Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bela51 zapomniałas o Dyziu...:) Jemu sie tez udało ... :) A do Nuki to wiem że masz słabosc...;) w końcu to Ty robiłas wizytę PA. Ale możesz być spokojna :) jestem w stałym kontakcie telefonicznym z państwem i wszyscy sa w niej zakochani a jako podróznik i wczasowicz Nuka sprawuje sie na szóstke :) Czekam na zdjęcia które mi państwo obiecali ...

A jesli chodzi o adopcje , to z kim bym nie rozmawiała to kazdy narzeka że "kicha" ...:(
Już brakuje pomysłów jak tu szukac domów dla tych biedaków...

Byłyśmy dzis z Ewelinką u Nikusia na sesji zdjęciowej . To jest najszczęśliwszy pies na świecie!!! :) Bryka , bawi sie , łasi jak szczeniak !!! Takie widoki od razu poprawiaja mi humor :) Miron odwalił kaaaaawał dobrej roboty :) Jeszcze tylko ten jeden , prawdziwy domek...ehhh

Dziś Maszunia załapała sie na mega profesjonalna sesję zdjęciowa z fotografami , ktorzy zaproponowali swoja pomoc dla kieleckiego schroniska. Czekam na zdjęcia :)
Dzis też Maszunia przeprowadziła sie do dużego , przestronnego boksu gdzie swobodnie może biegac za pilka .; Jestem bardzo wdzieczna za to bo widzę jak mało miejsca jest w schronisku dla zwierzaków . W takim boksie w jakim jest Maszunia swobodnie zmieściłoby sie kilka psiaków . Dziś też zeszłyśmy las wzdłuż i wszerz :) Masza padła w boksie a ja leczę stopy i bąble od much końskich :( To straszne latające i kąsające potwory!!!

Posted

No to jestem :)
Poczytałam pierwszy post
Na czytanie całego wątku się już dziś nie piszę :shake:
Rozumiem, że Nikuś jest gotowy do adopcji
Czy on ma wydarzenie na fb ?
Jeśli nie to mogę zrobić :)
Proszę tylko o zebranie najważniejszych informacji o Niko w jednym poście, żebym mogła sklecić jakiś tekst do opisu wydarzenia oraz numer telefonu i mail do kontaktu :)
Jeśli chcecie także na wydarzeniu prosić o wsparcie na hotel, to potrzebny będzie numer konta, najlepiej fundacyjnego
Ale jeśli jest tylko prywatne to też nie problem, będziemy rozsyłać tylko na priva

Posted

[quote name='Mazowszanka']A kogo(co?) ma na sumieniu ?

Mortes, nie upieram się za osobnym wątkiem.[/QUOTE]
Pączek zabił jeża,zeżarł sikorkę......:( i złapał srokę ale po chwili mu uciekła... Straszny z niego drań!!!!!

Posted

[quote name='Mortes']Bela51 zapomniałas o Dyziu...:) Jemu sie tez udało ... :) A do Nuki to wiem że masz słabosc...;) w końcu to Ty robiłas wizytę PA. Ale możesz być spokojna :) jestem w stałym kontakcie telefonicznym z państwem i wszyscy sa w niej zakochani a jako podróznik i wczasowicz Nuka sprawuje sie na szóstke :) Czekam na zdjęcia które mi państwo obiecali ...

A jesli chodzi o adopcje , to z kim bym nie rozmawiała to kazdy narzeka że "kicha" ...:(
Już brakuje pomysłów jak tu szukac domów dla tych biedaków...

