poznania, gdzie wymienimy się skarbami. Teraz to tylko kwestia dowiezienia małego do Wrocławia, a z tym chyba nie będzie problemu jeśli przebywa w tych okolicach? nasze ustalenia: gdańsk- poznań => KOSKA wrocław- poznań=> anula okolice wrocławia- wrocław => ? (chętny poszukiwany) Quote
Anula Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='KOSKA']Informuję radośnie, że za uprzejmością 'anuli' Kola zostanie dowieziony z Wrocławia do Poznania, gdzie wymienimy się skarbami. Teraz to tylko kwestia dowiezienia małego do Wrocławia, a z tym chyba nie będzie problemu jeśli przebywa w tych okolicach? nasze ustalenia: gdańsk- poznań => KOSKA wrocław- poznań=> anula okolice wrocławia- wrocław => ? (chętny poszukiwany) Koska trochę pokręciłaś -plan jest taki : Ktoś musi dowieźć Kolę do Poznania i wtedy Kola będzie przekazany bezpośrednio Kosce albo Kola musi być dowieziony do Polkowic(Wrocław-Polkowice-100km) a ja dowiozę Kolę do Poznania i przekażę Kosce. Quote
Recommended Posts