Byłyśmy dzis z Ewelinką u Nikusia na sesji zdjęciowej . To jest najszczęśliwszy pies na świecie!!! :) Bryka , bawi sie , łasi jak szczeniak !!! Takie widoki od razu poprawiaja mi humor :) Miron odwalił kaaaaawał dobrej roboty :) Jeszcze tylko ten jeden , prawdziwy domek...ehhh

Dziś Maszunia załapała sie na mega profesjonalna sesję zdjęciowa z fotografami , ktorzy zaproponowali swoja pomoc dla kieleckiego schroniska. Czekam na zdjęcia :)
Dzis też Maszunia przeprowadziła sie do dużego , przestronnego boksu gdzie swobodnie może biegac za pilka .; Jestem bardzo wdzieczna za to bo widzę jak mało miejsca jest w schronisku dla zwierzaków . W takim boksie w jakim jest Maszunia swobodnie zmieściłoby sie kilka psiaków . Dziś też zeszłyśmy las wzdłuż i wszerz :) Masza padła w boksie a ja leczę stopy i bąble od much końskich :( To straszne latające i kąsające potwory!!![/QUOTE]
Masza ma szczęście bo jest ktoś, kto ją kocha i to baaaaaaaaaaardzo:) Nawet psy domowe nie często są wyprowadzane na takie spacery:shake:

Posted

DONnka cieszę się bardzo że nas odwiedziłas , bo bez "świeżej krwi" to zaczynamy sie kręcić w kółko ;) Niedawno wróciłam od Maszuni , nagotowałam już psiakom i zaraz coś sklecę i Ci podeślę

Ewelinka dzięki za piękne fotki :) Są naprawdę śliczne :) bardzo profesjonalne :)
Koniecznie musimy tez pomóc Wojtusiowi który jest po poważnej operacji i słabo widzi. Zaraz zamówie dla niego ogłoszenia
Ewu , Wojtus to z charakteru klon Twojego Stasia :) :) :)

Rozmawiałam też z panem z Gliwic w spr Niko . Pan mieszka w domu z ogrodem . Ewu chyba Cie poprosze o wizytę PA ;););)

Posted

czy w tym potencjalnym domu są inne pieski? pytam, bo mam wrażenie, że Nikusiowi nie byłoby łatwo być psim jedynakiem, po tych polach latał z innymi psami, u Mirona jest szczęśliwy w stadzie...

Posted

Jak myślicie...może taki tekst na fb...? Jak ktos ma lepszą propozycje to chętnie sie zapoznam :)
Mnie coś sie dziś nic nie klei...

To jest Niko. Niko to piękny, duży pies w typie owczarka niemieckiego który nie mial łatwego życia. Razem ze swoja przyjaciółka Nuką błąkał się przeszło rok po osiedlach miejskich i wsiach. Ludzie nie byli przychylni tak dużym wygłodniałym psom, przeganiali je kopniakami , kamieniami. Widziałam tez lecące w ich strone kije i butelki. Dokarmiałam tą parę jak tylko mogłam . Nauczyły sie przychodzić pod śmietnik gdzie wysypywałam suchą karme. Kiedyś jakis " dobry człowiek " zasypał tę karmę solą i mąką. Nie miały te biedaczyska łatwego życia. Te dwa wielkie psy miały to nieszczęście ze przyszło im funkcjonować w województwie gdzie jeszcze niedawno nie było ani jednego czynnego schroniska dla zwierząt, więc nie było kogo zawiadomić o tym psim nieszczęściu. Na domiar złego Nuka urodziła gdzies małe , ktore zginęły w okrutny sposób z rąk " dobrych ludzi". Nie miałam pomysłu jak pomoc tym biedakom , ale nie mogłam już dłużej patrzeć na ich udrękę. Nukę bez problemu przewiozłam do psiego hoteliku , natomiast Niko nie pozwolił sobie założyć smyczy, panicznie bał się bliskości człowieka. Miesiąc trwało łapanie Nikusia, ale w końcu po podaniu mu dużej dawki leków nasennych zawiozłam go do domu tymczasowego.
Nuka już od kilku miesiecy ma wspaniały dom i odpowiedzialnych ludzi ,natomiast Niko , choć robi duże postępy i zaakceptował wreszcie obrożę i smycz, nie może znależc stałego , dobrego miejsca dla siebie. Niko juz bardzo dobrze reaguje na polecenia opiekuna : przybiega na zawołanie, leży, waruje . Uwielbia zabawy z opiekunem i z innymi psiakami .
Niko jest już w domu tymczasowym 10 miesięcy i choć jest tam szczęśliwy to musi wreszcie mieć swój prawdziwy , stały dom i odpowiedzialnych ludzi. Proszę o pomoc w szukaniu dla niego domu. Proszę też o pomoc w opłacaniu mu pobytu w domu tymczasowym. Do tej pory pomogło mi juz kilka osób, ale na lipiec Niko nie ma pieniazków na utrzymanie , a co dalej...powoli ogarnia mnie bezradnosc ... Najbardziej jednak zalezy mi na znalezieniu dla Nikusia wspaniałego,doświadczonego człowieka , który poświęci temu skrzywdzonemu olbrzymowi dużo czasu i serca.
Odpowiem na każde pytanie w sprawie Niko pod nr tel : 698 024 294
Mój mail : psycho.smile@interia.eu

Posted

No to mam wszystko, czego mi potrzeba :)
Tekst jest dobry, ale brakuje paru słów na temat charakteru Niko oraz info jak reaguje na dzieci, koty czy inne psy

Zaraz po powrocie zabieram się za wydarzenie :)

Posted

Niko akceptuje i pieski i sunie . Dopytam jutro o koty bo nie pamietam , ale coś mi świta w głowie że chyba goni ... Dzieci sa mu obojętne. Przyszły domek powinien na początku starac się zdobyć zaufanie Niko bo na poczatku może ich unikac. To ludzie powinni wychodzić z inicjatywą. Zdecydowanie szybciej na początku akceptuje kobiety niz mężczyzn. Gdy juz polubi ludzia ;) to staje sie wspaniałym psem . Dobrze by było gdyby w przyszłym domku mieszkała jakas sunia bo Niko dużo szybciej sie wtedy dostosowuje i lepiej funkcjonuje. Niko jest zaszczepiony i wykastrowany

Posted

Cieszę się, że zdjęcia się podobają ;)
Miron mam jeszcze taką Kirę, może przyda się do ogłoszeń:

Nikuś , bardzo się zmienił, jest teraz otwartym towarzyskim psiakiem, pieknie bawi się z psami, nas przywitał z ogromną radością

Posted

Witam:)Fajne psiaczki,poczytałem trochę,chyba to co najważniejsze wyłapałem,bo przez cały wątek nie przebrnąłem....Co do adopcji totalna porażka ale nie Twoja Mortes.To porażka psa,który zasługuje na fajnego ludzia a nie pseudo-dom.Właścicielka która grozi w razie nie odebrania psa uśpieniem?Normalnie mnie zamurowało:angryy:Syna pomijam,bo on niejako "niewinny" ale babsko wyjątkowo wredne i nieodpowiedzialne.A to,że był tam inny zadbany pies(jeśli dobrze doczytałem) nie świadczy o empatii a tylko o "dbałości o własność".Szambo na to spuścić i lepiej zapomnieć.Niko fajnie się prezentuje,super wesoła mordka :loveu: będę się starał jakoś Wam pomóc i tu i na FB.Sorry za chaotyczną wypowiedź i brak konkretów w pomocy ale muszą to przegryźć,normalnie "szokła" mnie taka postawa ludzi,którzy sami adoptują zwierzę a później mają taka postawę, choć nie powinno mnie już nic zdziwić:shake:Zapisuję wątek,przy tylu Wspaniałych Osobach,które tu widzę DAMY RADĘ :)

Posted

DONnka, egradaska, beka, wolf122, kochani jesteście Wszyscy, że zajrzeliście do Niko :loveu:
Może nowe siły z zewnątrz pomogą rozruszać wątek, bo weterani wątkowi już zwątpili.

Posted

ja tam myślę, że nikt nie zwątpił, tyle, że onków w potrzebie megazatrzęsienie jest, niestety. U Pasterzy kolejne dwie owczareczki wczoraj widziałam, jedna młodziutka, druga dzieciak:(